HBO Max

Videófájlok vagy online videós tartalmak lejátszására készült androidos alkalmazások, melyek nem része az aktuális firmware-nek (Tehát YouTube, Netflix témák NEM ITT!)

Re: HBO Max

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.28. 08:36

bodnapet írta:...Szerintem nem az én zenehallgatási és filmnézési szokásaimat kell minősíteni...

Ezt senki nem tette, épp elismertem, hogy nem ilyen feladatra valóak a Dune-ök, mint ami Neked fontos. Nem vitatkoznék azzal sem, hogy nagyon sok embernek, főleg a fiataloknak ez az igénye.
Még elég sokat kell fejlődni a streamszolgáltatásoknak, mire a 4K Blu-ray akár 128 Mbites adatsebességét elérik. Addig bőven van helyük és piacuk a Dune-féle médialejátszóknak, mert egy komoly 4K tévét vagy projektort nem azért vesznek az emberek, hogy 25 Mbitre butított képet nézzenek rajta.
Hogy miért nem lehet egy mindent tudó készüléket csinálni, azt érdemes lenne a nagy gyártóktól megkérdezni, akik elég nagyok ahhoz, hogy a Netflix szóba álljon velük, illetve vélhetően bőven van anyagi forrásuk is bármilyen hardver fejlesztéséhez. A Dune tehát bármit, jelenleg akkor sem kaphat Netflix licencet, mert nem milliós mennyiségben ad el termékeket. Az viszont a megint működő HBO Max kapcsán jól látszik, hogy igyekszik követni a felhasználók igényeit, már amennyire ezek a streamszolgáltatók támogatása nélkül lehetséges.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.03.25. 21:52

Kyle írta:
bodnapet írta:...Az tény, hogy hálózaton lévő anyagokkal első osztályú, de az előbbiek hiánya miatt már közel sincs az a szerelem, mint tizen éve az első Base 3.0-am adott...

Érthető, hogy ha 25 MBites 4K-s streameket nézel, és azzal elégedett vagy, akkor hiába büszkélkedik a Dune, hogy 1:1-es 4K (Dolby Vision) Blu-ray ISO-kat lejátszik menüvel együtt, Neked ez nem izgalmas mostanra. Hasonlóan, hiába játszik natívan is akár DSD512 fájlokat, 5.1-es .dts vagy .ac3 fájlokat, 24-bites FLAC-ot, amikor a Tidal mobilappjával hallgatsz zenét. Nem a Te – ezek szerint 10 év alatt megváltozott – filmnézési és zenelejátszási szokásaidhoz, igényedhez készült. De nincs szüksége ilyenre azoknak sem, akik elégedettek az okostévék DLNA-s lejátszójával, ilyen felhasználóból is sok van.

A zenehallgatási szokásomról csak annyi, hogy a Dune-től egy kicsit jobb cuccal teszem azt, Lumin-om van, azt Roon-nal használom, szóval én nem halok bele a Tidal Connect hiányába.
A filmnézési szokásomról pedig annyit, hogy hozom a nagy átlagot, mert friss tartalom csak a streaming szolgáltatóknál van, emiatt nézem azokat rendszeresen. Persze elővehetem a régi kedvenceket, ami sokkal jobb minőségben ott csücsül a NAS-on, ezt néha meg is teszem.
Szerintem nem az én zenehallgatási és filmnézési szokásaimat kell minősíteni, hanem el kell fogadni, hogy a világ változik. A streaming szolgáltatók is egyre jobb minőségben teszik elérhetővé a filmeket, szerencsére verseny is van. Az lehet, hogy a Dune az egyik legjobb médialejátszó gyártó a világon, de ha a használóknak nem erre van szükségük, akkor hiába büszkélkedik ezzel, egyre kevesebbet tud eladni belőle. A média fogyasztás kibővült, igenis streamel mindenki mindent. Szerintem ez sokkal jobban rendjén van, mint kétes forrásból letöltögetni filmeket vagy zenéket, írom ezt úgy, hogy nekem is vannak kedvenc filmjeim nagyon jó minőségben letöltve, és a Roon is használja a szintén saját DSD zenéimet. De miért ne lehetne egy olyan eszköz, ami mindent tud? Én fizetnék érte...
Nem annyira régi az a Nokia sztori...
bodnapet

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.03.25. 21:32

maxhim írta:
bodnapet írta:
Kyle írta:A Netflix vicc, az HBO Max-on nincs DoVi.

