HD Max bővítőkártyák

Re: HD Max bővítőkártyák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.16. 11:07

hzoli írta:Miért? Nem az, ha valami ígérek, és hosszú idő után sem teljesítem?...

Nem azt mondták, hogy ekkor és ekkor lesz ilyen és olyan tuner. Annyit állítottak, hogy oda bővítőkártyákat, elsősorban DVB-T, DVB-S és DVB-T tunereket terveznek majd gyártani. Ez bizonyosan így is volt, amit az támaszt alá, hogy a mai napig raktárról tudunk rendelni Smart ME bővítést, azaz legyártottak sok ezer kártyafogadó egységet a Smart-okhoz is. Nem gondolom hogy csak azért, hogy ezzel bepalizzák a Max és Duo vevőket...
Teljesen egyetértek a továbbiakkal, kivéve, hogy nem látom részükről a mentegetőzést. Az új európai vezetés (augusztus közepe óta) személyes találkozónkon elismerte, hogy sok vásárló csalódott a be nem tartott ígéretek miatt, és hogy ezentúl ez másképp lesz. Ezért is nem lehet még pl. a Base 3D-t kapni, mert a szoftver oldalról mindent készre akarnak csinálni, nem ígérni, hogy majd a következő frissítéssel jön. De majd meglátjuk, mi lesz mindebből. A belső TV-tuner hiányát én nem látom létkérdésnek. Milyen tuner kellene? DVB-T? Az van USB-sen. DVB-C? Már szinte shol nincs ilyen kábeles adás, 1–2 éven belül pedig csak IPTV lesz már szerintem. DVB-S? Nem gondolom, hogy egy jóval olcsóbb műholdvevővel versenyképes set-top-box lehetne egy Max-ból csak azért, mert van benne tuner, illetve tömegesen vennének az emberek Dune-t egy jobb műholdvevő helyett. Neked milyen tuner hiányzik?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hzoli » 2012.10.15. 21:58

Kyle írta:Egyetértenék veled, ha tudnám, hogy ez egy szándékos megvezetés volt.

Miért? Nem az, ha valami ígérek, és hosszú idő után sem teljesítem?
Ha egy ekkora cég nem teljesíti az ígéreteit, akkor az igenis szándékos megvezetés. :( :(
Ha nem biztos a dolgában, ne ígérjen!!!

Sok mindent elnéznék, ha legalább azt olvasnám: Igen, hibázott a Dune, mert ilyen és ilyen okok miatt nem tudta teljesíteni a beígért fejlesztéseit, de kárpótlásul...
De inkább megy a mentegetőzés és a kifogások felsorolása. Ez nekem nem jön be!!!!!!!!
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.15. 11:23

Egyetértenék veled, ha tudnám, hogy ez egy szándékos megvezetés volt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pkomives » 2012.10.14. 19:14

Többek között én is azért döntöttem a HD Max mellett, mert ígérték azokat a bizonyos kártyákat. Undorító dolognak tartom, hogy így megvezették a vásárlókat.
pkomives

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.09.27. 11:59

hzoli írta:...Megjegyzem: Létezik 7.000 (!!) Ft-ért abszolút noname eszköz : set-top box + média lejátszó, és eddig akármilyen SD anyagot adtam neki, mind lejátszotta.
És nyilván benne a DVB-T tuner.
Ami A DUNE-ben még mindig nincs!!!!!!! Se 7.000-ért, se többért!

A Dune meg egy fullHD médialejátszó, így ne értem a megjegyzést. De ahogy írtam már, vélhetően nem várt technikai (szoftveres) akadálya van a dolognak. A közeljövőben több DVB-C és DVB-S tunert is tartalmazó Dune várható, tehát vélhetően nem a Dune-ön múlik, ha a régebbi modellekhez nem sikerült megoldani a tunert.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.09.27. 11:49

Miller írta:...Esetleg valamilyen cáfolata ennek a hírnek?...

