más lejátszóval nem látja a fájlokat

Olyan kérdések helye, amelyek a Pro One 8K Plus egyedi hardverével (új, korábban nem használt Amlogic processzor) függhet össze.

Re: más lejátszóval nem látja a fájlokat

HozzászólásSzerző: Csaba66 » Ma, 01:00

A Bitthumen oldalról töltök le mindent.
azt nem jelzi a letöltés oldalon hogy ez 60 vagy 120 Hz. lenne.
Viszont a TV. kell hogy tudja mert a HDMI 3 és 4 portoknál támogatha a 120 Hz.-et.
Én mindkettőt kipróbáltam és mindegyiknél a Dune kép beállításnál azt írja ki a 120 HZ.-nél hogy nem támogatott, csak a 60 Hz.
Szóval várjam a frissítést ebben az esetben?
Igen amúgy a legújabb firmwaret használom és HDMI 2.1 kábelt nem is olcsót.
Csaba66

HozzászólásSzerző: Kyle » Tegnap, 20:56

Csaba66 írta:Köszi a felirat segítséget, én nem így használtam eddig hanem a KODI-n ahol működött csak más típúsú DUNE lejátszónál.

Én semmilyen Dune-ön sosem választanám a KODI-t a saját lejátszó helyett, hiszen nincs optimalizálva a processzorhoz és a rendszerhez.
Csaba66 írta:Viszont nem a Music mappát nyitottam meg mikor kerestem a filmet hanem a Video mappát.

A KODI vagy VLC oldalán keresd a problémát, hiszen egy android rendszeren android alkalmazásokat használsz! Ha akarná sem tudná megoldani a Dune a firmware-en keresztül, hogy egyes alkalmazások ne lássanak bizonyos típusú fájlokat. Soha senkinél nem volt ilyen, nálam sincs, Nálad sem lehet másért, mint az adott alkalmazás miatt.
Csaba66 írta:Még egy utolsó kérdés hogy ezt a típúst azért vettem főleg meg mert azt írták róla hogy tudja a 4k/120 képfrissítést, de nem tudja

Hát, ha így lenne, akkor az azt jelentené, hogy a gyártó és mi is hazudunk erről. Ennek ugye semmi értelme sem lenne, illetve a processzoron múlik, mit tud, nem azon a lejátszógyártón, aki használja. Bár a 4K/120Hz támogatás még kísérleti fázisban van (lehetnek gondok vele), de ha a TV-d tudja, a HDMI-kábel, amit használsz a lejátszóhoz kapott (vagy más 2.1a-kompatbilis), valamint a TV-t előbb kapcsolod be, mint a lejátszót, szerintem megjelenik a választható kimenetek között a 4K/120 Hz, ha bootlás közben a HDMI-kézfogás során a TV azt közli a lejátszóval, hogy képes ilyen jelet fogadni. Én már láttam ezt a beállítást a lejátszón, de szürke volt, mert a TV nem tudta. A Tiéd minden HDMI-benetén tudja? Ugye arra dugtad, ami fogad ilyen jelet? És ugye a legújabb firmware van rajta? Egyébként milyen 4K/120 Hz-es filmfájlod van? És honnan?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csaba66 » Tegnap, 20:21

Köszi a felirat segítséget, én nem így használtam eddig hanem a KODI-n ahol működött csak más típúsú DUNE lejátszónál.
Viszont nem a Music mappát nyitottam meg mikor kerestem a filmet hanem a Video mappát.
Még egy utolsó kérdés hogy ezt a típúst azért vettem főleg meg mert azt írták róla hogy tudja a 4k/120 képfrissítést, de nem tudja legalábbis eddig mert nem engedi a kép beállításánál csak a 60 Hz.-ig.
Ebben ha tudnál segíteni mit csináljak mert sehogy se megy.
A TV. tudja a 120 Hz.képfrissítést!
Csaba66

HozzászólásSzerző: Kyle » Tegnap, 17:07

Csaba66 írta:...több mappa van amit addig lát amig bele nem megyek a kijelölt mappában amibe vannak a filmek és feliratok, de azt már nem látja...

Ennek nincs köze a Dune-höz, ez egy Android számítógép. Ha a Dune fájlböngészőjében látszanak fájlok, akkor a rendszer látja őket, így minden Androidos program is. Vélhetően a KODI-n pl. a MUSIC kategóriában léptél be a fájlböngészésbe, így nem mutat más fájlokat, csak zenéket pl.
Természetesen a Dune lejátszója is lejátssza a külső feliratokat (talán 2007 óta). Csak pont úgy nevezd el őket, ahogy a filmfájlt hívják!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csaba66 » Tegnap, 11:31

mappák vannak a Lacie HDD-n.
több mappa van amit addig lát amig bele nem megyek a kijelölt mappában amibe vannak a filmek és feliratok, de azt már nem látja.
hadd kérdezzem meg ha már itt tartunk hogy a DUNE lejátszó miért nem kezeli a mappában lévő felirat fájlokat csak amit online érek el.
Csaba66

HozzászólásSzerző: Kyle » Tegnap, 11:17

Csaba66 írta:...nem látja a fájlokat de a külső vinyót vagy pendriveot látja.

Egyrészt, nincs okod más lejátszóprogramot használni egy Dune-ön, mint a sajátját. Másrészt, minden androidos alkalmazás olyan tárhelyekhez fér hozzá, amikhez jogosultságot adsz neki, és olyan fájlformátumokat kezel, amit a készítők használhatóvá tettek. Ha a merevlemezt és a pendrive-ot mint tárhelyet egy KODI látja, akkor bizonyosan látja a rajta lévő fájlokat is. Hol találhatók azok a fájlok, amiket a Dune lejátszója lát, a VLC meg nem „lát”?
Kyle
Adminisztrátor

más lejátszóval nem látja a fájlokat

HozzászólásSzerző: Csaba66 » 2025.07.10. 13:35

A dune lejátszóval látha és lejátsza a fájlokat.
viszont más lejátszó programmal, Kodi vagy Vlc.-vel nem látja a fájlokat de a külső vinyót vagy pendriveot látja.
Csaba66

Vissza: Pro One 8K Plus specifikus kérdések