Ezek termélszetes dolgok hisz egy olyan készüléket vásároltál amiben nincs meg hozzájuk a kifizetett licensz. Ezen nem kell kiakadni. Olyan eszközt kell venni ami dedikáltan stream-hez való és egyből jó lesz a Netflix, meg egyből lesz DV az HBO-n is. Ezek a médialejátszók (Dune, Zidoo, HiMedia, CE-s boxok) nem erre készültek, hanem helyi média lejátszására. Abban viszont egymáshoz viszonyított némi különbséggel ugyan, de verhetetlenek. Ezzel (hacsak nem megtévesztő a reklám) tisztában kell lenni már vásárlás előtt.

Mikor megvettem, bizony bőszen úgy árulták, hogy 4K Netflix atmos hanggal a fícsörök között, mert ebben benne van a Widevine Level 1 DRM. Aztán jött egy frissítés, és eltűnt a Netflix, hirtelen gyorsan próbáltak eltűntetni mindent a weboldalakról, ami ezt hirdette. Persze vettem egy Fire TV 4K max-ot, mert a projektorhoz kell valami, az a streamre tökéletes. Most, hogy újra van HBO a Dune-ön, kíváncsiságból összehasonlítottam a kettőt, ezt a tapasztalatot írtam meg. A konklúzió az, hogy a Dune erre nem való továbbra sem.
bodnapet

HozzászólásSzerző: maxhim » 2022.03.25. 15:28

bodnapet írta:
Kyle írta:A Netflix vicc, az HBO Max-on nincs DoVi.

Ezek termélszetes dolgok hisz egy olyan készüléket vásároltál amiben nincs meg hozzájuk a kifizetett licensz. Ezen nem kell kiakadni. Olyan eszközt kell venni ami dedikáltan stream-hez való és egyből jó lesz a Netflix, meg egyből lesz DV az HBO-n is. Ezek a médialejátszók (Dune, Zidoo, HiMedia, CE-s boxok) nem erre készültek, hanem helyi média lejátszására. Abban viszont egymáshoz viszonyított némi különbséggel ugyan, de verhetetlenek. Ezzel (hacsak nem megtévesztő a reklám) tisztában kell lenni már vásárlás előtt.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.25. 09:53

bodnapet írta:...Az tény, hogy hálózaton lévő anyagokkal első osztályú, de az előbbiek hiánya miatt már közel sincs az a szerelem, mint tizen éve az első Base 3.0-am adott...

Érthető, hogy ha 25 MBites 4K-s streameket nézel, és azzal elégedett vagy, akkor hiába büszkélkedik a Dune, hogy 1:1-es 4K (Dolby Vision) Blu-ray ISO-kat lejátszik menüvel együtt, Neked ez nem izgalmas mostanra. Hasonlóan, hiába játszik natívan is akár DSD512 fájlokat, 5.1-es .dts vagy .ac3 fájlokat, 24-bites FLAC-ot, amikor a Tidal mobilappjával hallgatsz zenét. Nem a Te – ezek szerint 10 év alatt megváltozott – filmnézési és zenelejátszási szokásaidhoz, igényedhez készült. De nincs szüksége ilyenre azoknak sem, akik elégedettek az okostévék DLNA-s lejátszójával, ilyen felhasználóból is sok van.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.03.25. 07:33

Kyle írta:Hát, akkor is nehéz elhinnem, hogy jobb lesz az analóg hangkimenet, mint a Max-on. Már ha mondjuk egy normális hangsávról beszélünk egy Blu-ray fájlból, FLAC-ból, stb. lejátszva a Dune saját lejátszómotorjával. Milyen hangfalon szólal meg a hang, milyen erősítőn keresztül? A Max saját DAC-ját használod, vagy az erősítőjét?