Egyrészt hivatalos akkor lesz, amikor a Dune gyári oldalán olvasható majd. Másrészt, magam is azt mondom jó ideje, hogy szerintem sosem lesz tuner az aktuális modellekhez. Szerencsére senkinek nem mondtuk idehaza (remélem viszonteladóink sem), hogy bizonyosan lesz hamarosan belső tuner a Dune-ökhöz, csak hogy tervez ilyet a gyártó. Teljesen egyetértek azzal, hogy sok vevő számított erre, és vélhetően ez a terv volt az, ami miatt ezt a márkát választotta, nem másikat. A gyártó maga is tudja, hogy sok csalódott vevője van világszerte, hiszen immár 2 éve számítottak a tunerekre. Az új modelleknél azonban továbbra is tervbe van véve a tunerkártya, a Base 3D esetében azért lesz átdolgozva a hírünkben mutatott hátlap, mert lesz rajta egy foglalat (egy újfajta). Én azt gondolom, az aktuális processzorokkal nem volt megoldható normálisan a DVB-C/S tuner, egyik más gyártónál sem látok ilyen terméket. Hogy ez a Dune programozóin, vagy a Sigma SDK-ján múlott, azt nem tudom, de inkább az utóbbira szavaznék.
Éppen az ilyen ígéretek miatt elveszített vevői bizalom visszaállítása most a fő cél, jelenleg pont átszervezés alatt van az egész cég. Illetve a Base 3D azért nincs még piacon, mert a nem úgy akarják elkezdeni a forgalmazását, hogy hamarosan jön majd egy firmware, amely pl. az online szolgáltatásokban hatalmasat dob rajta, inkább megvárják, amíg azok elkészülnek, hogy ne ígéretet adjanak mellé.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: etnevel » 2012.09.25. 11:43

Maximálisan egyetértek hzoli hozzászólásával!
Az egyik elsődleges szempont az volt a HD Max megvásárlásakor, hogy rövidesen lesz hozzá kapható DVB-C, illetve DVB-S tuner.
Ahogy látom a hozzászólásokból, nem én vagyok az egyetlen, aki emiatt döntött a HD Max mellet.
Ezek után óriási arcátlanság, megtévesztő üzletpolitika, a vásárlók hülyének nézése lenne, ha mégsem kerülnének a piacra a beígért bővítőkártyák!
Bár, őszintén szólva, így, két év ígérgetés után én már egyáltalán nem bízom benne...
A készülék egyéb szolgáltatásaival maximálisan elégedett vagyok, de ez a momentum hitelteleníti az egész cég megbízhatóságát.
Egyszóval: csalódás! :(
etnevel

HozzászólásSzerző: hzoli » 2012.09.22. 22:45

Többek között azért vásároltam HD Max-ot, mert bővíthető kártyákkal.
Azóta eltelt másfél év.
Kérdezném: milyen kártyát gyártottak hozzá azóta??????????????????????
Megjegyzem: Létezik 7.000 (!!) Ft-ért abszolút noname eszköz : set-top box + média lejátszó, és eddig akármilyen SD anyagot adtam neki, mind lejátszotta.
És nyilván benne a DVB-T tuner.
Ami A DUNE-ben még mindig nincs!!!!!!! Se 7.000-ért, se többért!
hzoli

HozzászólásSzerző: Miller » 2012.09.22. 13:02

A hdi dune facebook oldalán ez olvasható a bejegyzéseknél:

It's official now, Tuner cards DVB-C and DVB-S will never be released for the Dune HD series. Information is coming from the serious french site HDLand: http://www.hdlandblog.com/2012/09/dune- ... nnees.html

Esetleg valamilyen cáfolata ennek a hírnek? Mert lassan leteszek arról, hogy záros határidőn belül DVB-C tuner legyen hozzá. Már egy ideje nézek más megoldások után, de a legkényelmesebb az lenne ha a Dune-be lenne tuner.

Miller
Miller

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.03.26. 11:25

Semmi :( Már írtunk volna hírt róla, ha bármit tudnánk.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Max specifikus kérdések