Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.31. 00:16

Nem, Te nem olvastad el figyelmesen a leírást. Beállítottad, hogy NFS-en keresztül a 105-re végződő eszköz, azaz a Synology tudjon csatlakozni a Synology-hoz... Nem véletlenül van a képen egy csillag az IP cím utolsó helyén, ami azt jelenti, hogy bármi lehet ott. Azaz a Dune bármilyen IP-t is kap a hálózaton, az tud majd csatlakozni. De ez leírtuk a Synology oldalon az általad linkelt cikkben a két kép között.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.05.30. 21:56

Kyle írta:A Synology.hu oldal terméktámogatás részében van egy cikk a médialejátszós beállításokról. Ha a szerint megcsinálod, és nincs a Jumbo frame engedélyezve ,akkor menni fog. Illetve nézd meg újra, hogy a Dune-ön pont olyan elérési utat adtál meg, mint ami a kézikönyvben szerepel (kisbetű/nagybetű nem mindegy, / jelek is számítanak).

Ha erre a cikkre gondolsz akkor igen,aszerint állítottam be.Íme,illetve a dune-n is így állítottam be,leírás szerint,így már nem tudom mit kellene tennem hogy jó legyen.Időközben frissítettem a rendszert mert úgy tűnik hogy ami a cd-n volt az már korosabb darab volt,így pár olyan kérdés amit feltettem volna,értelmét vesztette.mint pl most már tudok másolni total commanderben ugyanúgy ahogy a dune-re a hálózat ikon alatt,eddig nem tudtam.Mint ahogy upnp-ben is megjelent a music,photo és video menüpont de se smb-n se nfs-en nem tudom elérni.Még ezt a francos zappitit is sikerült beizzítani a nassal csak nem tudom használni.
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.30. 11:31

A Synology.hu oldal terméktámogatás részében van egy cikk a médialejátszós beállításokról. Ha a szerint megcsinálod, és nincs a Jumbo frame engedélyezve ,akkor menni fog. Illetve nézd meg újra, hogy a Dune-ön pont olyan elérési utat adtál meg, mint ami a kézikönyvben szerepel (kisbetű/nagybetű nem mindegy, / jelek is számítanak).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.05.29. 10:50

Nekem egyszerűen nem megy a nas összepárosítása dune-vel.Vettem egy ds411j-t.Engedélyeztem az nfs-t,megosztási mappa beállítva,a dune-n a leírásban szereplő kép alapján kitöltöm az új hálózati könyvtár adatlapját és hálózati könyvtár nem elérhető hibaüzenetet kapok.
tanzen

HozzászólásSzerző: G74 » 2011.03.27. 15:15

Az általad készített leírásra gondoltam, amihez kép is van. :) Beállítottam a nas-on a jogosultságokat, routeren a fix ip-t, és megy. Hálásan köszönöm a gyors és korrekt segítséget.
Még csak tanulom ezt a hálózat építgetést...:)
G74

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.27. 14:14

Melyik leírásnak megfelelően? A Synology-n is beállítottad az NFS jogosultságokat ENNEK megfelelően? Az mit jelent, hogy a NAS DHCP-n? Ha a routertől kap címet, akkor ugye leaglább a routerben beállítottad, hogy mindig ugyanazt a címet kapja? Ha változik az IP-je, akkor nem sokat ér a Dune-ön elmentett hálózati könyvtár...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: G74 » 2011.03.27. 12:49

Szia Kyle,

Segítségedet kérném! Szeretném a DS211j nas-t NFS keresztül üzemeltetni. A lejátszó d1 110225_1222 fw -el. A leírásnak megfelelően próbáltam beállítani de sajan nem megy, "a hálózati könyvtár nem elérhető" felirat jelenik meg. Megnéztem a hibakeresés fejezettet is, de nem jövök rá mi lehet a gond. Hol keressem a hibát?
NAS jelenleg dhcp-n, lejátszó látja upnp- n megy a lejátszás. Az iso miatt fontos lenne a az NFS.

Üdv, G74
G74

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.03.19. 22:19

Kyle írta:A belső lemezek csak linuxosak lehetnek. USB-n köthetsz rá NTFS-et, azt is megosztja, de csak EXT3/4 lehet belül. Ráadásul ő partícionálja 3 részre a lemezeket.

Vagyis akkor behelyezéskor az új vinyót megcsinálja magának úgy ahogy a dune?És mért pont 3 részre?
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.19. 22:12

A belső lemezek csak linuxosak lehetnek. USB-n köthetsz rá NTFS-et, azt is megosztja, de csak EXT3/4 lehet belül. Ráadásul ő partícionálja 3 részre a lemezeket.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.03.19. 15:42

Lenne egy kérdésem.Kinéztem magamnak egy nas-t.Még nem tudom melyik legyen,a két lehetséges választás,Synology DiskStation DS411j vagy pedig a DS211j,de nem derült ki számomra a talált infókból,ha van már meglévő merevlemezem ami ntfs-re van formázva,azt tudja kezelni vagy mivel ha jól vettem ki,ezek linuxosak és ext-re kell formázzam?
tanzen

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról