Szerző: DrRevesz » 2014.02.14. 11:37
Kedves Kyle!
Egy partició van mindkét 3 TB-s HDD-n, mindkettőt Win7/64 rendszer alatt formáztam a számítógépemen a feltöltésük elött és emiatt már nem formázom újra, mert részben Win alatt, részben magában a DuneHD-ban jól működnek, csak a Smart HE-ben és más, a DuneHD USB-portra csatlakoztatott egységben (Delock USB3.0 HDD 3,5" dokkoló, Sharkoon Rapid Case 3,5" USB3.0) sem látszanak, akkor sem, ha megcserélem őket (a DuneHD-ban a fiókban mindkettő jól működik, csak USB-n keresztül nem).
A csatlakoztatás után a DuneHD Source menűben megjelenik az USB egység jele, de oda helyezve a nyilat, már megjelenik a nem azonosítható felirat rajta. Tehát az én véleményem szerint, magát a Dune Smart HE egységet a DuneHD felismeri, csak a benne elhelyezett 3 TB-s lemezeket nem tudja kezelni az USB porton keresztül. Kisebb HDD-m meg nincsen próbálgatni, hogy hol a határa a kezelhetőségnek (vélhetően a 2 TB lehet).
A DuneHD kézikönyve - elolvastam előre - pedig azt írta, hogy csak akkor kell a lejátszóban az EXT2/EXT3-ra formatázni a HDD-t, ha azt akarjuk, hogy a DuneHD firkáljon a lemezre (gondolom a linuxos rendszer miatt), DE én nem akarom hogy irogasson rá, mert az meg általában a Win alatt szokott galibát okozni, így maradtam a Win7 alatti formatálásnál (ezt nem tiltja a gyártó a kézikönyvben), figyelemmel arra, hogy a DVD-k rippelését és a HDD-ra töltését a számítógépen végzem (van egy gyors Sata III gyári fiókja, mint a lejátszónak).
A Smart HE egység ugyanakkor Win7 alatt szépen működik (egy dolog hiányzik róla, egy egyszerű led a bekapcsolásról, talán ennyi pénzért belefért volna....), a számítógép pedig rögtön felismerte a belehelyezett bármelyik HDD-t, azokat olvasta/írta, ami megint csak a DuneHD USB port/HDD méret kezelési hibára utal.
Ezzel kapcsolatban rögtön meg is kérdezném, hogy egyéb külső USB-s HDD-t mekkora méretig olvasna a DuneHD, mert erről is hallgat minden leírás, kézikönyv a gyártó részéről. Nekem van még egy 500 GB-s és egy 750 GB-s (Samsung, illetve Toshiba), külső táp nélkül, egy particióra formatálva, szintén Win7 alatt és ezeket gond nélkül olvassa a lejátszó, bármelyik USB porton keresztül, azaz 1 TB-g biztosan nem lehet méretkezelési gond, csak afelett valahol.