Lejátszáskor hang probléma

Re: Lejátszáskor hang probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.17. 17:02

Nos, kipróbáltuk mi és az európai képviselet is. 3 és 4 TB-os lemezekkel sincs gond USB-n (se). Így ami Nálad lehet probléma, az az, hogy a Windows nem normálisan formázta le a lemezt, mert nem kezel natív módon 2 TB-nál nagyobb partíciót. Vagy a Win7 nem 64-bites, vagy az alaplap nem támogatja (vagy csak a BIOS-ában nincs ez engedélyezve) a 2 TB-nál nagyobb lemezek egy partícióra formázását. Esetleg alapból úgy formáz, hogy az régebbi (pl. XP) rendszereken is működjön. A lényeg, hogy ha a lejátszó leformázza 1 partícióra, akkor akár 4 TB-os lemezeket is használhatsz egyben. Azt még nem tudom, miért működik belül ugyanaz a lemez, de igyekszünk rájönni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.14. 17:08

Kedves Kyle!
Igen, a Smart HE ezek szerint valóban kezeli a 3 TB-s HDD-ket, csak a Dune HD nem. Tegnapelőtt este felraktam pedig a legújabb Béta firmware-t is, gondolván, hogy így tuti, de ezek szerint nem.

Tehát a végső konklúzió úgy tűnik, hogy valami bent a DuneHD-ban nem oké.

Köszönöm
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.14. 14:04

Tehát nincs azzal gond, hogy a Dune USB-s háta ne kezelne 2 TB-nál nagyobb lemezeket (sok régebbi USB-s bridge nem tudott ilyet), mivel a számítógépen működik jól. De USB-n a Base 3D (melyik firmware van rajta), nem lát ekkora lemezt. Mindjárt megkérdezem a gyártót, hogy van ez. Nem láttam évek óta olyan lejátszót, ami ne olvasott volna USB-n akár 4 TB-os lemezt is, ha a külső ház ezt támogatta.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.14. 11:37

Kedves Kyle!

Egy partició van mindkét 3 TB-s HDD-n, mindkettőt Win7/64 rendszer alatt formáztam a számítógépemen a feltöltésük elött és emiatt már nem formázom újra, mert részben Win alatt, részben magában a DuneHD-ban jól működnek, csak a Smart HE-ben és más, a DuneHD USB-portra csatlakoztatott egységben (Delock USB3.0 HDD 3,5" dokkoló, Sharkoon Rapid Case 3,5" USB3.0) sem látszanak, akkor sem, ha megcserélem őket (a DuneHD-ban a fiókban mindkettő jól működik, csak USB-n keresztül nem).

A csatlakoztatás után a DuneHD Source menűben megjelenik az USB egység jele, de oda helyezve a nyilat, már megjelenik a nem azonosítható felirat rajta. Tehát az én véleményem szerint, magát a Dune Smart HE egységet a DuneHD felismeri, csak a benne elhelyezett 3 TB-s lemezeket nem tudja kezelni az USB porton keresztül. Kisebb HDD-m meg nincsen próbálgatni, hogy hol a határa a kezelhetőségnek (vélhetően a 2 TB lehet).

A DuneHD kézikönyve - elolvastam előre - pedig azt írta, hogy csak akkor kell a lejátszóban az EXT2/EXT3-ra formatázni a HDD-t, ha azt akarjuk, hogy a DuneHD firkáljon a lemezre (gondolom a linuxos rendszer miatt), DE én nem akarom hogy irogasson rá, mert az meg általában a Win alatt szokott galibát okozni, így maradtam a Win7 alatti formatálásnál (ezt nem tiltja a gyártó a kézikönyvben), figyelemmel arra, hogy a DVD-k rippelését és a HDD-ra töltését a számítógépen végzem (van egy gyors Sata III gyári fiókja, mint a lejátszónak).

A Smart HE egység ugyanakkor Win7 alatt szépen működik (egy dolog hiányzik róla, egy egyszerű led a bekapcsolásról, talán ennyi pénzért belefért volna....), a számítógép pedig rögtön felismerte a belehelyezett bármelyik HDD-t, azokat olvasta/írta, ami megint csak a DuneHD USB port/HDD méret kezelési hibára utal.

Ezzel kapcsolatban rögtön meg is kérdezném, hogy egyéb külső USB-s HDD-t mekkora méretig olvasna a DuneHD, mert erről is hallgat minden leírás, kézikönyv a gyártó részéről. Nekem van még egy 500 GB-s és egy 750 GB-s (Samsung, illetve Toshiba), külső táp nélkül, egy particióra formatálva, szintén Win7 alatt és ezeket gond nélkül olvassa a lejátszó, bármelyik USB porton keresztül, azaz 1 TB-g biztosan nem lehet méretkezelési gond, csak afelett valahol.
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.13. 23:44

Tehát jól értem, hogy USB-n ugyanaz a Smart HE a számítógéphez csatlakoztatva másként működik, mint a Base 3D-hez kötve? Mi formázta le a merevlemezt? Egy partíció van rajta? Le tudod formázni a Dune-nel? Másik lemezzel próbáltad, vagy csak egy bizonyossal eddig?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.13. 20:00

Kedves Kyle!

Ma elhoztam a Smart HE USB külső házat, de sajnos csalódnom kellett, mivel a beletett 3 TB-s HDD-re azt írja ki a Dune, hogy nem ismeri fel, míg, ha belehelyezem ugyanazt a HDD-t a Dune saját fiókjába, akkor természetesen müködik, azaz a HDD-nek semmi baja. Ezt igazolja az is, hogy a Smart HE egységet a számítógépre dugva, az is természetesen felismeri és lejtásza a rajta lévő file-okat.

Vagyis ez egyértelműne a Dune hibája, hiszen a saját egységében nem felismerni a HDD-t, az már nem tévedés!

Csináltam gyári resetet is, és az sem oldotta meg a hibát, s ez már nagyon nem tetszik nekem, mivel az egység ára nem volt kevés!

Kérdezném ezért, hogy mi lehet a megoldás?
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.08. 23:14

Mivel a Smart HE USB-s (és eSATA) külső ház, így persze.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.08. 14:04

Kedves Kyle!

érdeklődnék, hogy a DuneHD Base 3D készülkhez hozzá kapcsolható-e egy DuneHD Smart HE Extension kiegészítő modul, hogy egy másik HDD is folyamatosan a készülékről elérhető legyen (egy 3,5" 3TB HDD-vel), ne csak a fiókban lévő belső HDD, azaz egyszerre két HDD tartalma álljon rendelkezésre (mint kvázi a Duo-nál).

Köszönöm:

Révész Gábor
DrRevesz

HozzászólásSzerző: DrRevesz » 2014.02.04. 20:46

Köszönöm, ez lesz
DrRevesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.02.02. 23:41

Megvolt a gyári állapotra reset és nem segített? Akkor beadnám bevizsgálásra a szervizbe.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Base 3D specifikus kérdések