Dune HD Smart

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD Smart

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.10. 22:52

dyne írta:Én megrendeltem d1-et...

Te lenni szerencsés, mire megérkezik, gyakorlatilag el is fogy az egész szállítmány.
Igen, a Smart-okhoz is ígérik a majdani alaplapcsere lehetőségét. De mindenkinek elmondom ezzel kapcsolatban, hogy várjuk majd meg, hogy tényleg lesz-e, és érdemes lesz-e kidpbni emiatt a régi alaplapot, vagy jobban kijön az ember, ha eladja a régi lejátszót, és újat vesz. A következő Sigma chipben csak a gigabites ethernet natív támogatása lesz a lényeges újdonság, így arra biztosan nem cserélném ki. Ha lesz majd HDMI1.4 3D-vel, akkor már lesz értelme (annak, akiknek a tévéje is 3D-s már), addig meg egy év még el fog telni.
Igen, a Blu-ray kiegészítő lejátszik mindenféle lemezt. De mint minden más BD-olvasónál, nem garantált, hogy mindenféle írható/újraírható márkától, írási sebességtől és írótól függetlenül menni fog.
7.1-es dekóder csak ott van, ahol látod a hátlapon a 8 darab RCA-csatlakozót hozzá. Tehát Base, Prime, Max. A Smartoknál csak HDMI-n lehet „kinyerni” a HD-s hangot.
(Egyébként, ha tennél pontokat a mondatok végére, és az újat nagy betűvel kezdenéd, ahogy ezt a magyar nyelvben is – nem véletlenül – létezű „kötöttség”, jobban érteném, mikor mit állítasz, vagy éppen kérdezel...)
Ha a végét jól értem, akkor azt válaszolom, hogy az 5.1-es zenefájlok (.wav, .dts, .flac) a digitális kimeneteken továbbítódnak az erősítőhöz, így optikai, v agy koax csatlakozáson keresztül a Te erősítődre is átvihetőek, és szólnak szépen. Azt nem tudom, mi az a discret DTS, szerintem Te sem, vagy legalábbis nem jól tudod, ha tudod.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dyne » 2010.12.10. 17:57

Sziasztok
Én megrendeltem d1-et engem inkább a majdani alaplap csere érdekel hogy ebben is lehet majd alaplapot cserélni mint a max ban vagy nem 8646osra esetleg.
ill hogy a blu ray lejátszó (kiegészítő) lejátszik e írott cd,dvd,blu ray lemezt? és van e benne dekóder a tru hd dts-re mivel az erősítöm csak dts és discret dts-es
plussz dts wav lejátszás lehetséges e és dekódolja is?

huh én se keveset kérdezek de azért ezek is fontosak :roll:
dyne

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.07. 11:08

1. Fogalmam sincs. De eddig a nem alaplapi USB-k (alaplapiból csak egy volt, az ethernet alatti) mind 1A-esek voltak, tehát azokon ment a külső laptop lemez. Gyanítom most is így van. Csak ne WD MyBook lemezt használj, azzal gyakran van gond mindenféle eszközön, ami nem számítógép.
2. Wifi-adapterrel is el tudod érni a netet természetesen. A böngészőben (ami még béta állapotú) szerintem nem megy a YouTube videók lejátszása, de egyébként billentyűzet is kellene hozzá, hogy be tudj írni a kereséshez bármit is.
3. Elméletileg igen. De erről majd akkor beszéljünk, ha valóban kaphatóak a tunerek. De ez az ígéret.
4. Nincs belső USB, de nem is értem, hogy lehetne egy külső eszközt a belső portra csatlakoztatni? A host-host azt jelenti, hogy rendhagyó módon a lapos, számítógépeken használatos csatlakozókat kapcsol össze egy kábel, aminek mindkét végén ilyen dugó van.
5. Nincs tudomásunk arról, hogy bármilyen lemezzel gondja lenne.
6. Be lehet otthon is szerelni.

Azt mondanám, ha kell, mielőbb rendeld meg, mert mire megérkezik az első szállítmányunk, várhatóan már el is kelt az egész, nem sokáig lesz a forgalmazóinknál raktáron. Legközelebb meg csak januárban jön már.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ig46 » 2010.12.07. 00:05

Üdv,

Az utolsó kérdéseim :-) :

1.A Smart D1 USB csatlakozói a számítógépeknél szokásos 5V/500 mA paraméterekkel dolgoznak? Tehát a tápegység nélküli külső HDD-kel boldogulnak, mint pl. Samsung S2? (az angol kézikönyvben kimondottan javasolt a külső HDD külső megtáplálása, de ennek pl. nincs is ilyen lehetősége :-) )

2.Web böngészés nagyon szimpatikus funkció. Csak vezetékes hálózatról (ez nekem nincs) vagy valamilyen külső/belső WiFi eszköz és router használattal is működik a Web elérés? Pl. Youtube elérhető a beépített böngészővel? Ez egyébként ugyan úgy működik, mint a Dune Max tesztjében olvashattam?

