Energiagazdálkodás-kikapcsolás

Re: Energiagazdálkodás-kikapcsolás

HozzászólásSzerző: Mtomi » 2014.03.13. 21:14

Én nem akarok megbántani senkit mert nincs is értelme pláne egy forgalmazót. Az viszont idegesítő hogy már 2 frissítés után is megvan ill. megmaradt ez az orbitális probléma. Nekem személy szerint azóta le van áramtalanítva és csak akkor kapcsolom be ha meg akarok nézni valamit. Ami viszont mostanában nem sokszor van, pont a probléma miatt. Még szerencse hogy az erősítő is net funkciós így nem kell sokat a Dune mert nekem főleg zene ill. koncert hallgatás kellene. Viszont bántó hogy Kb 90 E Ft-ért ezt nem lehet úgy megoldani hogy már gyárilag működjön, vagy addig nem is kellene forgalmazni. Szóval várjuk azt a frissítést mint a messiást! Üdv.
Mtomi

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.13. 13:44

Kyle írta:... Vissza tudok vetetni egy készüléket a vevőtől, de mi többet nem tudunk tenni vagy ígérni.

El kell ismernem, hogy jó nagyot tévedtem, amikor azt mondtam: "..ezen a fórumon ezt Te nem tudod "jól" megválaszolni!"; mégis meg tudtad! :o :!:
Ezzel egyrészről lenyűgöztél, másrészről jó nagy dilemma elé is állítottál, mivel valóban nem sok alternatívája van az ettől eltekintve tökéletesen működő DUNE Base 3D lejátszónak.
Megjegyzem nem annyira a mindennapi használatban zavaró ez a fogyaték, hanem az utóbbi 10 évben csak olyan elektronikai készülékeim mentek tönkre, ahol az elektronika, kikapcsolás után is túlnyomó részben áram alatt maradt, ezekből viszont három is, így különösen félek, hogy ez is hasonló sorsra jutna. Lehet másoknál, más környezetben, ez jobban tolerálható.
(mellesleg a készülék a lejátszó.hu viszonteladótól származik és -a 0. időpillanatban felfedett fogyatékra tekintettel- még a "gyári" fóliák is rajta vannak)
Hogyan tovább? és mi a tanácsod az alternatívára?
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.13. 00:39

Hát, tőlünk bizonyosan nem vásároltál, legfeljebb egy viszonteladónktól. De bármelyik is volt, szívesen elintézem, hogy visszavegye, ha ez olyan probléma, ami miatt nem használható megfelelően számodra, és nem tudod megvárni, amíg megoldják. Nem hiszem, hogy a termékspecifikációk mellett (aminek a mai napig eleget tesz a Base 3D is), bármilyen ígéret bármit számít. Nem hiszem, hogy ennek bármilyen szerződéshez köze lenne, semmilyen szabály nincs arra szerintem, hogy az nem termék, ami csak áramtalanítás után kapcsol be egy távvezérlővel. Vagy hogy a készenléti állapotnak nem olyannak kell lennie, amilyen most. A Popcorn Hour lejátszók (pl. A-400) amint áramot kapnak, azonnal elindulnak, az első típust (A-100) pedig nem lehetett távvezérlővel kikapcsolni, pontosabban utána már csak áramtalanítást követően indult újra – pontosan ahogy most az Base 3D teszi. De ahogy mondtam, gond nélkül visszavetetem, ha sérülés mentes. Most sem az az érv, hogy a gyártó felelőssége, csak semmi közünk a szoftveres hibákhoz, nem tudjuk azokat megoldani, max. várhatunk a gyártóra. Ahogy annó a magyar DVB-T műsoroknál tettük a Dune tuner esetében 9 hónapot. Vissza tudok vetetni egy készüléket a vevőtől, de mi többet nem tudunk tenni vagy ígérni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.12. 18:47

Kyle írta:.. mit válaszoljunk akkor?

Kyle, ezen a fórumon ezt Te nem tudod "jól" megválaszolni!
Ha fel akarnád vállalni a forgalmazó gúnyáját is, vagy netán a kereskedő "szerepét", akkor az nem lenne érv, hogy ez a gyártó felelőssége, hiszen én, a vásárló semmilyen jogviszonyban nem állok a gyártóval, viszont a kereskedővel igen. Vagyis az a felelősség, amit Te, mint kereskedő esetleg -a nemzetközi jog szerint- tovább tudsz hárítani, az nem mentesít Téged a magyar jog szerinti helytállási kötelezettséged alól. Lefordítva: az én szerződő partnerem, a kereskedő, azt ígérte a megvásárlás pillanatában, hogy ez a gond az első fwnél orvosolva lesz, és nem lett, tehát a kettőnk közti vásárlási szerződés erősen kérdésessé vált. Hát ebből kéne valami kiutat keresni!
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.12. 17:52

zygy írta:Fórumreakciónak ez ..elmegy.., forgalmazó válasznak NEM!

Értem, mit válaszoljunk akkor? Nem mi vagyunk a gyártó, nem mi fogjuk tudni megoldani.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.12. 16:47

Kyle írta:... mi sem tudunk semmi újat.

Fórumreakciónak ez ..elmegy.., forgalmazó válasznak NEM!
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.11. 21:56

zygy írta:...Próbáltam volna az FB oldalon is tudakolózni, de ott sincs válasz!

De ott is van válasz, már ha az válasz, hogy mi sem tudunk semmi újat.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.03.09. 14:12

Mostanra már két fw is napvilágot látott, ami kissé ellentmondani látszik a "A probléma a következő firmware-rel orvosolva lesz" ígéretnek. (A topic nyitó kérdésére célzok)
Próbáltam volna az FB oldalon is tudakolózni, de ott sincs válasz!
???
zygy

HozzászólásSzerző: Mtomi » 2014.02.11. 18:45

Üdv, megoldódott a szoftvercsere problémája. A hiba az volt hogy a kép egy erősítőn keresztül ment a tv be HDMI kábelen és kapott egy jelet visszafelé az erősítőtől ami bezavarta. Kiiktatva az erősítőt tökéletesen felment az új szoftver. Csak azért írtam le hátha más is találkozott a hibával. Üdv. T.
Mtomi

HozzászólásSzerző: Mtomi » 2014.02.07. 21:23

Köszönöm a válaszodat ki fogom próbálni csak mostanában keveset vagyok otthon és kevés az időn.
Mtomi

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Base 3D specifikus kérdések