Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: tom2010 » 2021.02.01. 11:19

A tévén nem megy el a hang, csak ugye a tévéknek vannak korlátaik nem minden formátumot tudnak lejátszani (pl. ISO). Korábban írtam, hogy a tévébe közvetlen csatlakoztatott külső meghajtó tökéletesen működik.
A hangot hol tudom kideríteni, hogy továbbküldésre vagy dekódolásra van állítva? Illetve milyen a formátuma?
tom2010

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.01. 09:25

tom2010 írta:...A kép nem megy el a hang szaggat...

OK, szóval csak a hang kihagy. Ezt nem gondolom, hogy a Dune csinálja, de nézzük meg, hogy a lejátszó tehet-e róla, vagy az erősítő! Ha kihagyod (nem kapcsolod be) az erősítőt, a TV-n is elmegy a hang? Milyen a hangsáv formátuma, ami akadozik? Továbbküldésre van állítva a hang vagy dekódolásra? Mások HDMI-kábelt is próbálj ki a lejátszó és az erősítő között, akár cseréld fel a kettőt, amit most használsz!
A videokimenetet arra a felbontásra állítsd, amit a TV-d max. tud. Tehát 4K/60 Hz!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tom2010 » 2021.01.31. 19:05

Húúú,egy rakás olyan kifejezést írtatok amit nem tudok értelmezni.
A külső winchester egy hordozható WD 1TB-os Elements, szinte új meghajtó ami NTFS formázású. A töredezettségmentesítést megcsinálom mág ma. A tv UHD 4K tartalmak lejátszására alkalmas és a tárolóról szépen lejátsza az összes filmet, kipróbáltam közvetlen bekötéssel is.
Ma volt időm töbször lejátszani a próblémás filmeket és sajnos már 4-5 perc útán is szaggat a lejátszás ,sőtt amit már korábban lejátszott annál is beszaggat, hogy ezt is miért csinálja? A kép nem megy el a hang szaggat, kihagy, nagyon zavaró. Az egyik HDMI kábel a készülékkel kapott,/ tehát új/ a tv-hez van kötve,a másik az Audio Out kímenetnél az erősítőhöz, ez szintén vadonatúj hama kábel.
A lejátszót más tv-n nem használom. A lejátszó beállításainál azt gondoltam, hogy ez a legpraktikusabb beállítási mód amit írtam is. Ti mire állitanátok, mi lenne a jóbeállítás? Én azt gondoltam, hogy veszek egy jónak mondott médialejétszót és magától teszi a dolgát és az ilyen amatőrök is mint én boldogulnak vele de úgy látom képeznem kell magam.
tom2010

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.31. 17:05

tom2010 írta:... igy sok mindennel még nem vagyok tisztában...

Megtaláltad a Terméktámogatás oldalunk leírásait, közöttük a részletes magyar kézikönyvet (még a régi linuxos modellekhez valót)? Érdemes átolvasni őket.
Nem tudom, mit jelent a „szaggat”. Megáll a kép egy pillanatra? Vagy a hang, esetleg mindkettő? Vagy kimarad valamennyi, azaz ugrik a film? Vagy elmegy a kép (elveszik a HDMI-kapcsolat a TV szerint) egy pillanatra?
Szerintem sem lehet bizonyosan arról szó, hogy a lejátszó rossz (nem minden filmmel, nem mindig, stb.). Amin változtatnék (a jelenlegi problémától függetlenül):
– Miért van Automatikus módban a viódkimenet? Nem tudod, mit tud max. a tévéd fogadni? Vagy rendszeresen rádugod a Dune-t ismeretlen tévékre is? A legjobb felbontást és képfrekvenciát válaszd, amit a TV kezel!
– Miért van engedélezve az automatikus képfelbontás? Nem jól skálázza fel a Dune a kisebb felbontású filmeket? A TV-d szebben csinálja?
– Felesleges a 8-bitnél mélyebb színtér engedélyezése szerintem, amíg nem HDR filmeket nézel, miért 10-bites a kimenet?
– Szerintem is az USB-s tárrel lehet gond, vagy a külső ház elektronikájával. Nem tudom milyen fájlrendszer van a lemezen, de ha NTFS, akkor egy Windows lemezkarbantartóval csinálj rajta egy töredezettségmentesítést!
– Nem lehet, hogy nem jó a hűtése az USB-s lemeznek, és túlmelegszik? Próbáltál már egy problémás filmet mondjuk USB3-as pendrive-ról? Belső HDD-vel nem próbáltad még?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.01.31. 12:19