3. Érdekel a később talán megjelenő Smart ME modulba beszerelhető tuner használatának lehetősége is. Ekkor használhatom majd úgy is a Smart D1-et mint régebben a videómagnót? Értem ez alatt a programozható felvétel(ek) lehetőségét (ha a kábel szolgáltató is úgy akarja, persze).

4. A Smart ME modul leírása szerinti host - host (jelentsen ez bármit :-) ) USB csatlakoztatása a Smart D1-hez a külső USB porton lehetséges vagy van belső USB csatlakoztatási lehetőség is ? (én úgy értelmeztem, hogy nincs, de hátha...)

5.Samsung HD204UI (2 TB) 3,5" merevlemezt is tudja kezelni? (konkrétan ez tetszene benne)

6. A belső merevlemezt később otthon is bele lehet szerelni a garancia elvesztése nélkül, vagy ezt vásárláskor ajánlatos beszereléssel együtt rendelni?

Jaj, de hosszú voltam... de ha nem tudsz a válaszaiddal eltántorítani, akkor ezt megveszem. :-)

Köszönöm előre is a válaszodat.

Üdv.

István
ig46

HozzászólásSzerző: ig46 » 2010.11.29. 13:47

Köszönöm szépen a választ.
Alakul a dolog... :-)
ig46

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.29. 13:42

ig46 írta:Dune HD Smart D1 lejátszó fogott meg, azt hiszem ez az amit már régóta keresek. Néhány kérdésem lenne, hogy biztos legyek a dolgomban...

1. Tudtommal igen. Sőt HDMI-n is szól.
2. Igen.
3. Gondolom nem, különben nem így gyártanák. De nem láttam még élőben D1-et. Illetve 5 400-as fordulatú lemezt tennék bele, ha már mindenképpen winchesterrel kellene hasznánom.
4. Természetesen, ez manapság már a legegyszerűbb lejátszókon is így van. A Dune-ön viszont a BLu-ray ISO vagy BDMV mappa is menükkel együtt jelenik meg...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ig46 » 2010.11.29. 12:45

Sziasztok,

Dune HD Smart D1 lejátszó fogott meg, azt hiszem ez az amit már régóta keresek.
Néhány kérdésem lenne, hogy biztos legyek a dolgomban:

1. A lejátszott film/zene fájl hangja (ha a lejátszó le tudja játszani) mindíg megjelenik a sztereo és az optikai kimeneten is?
2. Lehetséges fájlok másolása külső HDD-ről belső HDD-re, illetve fájlok törlése külső és belső HDD-ről a lejátszóval számítógép nélkül is?
3. Belső SATA HDD működése nem jelent melegedési problémát aktív hűtés nem lévén ?
4. HDD-ről lejátszott DVD-ISO fájl vagy VIDEO_TS könyvtár menüvel történik?

Remélem nem voltam túl sok így elsőre. :-)
Üdv.

István
ig46

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.24. 12:51

Én a Dune-nel formáztatnám le a lemezt, és hagynám, hogy létrehozza rajta az általa használt rendszermemóriát is. Tehát ne formázd le Windows alatt. A többi kérdésre választ kapsz majd, ha hozzáférsz a zárt leírásokhoz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zolikusz » 2010.11.24. 11:13

Lehetséges egy kis infót kapni a directory strukturáról?

Szeretném a leendő dune HD Smartomhoz előkészíteni a vinyót.
Létrehoznék egy 2TB-os EXT3-as partíciót és hogy hozzam létre a könyvtárakat? Ha felmásolom az film ISO-kat, akkor szeretném ha utána rendesen kezelhetők lennének. Illetve magát a videotéka jellegű menüt valamint a film leírást milyen formában lehet létrehozni?
zolikusz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.22. 18:33

Hogyne, csak még nem jutottunk odáig, hogy a magyar oldalra is feltegyük. De van 2-es, és 3-as „pánt” is.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Vásárlás előtti kérdések