tom2010 írta:... igy sok mindennel még nem vagyok tisztában...
Megtaláltad a
Terméktámogatás oldalunk leírásait, közöttük a részletes magyar kézikönyvet (még a régi linuxos modellekhez valót)? Érdemes átolvasni őket.
Nem tudom, mit jelent a „szaggat”. Megáll a kép egy pillanatra? Vagy a hang, esetleg mindkettő? Vagy kimarad valamennyi, azaz ugrik a film? Vagy elmegy a kép (elveszik a HDMI-kapcsolat a TV szerint) egy pillanatra?
Szerintem sem lehet bizonyosan arról szó, hogy a lejátszó rossz (nem minden filmmel, nem mindig, stb.). Amin változtatnék (a jelenlegi problémától függetlenül):
– Miért van Automatikus módban a viódkimenet? Nem tudod, mit tud max. a tévéd fogadni? Vagy rendszeresen rádugod a Dune-t ismeretlen tévékre is? A legjobb felbontást és képfrekvenciát válaszd, amit a TV kezel!
– Miért van engedélezve az automatikus képfelbontás? Nem jól skálázza fel a Dune a kisebb felbontású filmeket? A TV-d szebben csinálja?
– Felesleges a 8-bitnél mélyebb színtér engedélyezése szerintem, amíg nem HDR filmeket nézel, miért 10-bites a kimenet?
– Szerintem is az USB-s tárrel lehet gond, vagy a külső ház elektronikájával. Nem tudom milyen fájlrendszer van a lemezen, de ha NTFS, akkor egy Windows lemezkarbantartóval csinálj rajta egy töredezettségmentesítést!
– Nem lehet, hogy nem jó a hűtése az USB-s lemeznek, és túlmelegszik? Próbáltál már egy problémás filmet mondjuk USB3-as pendrive-ról? Belső HDD-vel nem próbáltad még?