Az tuti, hogy nem a lejátszó miatt akad, ha csak nem hardveres gond, de azt kétlem. A filmekkel sem lehet gondod ha negyed óráig hibátlanok, ráadásul azt írod hárommal is próbáltad. A beállításoknál is mindegy, mit állítasz, hisz 4K60fps-el sem lenne szabad akadnia. A forráseszközre tippelnék elsőre (külső USB). Vagy a ház maga, vagy a benne lévő merevlemez. Esetleg egy HDMI kábel cserével is tesztelhetnél.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: tom2010 » 2021.01.31. 11:30

Szia Kyle!
December végén vettem egy HD Pro 4K Plus II lejátszót. Ez az első médialejátszóm, igy sok mindennel még nem vagyok tísztában.
Szeretnék segítséget kérni a próblémámra.
A filmjeim nagy része szaggat 15-20 perc után, pedig nem 4K-s tartalmakról beszélek. Tegnap három filmmel is próblémáim akadtak, nem tudom, hogy a lejátszó nincs jól beállítva, vagy a filmek kompatibilitásával van a gond /ezt kétlem/, vagy a lejátszó híbás?
Külső meghajtót használok usb-n keresztül, a tv LG nanocell 55SM9010PLA modell, a házimozi erősítő Onkyo TX SR608-as modell, már probáltam a film lejátszást úgy is, hogy direktbe kötöttem a lejátszót a tv-vel, de úgy is akadoznak a filmek.
Próbálkoztam a Dune-ön a video mód beállításán is változtatni, ahol 1080p volt a film felbontása ott arra állítottam. Alapból a video módnál az Automatikus(EDID), a képfrekvencia a Mind(24/50/60Hz), az automatikus felbontás Engedélyezve beállítást használom. A lejátszó az infoknál ezeket a tulajdonságokat írja a filmeknél: kodek:H.264, képfelbontás:1920x1080(50,000Hz),bitsebesség29,2Mbit/s, aktuális video mód:1080p 50Hz/10bit4:4:4Bt.709/, a másik filmnél,kodek:H264, képfelbontás:1920x804(23,976Hz), aktuális video mód:1080p 23,976Hz/10bit 4:4:4BT.709/, bitsebesség:16,1Mbit/s, a harmadik film is hasonló, kodek:H264, képfelbontás:1920x802(24,000Hz), aktuális video mód:1080p 24Hz/10bit 4:4:4 BT:709/, bitsbesség:13,1Mbit/s.
Remélem ezekből az adatokból már valamit ki lehet bogozni.
Tanácsod előre is köszönöm.
tom2010

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.27. 12:00

tigerteam írta:...Létezik hogy egy dedikált mediplayerrel kábeles hálózaton meg akadozik?...

Létezhet, de nem egy Dune... Örülük, hogy mire leírtad a posztot, meg is találtad a hibát!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2021.01.26. 13:02

Nem tudtam hova írjak... vettem ezt s Dune realbox 4K lejátszót! A filmek nasrol mennek. A HD filmekkel nincs gond viszont a 4 k filmek akadoznak! Megcsináltam azt hogy a tevé wifijevel kerestem meg a nason levo filmet es azzal zökkenőmentesen fut a film! Létezik hogy egy dedikált mediplayerrel kábeles hálózaton meg akadozik? Mi lehet a gond? Szeretnem ha a 14 napos elállásba beleférne, igy sűrgős lenne a válasz! Hiba lehet vagy mi? Nekem kicsit hihetetlen h a teve wifin le tolja hibatlan, a Dunevel kábeles neten meg akad mint a fene...Megoldodott a problema...Volt egy hibás vezetékem, egy uj Audioquest eternet kábel... :shock:
tigerteam

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.08.23. 22:50

Kyle írta:A második sorozat (6 epizód) megvan 4K HDR10-ben, az hibátlan.

Na igen, az valami csoda :)
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.23. 17:11

Sajnos az a baj hogy az S1 a Planet Earthből nincs jó minőségben és ezeknek ez lenne egyik nagy előnye.Ahogy Kyle írta a második évad HDR-ben hibátlan gondolom H265,most nem néztem bele.
Összegyűjtök néhány filmet ami akadozik,mert már nincsenek meg amik akadoztak,azokat kikukáztam.
Kyle,sikerült megnézned a Crossing Over c filmet az orosz oldalról?
Köszi hogy próbáltok segíteni!!!!!!!
Fycko19

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések