norbivagyok írta:...A Dune nem tudja ezt a kiválasztós technikát, és beállítástól függően vagy DV tartalmat küld ki a tv-nek ami brutál lila képet jelenít meg, vagy más beállítás esetén látom, hogy SDR a kép, és a feketék sokkal rosszabbak ha összehasonlítom egy másik kódolással, ami sima HDR...
Kipróbáltam egy Dolby Vision-t is tudó LG tévén. Én nem látok problémát.
– Ha engedélyezve van a DV kimenet a Dune-ön (dekódolást a TV végezze beállítással), akkor a TV kiírja, hogy Dolby Vision tartalmat érzékel az általad mutatott fájl lejátszásánál, a Dune INFO ablakában pedig azt látom, hogy:
Kodek: H.265 (Dolby Vision P8)
Aktuális videó mód: 4K 2160p 23.976Hz (12bit Dolby Vision STD)
Tehát a Dolby Vision infók kerülnek feldolgozásra, és a TV meg is kapja ezeket, látható is a színekben.
– Ha letiltom a Dune-ön a Dolby Vision kimenetet (ahogy Neked is tenned kell, ha nem kezeli ezt a tévéd, bár ha automatikus opciót hagysz, akkor az EDID infók alapján is jó eséllyel ki kell derülnie a lejátsó számára, hogy nem szabad Dolby Vision-t kiküldeni, de inkább manuálisan tiltsd le) az alábbi beállításokkal:
HDR feldolgozási mód: Automatikus
Dolby Vision kimeneti mód: Letiltva
Dolby Vision 4K, 50/60 Hz: Engedélyezve (ennek nincs jelentősége az előző opció miatt)
HDR10+: Engedélyezve
akkor a TV HDR-t ír ki a fájl indításakor, nem Dolby Vision-t, és ezt mutatja a Duen INFO ablaka:
Kodek: H.265 (Dolby Vision P8)
Aktuális videó mód: 4K 2160p 23.976Hz (10bit 4:4:4: BT.2020 HDR)
Nem lila a kép, de láthatóan nem olyan élénk, mint a Dolby Vision esetén. Szerintem jól működik minden, úgy, ahogy elvárható. Tény, hogy mindkét esetben a Dolby Vision kódolású videót használja a Dune, de HDR jel lesz belőle, és nincs elszíneződés. Nem tudom, hogy a tévék Dolby-t nem ismerő lejátszói mit csinálnak a gyakorlatban, de nehezen hiszem, hogy gyártótól függetlenül mindegyik márka lejátszója egyformán viselkedne. De lehet, hogy ami nem is ismer Dolby-t, az nem törődik a Dolby adatokkal.
Azt nem tudom, hogy mitől lesz Nálad lila vagy természetellenes a kép, nálunk nem az a fenti beállítások mellett.