A nyitó téma alapján történt az összehasonlítás, vagyis HBO Max streaming közben, HDMI kimeneten, a lánc ugyan az, ugyan az a film(ek). Számomra ez azért fontos, mert a filmnézési szokásunk alapján több mint 90%-ban Netflix, HBO Max megy itthon.
Nyílván a Dune analóg kimeneten más liga, de ez nem is téma most az összehasonlítás kapcsán. Inkább az bosszant, hogy van egy komoly lejátszóm és már szinte alig tudom használni. Zenére is komoly kompromisszumokkal használható, mert már ott is streamelünk, nem Roon ready, nincs MQA, nincs Tidal connect. A Netflix vicc, az HBO Max-on nincs DoVi. Az tény, hogy hálózaton lévő anyagokkal első osztályú, de az előbbiek hiánya miatt már közel sincs az a szerelem, mint tizen éve az első Base 3.0-am adott...
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.24. 09:46

bodnapet írta:Max Vision-öm van...

Hát, akkor is nehéz elhinnem, hogy jobb lesz az analóg hangkimenet, mint a Max-on. Már ha mondjuk egy normális hangsávról beszélünk egy Blu-ray fájlból, FLAC-ból, stb. lejátszva a Dune saját lejátszómotorjával. Milyen hangfalon szólal meg a hang, milyen erősítőn keresztül? A Max saját DAC-ját használod, vagy az erősítőjét?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.03.23. 14:57

Kyle írta:
bodnapet írta:...így bizony egyértelműen jobb a hang is a Dune-nél...

Melyik Dune-nél? Gyanítom, nem a Max-nál vagy az Ultránál.

Max Vision-öm van. ;) Mondjuk az akkus táp tényleg extrém upgrade a Fire TV-nek, kb. 3-4x-es ár a stickhez képest.
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.23. 11:04

bodnapet írta:...így bizony egyértelműen jobb a hang is a Dune-nél...

Melyik Dune-nél? Gyanítom, nem a Max-nál vagy az Ultránál. Illetve egy minőségi tápegység sokat segítene hangban és képben is még a legkisebb Dune-nek is, nem sportszerű úgy hasonlítani két eszközt, hogy az egyik megkapta a normálisan szűrt, zaj nélküli tápot, a másik nem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2022.03.22. 21:15

bodnapet írta:
Kyle írta:
bodnapet írta:...és erősen akadozik a lejátszás...

Ezt már az új alfa után tapasztaltad? Mert kb. ezt a javítást ígéri.

Nem, ma este kipróbálom. Bárcsak mindig ilyen gyorsan jönne a válasz! ;)

Kipróbáltam, az akadás mentes lejátszás valóban rendben van, viszont Dolby Vision kép továbbra sincs. Emiatt a tévén még mindig jobb a Fire TV 4k Max képe. Majd később projektorral is kipróbálom, ott mind kettő csak HDR-rel tud működni, talán más lesz az eredmény. Csak érdekesség, a Fire TV-t egy Pro-Ject akkus táppal használom, így bizony egyértelműen jobb a hang is a Dune-nél... :(
Nyílván a Fire TV a saját kapcsoló üzemű kis tápjával szemben a Dune a nyerő.

update: Tidal applikáción nagyon nyer a Dune, a Fire TV elmosódott, szét esett képe mellett egy kifejezetten összeszedett képet mutat, a hangban sem látok nagy különbséget. ;)
bodnapet

Következő

Vissza: Videólejátszók