Dune HD Pro vision 4K

A Dolby Vision tartalmak lejátszása kapcsán felmerülő problémák helye

Re: Dune HD Pro vision 4K

HozzászólásSzerző: Swenk » 2025.01.06. 23:00

Szerintem ha Dolby Vision, akkor mindig ezt írja ki

Akkor ez egy kis lódítás, de mindenképpen átverés, ha nem a valós értékeket mutatja, akkor minek ez az info? Ez teljesen ellentétes az előző, logikusnak tűnő magyarázattal, amit továbbítottál a Dune-tól. Hol az igazság Dune? Őszintén: mire képes ez a lejátszó, ha a FEL 7 rétegből nem képez 12 bitet, ok, ami az indoklás szerint nem is fontos, mert a tv képernyők mind 10 bitesek, akkor mi ez a 12 bit?
Ha csak azt mutatná az info, hogy DV, akkor-bár sok értelme nem lenne- ok, de ehelyett félrevezeti a user-t, hogy DV 12bit-es filmet lát.
Swenk

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:53

Swenk írta:...Ezt megértettem, de akkor a lejátszó az infójában miért mutat 12 bitet?

Szerintem ha Dolby Vision, akkor mindig ezt írja ki, mivel elméletileg az 12-bites. A TV-den nézd meg (ha ki tudja írni), hogy milyen jelet kap, ha fontos!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Swenk » 2025.01.05. 16:16

....."Tehát a FEL-típusú Blu-ray tartalmak esetében a médialejátszókon 10-bites lesz a Dolby Vision kimeneti jel."

Ezt megértettem, de akkor a lejátszó az infójában miért mutat 12 bitet? Képek erről az előző hsz-ben.
Köszönettel várom a választ
Swenk

HozzászólásSzerző: Swenk » 2024.12.17. 17:18

Most már csak ezt nem értem:
https://imgur.com/a/vxWnLWX

Miért 12bit?
Swenk

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.13. 12:03

Swenk írta:...Azt persze nem tudom, hogy ezzel a frissítéssel mit nyerne a user, de a Dune-HD Homatics már A12-n fut.

Nem keverném az Android TV verziókat és a sima Android verziókat. Az Android TV-nél szerintem a stream-szolgáltatások hibátlan működése miatt fontos egy-egy újabb frissítés. A korábbi Androidos Dune HD lejátszók még 9-es Androiddal működnek, a mai napig gond nélkül. Mivel a stabilitás a legfontosabb a Dune HD számára, inkább régebbi, de általuk tökéletesen ismert és kipróbált verziót fognak ezentúl is használni. Mint médialejátszónak, semmi jelentősége, hogy Android 11 vagy 14 van rajta, inkább az a fontos, hogy ne fagyjon le, és pl. el lehessen rejteni az Androidot az egyedik kezelőfelület érdekében. Nem hiszen, hogy érdemes lenne arra fordítani a programozók erőforrását, hogy egy újabb Android verzió fusson a készüléken a helyett, hogy mint médialejátszó többet vagy jobban tudjon.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Swenk » 2024.12.12. 14:08

nem lehet linuxra váltani

OK. A Profil 7 FEL témában és a linux-ban is meggyőztél.

Még valamit kérdeznék, ha szabad itt:
Az Android most 14-nél tart. Van-e arról infó, hogy a Dune fejlesztői erre az eszkőzre is frissítenek a közel jövőben android 12, vagy 14-re, vagy marad az android 11, mint az Nvidia shield-nél.Azt persze nem tudom, hogy ezzel a frissítéssel mit nyerne a user, de a Dune-HD Homatics már A12-n fut.
Swenk

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.12. 10:19

Swenk írta:Vissza? Nem tudok róla,
Bocs, hülyeséget írtam, persze, hogy szó sem volt a LibrElecről, Linuxra gondoltam.

Nekem úgy tűnik az interneten szétnézve, hogy Linux az Amlogic processzorokhoz csak közösségi barkácsolás keretében létezik. Az újabb, 8K-s processzorokra még az sincs, 8K-s lejátszás nem megy. Egy készülékgyártó bizonyosan nem hagyatkozhat arra, hogy közösségi fejlesztéssel milyen oprendszer érhető el, és az éppen mit tud. Így amíg a processzor gyártója nem kínál egy komplett linux SDK-t a termékeihez, nem lehet linuxra váltani – szerintem. Ráadásul nehéz lenne már az elmúlt években megszokott milliónyi androidos alkalmazásról is lemondania a Dune felhasználóknak.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Swenk » 2024.12.11. 16:51

Vissza? Nem tudok róla,
Bocs, hülyeséget írtam, persze, hogy szó sem volt a LibrElecről, Linuxra gondoltam.
Swenk

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.11. 14:51

Swenk írta:...ha a Dune visszatérne a LibreElechez?

Vissza? Nem tudok róla, hogy korábban közük lett volna ahhoz. A jukeboxhoz, egyedi grafikus felülethez, az online feliratletöltéshez, YouTube-hoz ahhoz, hogy pl. ILYEN programokat lehessen fejleszteni hozzá, nem hiszem, hogy elhagyható egy normális oprendszer a háttérben. Nagyon sok hátrányról azért most sem beszélhetünk, nekem max. a 3D hiányzik, de azt meg akár egy Amlogic SDK-frissítés is megoldhatja bármikor. Egy fejlett operációs rendszer nélkül nagyon fapados lenne egy lejátszó már 2024-ben. Annak idején egyébként azért kellett Androidra váltani, mert a Realtek processzorhoz nem volt linux, a Sigma meg befejezte a médiaprocesszorok gyártását.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Swenk » 2024.12.10. 20:58

[ de mégis Android alatt maradva.[/quote]

Mi lenne, ha a Dune visszatérne a LibreElechez? Lenne egy tutti mindent visz lejátszó, megelőzné az összes többit, talán.Az is igaz, hogy akkor kétfelé kéne fejleszteni. Nem kell kodit, meg plexet töltögetni, stb. Az biztos, hogy nekem nem hiányozna :lol: Akinek meg kell a stream, meg az android, az vegye meg a Homaticsot, androiddal.
Swenk

ElőzőKövetkező

Vissza: Dolby Vision lejátszása