Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.24. 18:40

Na igen csak akkor jóval többe került volna a rendszer,talán jövőre veszek egy 2vagy 4 lemezes nas-t,addig ez megteszi.úgyis a legtöbbet télen filmezek
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.24. 17:08

nagyeger írta:Köszönöm a választ. egyébként is vennem kell egy másik merevlemezt mert 1 tb az kevés lesz a későbbiekben...

Lehet, hogy egy többlemezes NAS lett volna a jó választás...?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.24. 16:05

Köszönöm a választ. egyébként is vennem kell egy másik merevlemezt mert 1 tb az kevés lesz a későbbiekben(ami most van).akkor veszek egy dokkolót hozzá 1 belső vinyót,ami ráadásul pont jó a smartba
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.22. 18:46

Kipróbáltuk ma egy Smart-tal a Synology USB Station 2-t. Külső dokkolóban lévő EXT3-ra formázott lemezről azonnal indul minden lejátszás, SMB-n keresztül is hibátlan a 45 GB-os Avatar m2ts is. Valami más gondod lesz, a meglévő eszközök tökéletesen működnek együtt ezek szerint.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.16. 20:23

De írtam,hogy SMB-n a hálózati könyvtárra kattintva kb.5 perc mire beadja a fájlböngészőt és rákattintva egy fájlra ugy tesz a smart mintha indítaná a filmet,mert kiírja hogy play ,de 3-4perc után sem történt semmi ezért returnt nyomok és kb 3-4 perc mire visszavált a fájlböngészőbe,tehát az egész folyamat nagyon lassú,és nem értem hogy miért? ja és mindezt egy kb 500mb mkv-s filmel,bár a többivel is ugyanaz a helyzet.
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.15. 23:39

Addig ne vegyél, amíg nem derült ki, hogy az a hibás! Nem mondtad, hogy SMB-n mi a helyzet? Illetve lehet, hogy csak a fájrendszer sérült mondjuk, és egy formázás is segít. Ha külső merevlemezt veszel, nem javaslom a WD gyári megoldásait, amik olcsóak ugyan, de nagyon sok a kompatibilitási gond velük. Inkább egy komolyabb külső ház, az általad kedvelt lemeztmárkát és méretet beletéve házilag.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.15. 20:56

köszönöm a válaszaidat. akkor veszek egy másik vinyót.egyébként milyen vinyót javasolsz a rendszerembe?
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.15. 00:23

Az UPnP a médiaszerver, ki tudod kapcsolni. De nem az a baj. Valami egész más hálózati gond lesz, ha nincs Jumbo Frame. Azt gyanítom, a merevlemezzel van valami. Megnézném, ha lenne egy üres, vagy törölhető lemez, mi van ha leformázol egyet pld. EXT4-re az USB Station 2-vel, és onnan akarsz lejátszani SMB-n?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.14. 16:34

Van Jumbo Frame opció ami le van tiltva.Az este állítottam be az SMB-t és létrehoztam egy hálozati könyvtárat amire ha rákattintok kb.5 perc mire beadja az összes fájlt a böngészőbe ,de ha el akarok indítani egy fájlt ,akkor a lejátszo kiírta a playt de kb 5 perc után sem történt semmi így kikapcsoltam a gépet ,mert már jól felhúztam magam.Egyébként amit tegnap írtam az az UPNP-n történt és még mindig be van kapcsolva az UPNP.Lehet hogy az a baj hogy be van kapcsolva az SMB és a UPNP ? ha igen akkor hogy lehet kikapcsolni az UPNP-t.
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.14. 09:57

Az, hogy az USB Station 2 torrentezik, nem befolyásolja igazán a hálózaton keresztüli lejátszást. Milyen protokollon keresztül akarsz lejátszani, SMB, vagy UPnP? Nem tudom most fejből, hogy van-e Jumbo Frame opció az létezik-e az USB Station 2-n, de ha van rajta, akkor kapcsold ki!
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról