Talán kicsit elvettettem a sulykot, mert összességében meg vagyunk elégedve a készülékkel. A képminőség elsőrangú (a hangról nem tudok nyilatkozni, mert a hangstream tovább van küldve az AV erősítőnek), és még sosem volt gond a lejátszással, ilyenkor tökéletesen stabil a készülék. És ugye ez az elsőrangú szempont. Viszont, ha hibákba ütközik az ember, akkor hajlamos azt talán a kelleténél jobban is kihangsúlyozni, főleg az ezek orvoslására szánt fórumon.
Nézzük tételesen:
1. A bekapcsolási hibát csak azért vettem észre, mert valami megoldást akartam találni arra a problémára, hogy készenléti állapotban pörög a belső HDD. Ha nem pörögne, akkor tökéletesen elégedett lennék a készenléti állapottal, és sosem jutna eszembe teljesen kikapcsolni (márcsak azért sem, mert onnan sokkal tovább tart neki "észhez térni"). Nem tűnik logikusnak, hogy pörög a HDD, szerintem fölösleges, hiszen érdemben a HDD bekapcsolása és felpörgetése nem lassítaná a készenléti állapotból való felébresztést. (Vagy rosszul gongolom?) Ezt nem a firmware okozza? Van valami megoldás, valami beállítási lehetőség, hogy készenléti állapotban ne pörögjön? Vagy csak a teljes kikapcsolás a megoldás?
2. A HDMI-CEC funkció csak most a legutóbbi firmware-be került bele, előtte hiányzott (de legalábbis a májusiban nem volt benne), ahogy ez le is van írva itt a fórumban a firmware újdonságai között. Sajnos esetünkben úgy tűnik nem működik, de még reménykedem. Leírom az összeállításunkat, hátha ez alapján kaphatok némi konkrét segítséget. Van egy DENON AVR-2313 AV erősítőnk, és ehhez kapcsolódik minden más HDMI-n keresztül: a DUNE HD BASE 3D, egy DENON DBT-1713UD blu-ray lejátszó, és egy Sony BRAVIA KDL-46HX920 tv. A tv és a két DENON tökéletesen kommunikál egymással. Pl. ha bekapcsolom a blu-ray lejátszót, az bekapcsolja az erősítőt és ráállítja a bemenetet, az erősítő ennek hatására bekapcsolja a tv-t és azt is a megfelelő bemenetre állítja. Aztán ha kikapcsolom a blu-rayt, az mindent kikapcsol, föltéve, hogy közben nem navigáltam el az ő bemenetéről (pl. nem kezdtem el tv adást nézni stb.). Ezek a beállítások nem CEC néven, hanem control vagy sync néven találhatók meg a készülékekben és sok esetben nem is egy beállítás, hanem pl. külön lehet nyilatkozni a kikapcsolás vezérlésről stb. Szóval a lényeg az, hogy hiába próbálkozom, nem sikerül rávennem az AV erősítőt és a DUNE-t a legelemibb kommunikációra sem. Ebben kérnék konkrét segítséget.
3. A fájl másolási fagyások (eddig összesen háromszor fordult elő) mindig NTFS fájlrendszernél álltak elő, de különbözők voltak a forrás és cél eszközök. Nem volt olyan eszköz, ami mindhátom esetben szerepelt volna (pendrive-ok, külső, belső vincsik). Mindig a "RESTART" szöveg jelent meg a VFD-n és a tv képernyőn nem mozdult többé a progress csík. Semmire nem reagált, sem a távirányítón, sem a készüléken, még a power gombokra sem. Kb. 5 percet vártam, végül áramtalanítottam, egyedül ez segített. Mindhárom esetben újra kezdtem ugyanazt a másolást és másodszorra már minden esetben sikerült hiba nélkül. Gondolom ezzel a problémával nemigen lehet mit kezdeni, szóval amíg nem lesz rendszeres és következetes, addig nem érdemes vele foglalkozni.
A be- és kikapcsoláskori fagyások is pontosan így jelentkeztek (csak arra nem emlékszem mi volt látható a tv-n). (2 db bekapcsoláskori, és 1 db kikapcsoláskori fagyásról van szó.) Pontosan milyen videokimeneti beállításról van szó, amit le kellene ellenőriznem? Hol van ez a Setup-ban? Van egy ismerősöm, aki kb. 1 héttel korábban vett ugyailyen DUNE-t és ő is panaszkodott már nekem bekapcsoláskori fagyásra. Én, úgy rémlik, közben az AV erősítőn és/vagy a tv-n is kapcsolgattam. Azóta figyelek, hogy amíg be nem kapcsolódik a DUNE teljesen, addig ne nyúljak semmi máshoz. Így nem is történt fagyás.
4. Igen, BD-Lite módban indítom, nem is tudom hogy lehetne másképp. Igen, valóban 1-2 tizedmásodperc az akadás, de ha ez 2-3 percenként van és pl. pont a puskadurranást szakítja ketté, mint a legutóbbi Die Hard esetében, akkor a gyártók jó munkát végeztek, mert tényleg (szinte) nézhetetlenné válik a film.

De a válaszod világos és kielégítő, köszönöm. Már csak annyi kérdésem volna, hogy tudsz-e (szabad-e) fájlösszefűző programot javasolni?
5. Egy fájlt vagy könyvtárat át lehet nevezni a távirányító segítségével (nem az USB-s billentyűzetről van szó). De csak az angol abc betűi érhetők el a távirányítón. Ezt a problémát időközben megoldottam (kikerültem), mert a telefonomra föltelepítettem a Dune HD RC távirányító alkalmazást és azzal kényelmesen lehet bármilyen szöveget begépelni.
Egyébként a Popcorn A-400 merült föl alternatívaként, de arról olyan hireket hallotunk, hogy még a lejátszása sem stabil, szóval nem tudok jobbat mondani a DUNE-nél. Ettől persze még nagyon fáj, hogy a HDMI kommunikáció (valószínűleg) nem működik.