Solo Lite

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Solo Lite

HozzászólásSzerző: imre56 » 2017.11.11. 08:30

Kyle írta:
imre56 írta:...Mivel ez egy régebbi tájékoztatás az lenne a kérdésem, hogy változott-e a BluRay menűk lejátszásának módja a közelmúltban?

A híreinket a főoldalon és a Facebook oldalunkon is megtalálod. Lásd a július 18-án kelt hírt!
Tehát már nem kell licenc, megy a menü és a jukebox is a Lite-on (is).

Köszönöm szépen az infót.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.11.10. 17:44

imre56 írta:...Mivel ez egy régebbi tájékoztatás az lenne a kérdésem, hogy változott-e a BluRay menűk lejátszásának módja a közelmúltban?

A híreinket a főoldalon és a Facebook oldalunkon is megtalálod. Lásd a július 18-án kelt hírt!
Tehát már nem kell licenc, megy a menü és a jukebox is a Lite-on (is).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2017.11.10. 16:39

Sziasztok!

Barátkozom egy DUNE HD Solo Lite vásárlásával kizárólag a mappából játszott a 2D/3D Blu-ray rippek teljes értékű menüs lejátszási lehetősége miatt.
Jelenleg más gyártótól van már médialejátszóm, de ez a funkció annál nem elérhető, ezért szeretnék váltani.
Egy forgalmazó cég oldalán olvastam a következőket:

"A Solo Lite esetében alaphelyzetben nem működik a Blu-ray menük lejátszása, csak a DVD-ké.
Azonban lehetőségünk van megvásárolni ezt a funkciót havi vagy éves licenc formájában! Várhatóan 2016. októberétől, a gyártói weboldalon bankkártyával fizetve juthatunk majd hozzá 1,99 EUR-ért az 1 hónapos, és 19,99 EUR-ért az 1 éves teljes menüs lejátszási funkcióhoz."

Mivel ez egy régebbi tájékoztatás az lenne a kérdésem, hogy változott-e a BluRay menűk lejátszásának módja a közelmúltban? Kell-e venni licenszet vagy sem?
Várom válaszotokat.
imre56

HozzászólásSzerző: tachy » 2017.10.25. 13:23

Köszönöm Üdv Péter!
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.10.25. 13:13

Kedves Péter! Van kábel a dobozban ehhez (a tartozék AV-kábel), az ITT leírtak alapján az analóg kimenet egyik csatornája működhet koax kimenetként is az egyik RCA-dugón.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tachy » 2017.10.25. 13:01

Jó napot kívánok érdeklődni szeretnék hogyan tudok a Dune Solo Lite av kimenetéből ,digitális hangot kapni?Valami kiegészítőt vagy kábelt kellene beszerelni?az erősítőn csak opticai és koax bemenet van.Köszönettel Péter
tachy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.08.24. 14:13

Message írta:...ha mutat nekem valaki egy DUNE-t amelyik W10 alatt látni fogja és lejátssza alatt notin lógó HDD-m fájljait, akkor arra azonnal vevő leszek...

Szerintem erre a legtöbb forgalmazónk képes, aki használ Windows 10-et. De egy NAS lenne a megoldás, nem egy laptop külső lemeze a médiatárhely manapság... (De létrehoznék egy új felhasználót, és annak a loginjával már be tudna lépni bármely lejátszó a Windows megosztására. Bár a NAS-t akkor sem érdemes kihagyni.)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Message » 2017.08.23. 19:04

Bocsánat nem akartam kritizálni a Dune manualt, pusztán az általános rossz tapasztalat mondatta velem. Ezért én mindig igyekszem az eredetit olvasni, legyen az angol, német stb.
Igazából nálam a fő szempont az SMB hálózatkezelés kontra W10, mert az szerintem eléggé el van kapálva. Nem akartam részletezni, de informatikus vagyok és ennek ellenére kb. fél éve szívok egy Mede8er cuccal. Már az összes fórumot megjártam és senki nem tudott megoldást. Mindig csak a standard hálózatkezelési tanácsok jönnek, amiket ismerek és sajnos nem működnek. Röviden: egy notebookon lógó USB WD HDD-n levő mappákat bár látja a mediaplayer az SMB alatt, de a mappákba csak login/jelszóval lenne hajlandó belépni. S egyértelműen nem valamelyik account loginját kéri. Fogalma sincs senkinek, hogy mit kér. Így aztán nem lehet ezekből az szakszerűen megosztott (egyébként a hálózatban jól látható és kezelhető mappákból) lejátszani. S persze a belső HDD-vel semmi ilyen gond nincs.
Szóval, ha mutat nekem valaki egy DUNE-t amelyik W10 alatt látni fogja és lejátssza alatt notin lógó HDD-m fájljait, akkor arra azonnal vevő leszek. A DUNE meg egyébként közismerten jó és minőségi kütyü, úgyhogy azért nem izgulnék, hogy a minőség milyen lesz. :D

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.08.23. 13:54

Message írta:...Az angol még jobb is mint a magyar, mert sokszor eléggé "félre van fordítva"...

Nálunk a magyar nincs félrefordítva, mivel mi csináltuk. Részletesebb, mint az eredeti. De nem lesznek a kézikönyvben olyan infók, mint hogy a Samba 3-as protokoll a Windows 10-ben gondot okoz, vagy sem. De ha a forgalmazóinktól vásárolsz (azaz lesz regisztrációs kártyát ehhez az oldalhoz), akkor hozzáférsz a Terméktámogatás lap cikkeihez is. Ahogy láthatod az ottani címekből, van leírásunk Windows 7-ig és újabb Windows rendszerek SMB-szerver beállításáról is. Tehát menni fog. De továbbra is arra biztatlak, ne olyan lejátszót vegyél, amelyiken szerinted megy a Windows 10 elérése (mert mindegyiken megy, amit az elmúlt 10 évben gyártottak), hanem ami Neked kézre esően kezelhető, illetve aminek a szolgáltatásai megfelelőek. A Dune-nél elsősorban a VXP-s Sigma processzor miatt kell annyit fizetned érte, amennyit. Vannak olcsóbb lejátszók más gyártóktól, ha Neked nem a képminőség a legfontosabb.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Message » 2017.08.23. 12:37

Kyle írta:
Message írta:...Hogyan tudhatnék a használatihoz hozzájutni?

A magyarhoz sehogy. Az angol ITT elérhető. Nem a kézikönyvből derül ki a kép- és hangminőség, vagy épp a jukebox használata. Javaslom, a forgalmazóknál nézz meg egyet élőben, enélkül nem csak Dune-t, de semmilyen más lejátszót sem vennék manapság.

Köszi Kyle!

Az angol még jobb is mint a magyar, mert sokszor eléggé "félre van fordítva".
Kösz a tanácsot is, de engem messze nem a kép és a hangminőség érdekelt volna a kézikönyvvel, hanem a Dune rendszerbe állítása, hálózatkezelése, stb. A W10 miatt ez nagy szívás. Legalábbis a tulajdonomban lévő (nem Dune) eszköznél. Gondoltam előbb elolvasom a kézikönyvet és utána értelmesebben tudok majd kérdezni itt a fórumon. :)

Következő

Vissza: Vásárlás előtti kérdések