Lejátszáskor hang probléma

Re: Lejátszáskor hang probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.11. 16:44

DrRevesz írta:...Mit tudtak ezen kívül a hangra mondani?

Ha jól tudom kiderült, hogy rosszul voltak kódolva azok a filmek, ahol hang gond volt.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.26. 22:43

A Smart HE egység maguknál van, a kollégája szerint van 3 TB-s lemezük is, ezért nem hagytam ott a magamét, szíveskedjenek kipróbálni, hogy valóban működik-e, mert már kissé kétkedő vagyok (pont a 800 GB-s formatálás miatt), hogy a 2 TB-t látja-e a lejátszó.

Ha jól értettem egyébként, akkor ehhez a HDD-t nem a lejátszóban, nem a HE egységben kellene formatáélni, hanem PC-ben?

Mit tudtak ezen kívül a hangra mondani?
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.26. 19:00

DrRevesz írta:...Szerintem nem az én rendszeremben lehet a hiba, különben a DuneHD-ban se olvasná a lejátszó a 3 TB-s HDD-t...

Azt mondja a Dune (mármint a technikusok a gyártónál), hogy tudnak a problémáról, miszerint a Smart HE nem jól működik a Base 3D-vel. Dolgoznak a megoldáson, de nem ígérnek semmit. Azt javasolják, hogy USB-n 2 TB-nál nagyobb lemezt ne használjunk az aktuális Dune HD modellekkel, illetve a Smart HE-ben partícionáljuk PC-n a lemezt 2 TB-nál nem nagyobb partíciókra.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.21. 22:17

Tisztelt DuneHD Forgalmazó!

:( Sajnos kénytelen vagyok hangot adni azon meglátásomnak, miszerint finoman kifejezve is engem nagyon ...... néztek.... :(

Egy heti munkával ugyanis lementettem az egyik 3 TB-s HDD-ről a filmeket, majd ma este beraktam a Smart HE egységbe, ahol változatlanul nem ismert fel a Dune HD lejátszó, ezért megformatáltam (A HE-ben), aminek hatására már felismerte valóban és az utána rátett filmeket is lejátszotta, DE - és itt a lényeg - akármilyen formátumra (EXT3, vagy NTFS) formáztam, a mérete CSAK 802/801 GB VOLT!!!!!! Erre lehet ugye azt mondani, hogy akár a 4TB-s HDD-ket is olvassa, csak kérdés, hogy mekkora területet LÁT beélőle a lejátszó (a fél információ az megtévesztő és nem fedi a valós helyzetet), mert valójában itt van a lényeg, mert senki nem akar 3 TB-s HDD-t 802 GB-s HDD-ként használni!

Ezt követően a Dune HD lejátszóban megformatálva a HDD-t, az érdekes módon rögtön 3 TB-s lesz (mind EXT3, mind NTFS formában), majd áttéve a Smart HE egységbe, rögtön megjelenik a nem észlelhető felirat!

A fentiekből pedig egyértelműen következik, hogy az USB porton kjeresztül a lejátszó az Önök állításával ellentétben NEM olvas 802 GB-snál nagyobb HDD-kat, csak a belső fiókjában, ami megtévesztő módon nem szerepel egyetlen egy leírásban, sem a lejátszónál, sem a HE egységnél (nem véletlen, hogy írásban előre rákérdeztem, mielőtt megvettem a HE egységet).

Természetesen változatlanul a lejátszóban megformatált HDD-vel (ugye ekkor 3TB-s méretű) a Smart HE-t rádugva bármely számítógépre, az a teljes 3 TB-t látja, azaz NEM a Smart HE egység kimenete van rosszul kezelve, hanem a DuneHD lejátszó USB bemenete.

Tekintettel arra, hogy ez a használati útmutatóban és a leírásokban nem szerepelt sem előre, sem a megvásárláskor, meg a HE egység megvétele előtt sem közölték, hiába kérdeztem, ezért 3 napon belül várom a valódi megoldást a kérdésben.

Dr. Révész Gábor
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.18. 20:21

A szerviz címe a garanciapapíron. Érdekelne olyan fájl, aminél gyorsabb a hang, más nem kell.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.18. 19:38

Ok, beviszem, hol a szerviz, és miket kell a géppel együtt vinni?
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.18. 15:17

Én meg fenntartom, hogy nálunk olvassa a 4 TB-os lemezeket és nincs gond a hanggal sem. Add be a szervizbe bevizsgálásra, szeretnénk látni ezt a hanghibát is!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.18. 14:42

Hát ezzel nem jutottam előbbre, mert a diszkekkel egyébként semmi gond és a lejátszó a rekeszben belül olvassa is, meg számítógépekben is, meg a külön egységekkel számítógépen is, így fenntartom, hogy a lejátszóval port kezelésével van gond, ahogy a hang lejátszásánál is, ami változatlanul fennáll. Ennél azért többet vártam el ennyi pénzért... :)
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.18. 12:53

DrRevesz írta:Szerintem nem az én rendszeremben lehet a hiba...

Ezt mondjuk Windows mellett nagy bátorság kijelenteni :) Érdemes lenne a Windows-zal kapcsolatosan utánanézni, milyen megoldásokat találtak ki a 2 TB-nál nagyobb lemezek formázására, és kompatibilitásra. Nem állítom, hogy ez a gond Nálad, de biztosan mondom, hogy akár 4 TB-os USB-s lemezeket is kezel a lejátszó USB-n. Amíg nem formázod le a lemezt a lejátszóval, vagy nem egy másik programmal a gépeden, szerintem nem tudjuk kitalálni, mi a gond a mostani diszkekkel Nálad.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.17. 21:25

Kedves Kyle!

Szerintem nem az én rendszeremben lehet a hiba, különben a DuneHD-ban se olvasná a lejátszó a 3 TB-s HDD-t.

A számítógépem, amelyben a HDD-ket (2 db) formatáltam, ASUS P8Z77-M alaplappal és Intel Core i7-3770 processzorral rendelkezik, hozzá való BIOS-val, valamint Win7/64. op. rendszerrel (biztosan az, mert kiírja és azt is vettem), és amelyben formatáltam a HDD-ket egy particióra (a BIOS-ban ehhez a szükséges beállítások engedélyezve vannak). Ugyanakkor viszont a kézikönyv szerint csak lehetőség a DuneHD-ban való formatálás a belső HDD működéséhez, ezért nyílván a belső EXT2/EXT3 formatálás nélkül is működnie kellene egy ekkora HDD-vel a lejátszónak. A HDD-ket egyébként még két másik gépen (Win7/32) is kipróbáltam, mindegyiknél jól írhatók és olvashatók, az op. rendszer nem látott rajtuk hibát, így végképp érthetetlen számomra a dolog, viszont a két lemezen már fent van 5 TB-nyi film, amit egyrészt nincs hova kimenteni, meg a rengeteg időt sem szeretném a ki-be másolásra rászánni.
DrRevesz

Következő

Vissza: HD Base 3D specifikus kérdések