13-241024_2032 - béta

Itt adunk hírt az Android TV-t futtató készülékekre (BOXY, Premier 4K Pro, Homatics Box R 4K Plus) külön telepíthető Dune HD Media Centerrel kapcsolatos fejlesztésekről, az alkalmazás újabb és újabb verzióiról, hasonlóan a firmware-frissítésekhez a „valódi” Dune HD lejátszóknál. A Media Center telepítésének útmutatója ITT olvasható.

Re: 241024_2032

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.01.18. 15:27

Kyle írta:
Sipi1234 írta:Mivel úgy van hirdetve, hogy műxik az HBO a gépen szerintem a működő app verziót kellene kirakni, illetve gyárilag telepíteni, hogy ne a usernek kelljen ezzel foglalkoznia. Vannak okos tévéim, azokon play áruház, letöltöm elindítom, megy. Már eleve az gáz, hogy otthon kell mókolni vele. Letölteni appokat pendrive-ra, kihúzni a PC-ből, átrakni a Dune-be, telepíteni...

Az Android TV-re nem lehet előre semmit mást telepíteni, mint amit a Google beletesz. A Dune HD lejátszódon is van Play áruház, letöltesz onnan valamit, annak mennie kell, mivel standard Android TV van rajta. Ha nem megy, akkor az alkalmazás gyártójánál keresd a megoldást! Nem értem mire gondolsz, amikor arról írsz, hogy PC-ről pendrive-on kell áthozni bármit appot egy Android TV-s készülékre, ami jellemzően nem is enged .apk fájlt telepíteni. A Media Center az egyetlen, amit lehet pendrive-ról is telepíteni, de ahogy leírtuk ITT, nem csak ez az egy út van. És ez is csak a telepítésről szól, később már magától frissül online. SkyShowtime nem telepíthető a Play Store-ból? Mióta? Azt sem értem, miért írod, hogy a terméktámogatás abból áll, hogy „próbáld ki próbáld ki ezt, vagy azt, aztán vagy jó lesz, vagy nem”. Ennek semmi nyomát nem látom az eddig kérdéseidnél és a rájuk adott válaszoknál. Egy okostévé firmware-je élete alatt kb. 2-szer frissül, és az sem hoz érdemi változásokat, sosem frissül ATV11-ről ATV12-re. Bár ott ugye nem is várod el, hogy lejátsszon bármilyen médiafájlt. Igaz, segítséget sem kapsz senkitől, ha szoftveres gond van valamivel.
Semmi különbség nincs egy android TV-s okostévé és a Dune HD AndroidTV-s lejátszói között kezelés, kompatibilitás, frissítés szempontjából. Itt van viszont egy egyedülálló lejátszó alkalmazás, a Dune HD Media Center. Csak engedélyezd, hogy online frissülhessen, és béta verziók is települhessenek! A firmware-t ne frissíts, ha nem akarod, de biztos lesz olyan funkció, amihez ATV12 kell. De erről sem a dune HD tehet.

A Premierben bizony nem volt Max, és Sky. Azt is itt olvastam, a fórumban, hogy telepíteni kell külön. Van akinél az egyik verzió működik, másnál más. A kövi hiba az volt, hogy a Tidal akadozott, miközben a Marantz 7012 simán lejátsza, pedig az nem média lejátszó, csak egy sima házimozi erősítő. Természetesen gigabites netem van. Más eszközön szakadozás nélkül fut. Mindegy, megoldódott minden problémám. Lecseréltem. Nem szivatom magam tovább. 2002 óta mozizom, volt sok típusú lejátszóm, de ilyen "foglalkozós" soha, és egyik beállításánál se kellett igénybe vennem fórumot, és napokat tölteni netes keresgéléssel, hogy menjen 1-1 funkció. Visszakerült az Egreat A10 a rendszerbe (ami amúgy kép és hangminőségben is agyonveri a Duneket, ugyanazért a pénzért) és lett stick. Problem solved.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.07. 14:25

Sipi1234 írta:Mivel úgy van hirdetve, hogy műxik az HBO a gépen szerintem a működő app verziót kellene kirakni, illetve gyárilag telepíteni, hogy ne a usernek kelljen ezzel foglalkoznia. Vannak okos tévéim, azokon play áruház, letöltöm elindítom, megy. Már eleve az gáz, hogy otthon kell mókolni vele. Letölteni appokat pendrive-ra, kihúzni a PC-ből, átrakni a Dune-be, telepíteni...

Az Android TV-re nem lehet előre semmit mást telepíteni, mint amit a Google beletesz. A Dune HD lejátszódon is van Play áruház, letöltesz onnan valamit, annak mennie kell, mivel standard Android TV van rajta. Ha nem megy, akkor az alkalmazás gyártójánál keresd a megoldást! Nem értem mire gondolsz, amikor arról írsz, hogy PC-ről pendrive-on kell áthozni bármit appot egy Android TV-s készülékre, ami jellemzően nem is enged .apk fájlt telepíteni. A Media Center az egyetlen, amit lehet pendrive-ról is telepíteni, de ahogy leírtuk ITT, nem csak ez az egy út van. És ez is csak a telepítésről szól, később már magától frissül online. SkyShowtime nem telepíthető a Play Store-ból? Mióta? Azt sem értem, miért írod, hogy a terméktámogatás abból áll, hogy „próbáld ki próbáld ki ezt, vagy azt, aztán vagy jó lesz, vagy nem”. Ennek semmi nyomát nem látom az eddig kérdéseidnél és a rájuk adott válaszoknál. Egy okostévé firmware-je élete alatt kb. 2-szer frissül, és az sem hoz érdemi változásokat, sosem frissül ATV11-ről ATV12-re. Bár ott ugye nem is várod el, hogy lejátsszon bármilyen médiafájlt. Igaz, segítséget sem kapsz senkitől, ha szoftveres gond van valamivel.
Semmi különbség nincs egy android TV-s okostévé és a Dune HD AndroidTV-s lejátszói között kezelés, kompatibilitás, frissítés szempontjából. Itt van viszont egy egyedülálló lejátszó alkalmazás, a Dune HD Media Center. Csak engedélyezd, hogy online frissülhessen, és béta verziók is települhessenek! A firmware-t ne frissíts, ha nem akarod, de biztos lesz olyan funkció, amihez ATV12 kell. De erről sem a dune HD tehet.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.01.06. 20:49

Kyle írta:
Sipi1234 írta:...Viszont az HBO MAX-ból nem találtam még működő verziót sajnos.

Jelentsd be hibaként az HBO Max-nál, hogy ezen az androidos készüléken nem indul! De előtte próbáld ki a legutolsó ATV12-es firmware-t, hátha megoldja!

Mivel úgy van hirdetve, hogy műxik az HBO a gépen szerintem a működő app verziót kellene kirakni, illetve gyárilag telepíteni, hogy ne a usernek kelljen ezzel foglalkoznia. Vannak okos tévéim, azokon play áruház, letöltöm elindítom, megy. Már eleve az gáz, hogy otthon kell mókolni vele. Letölteni appokat pendrive-ra, kihúzni a PC-ből, átrakni a Dune-be, telepíteni. Media center, Sky, HBO mind így működik, illetve az HBO sehogy pedig a cég azt ígérte megy. Azt sehol nem közlik, hogy melyik verzió, és hogyan, milyen informatikai trükkel működik. Mert úgy látom ezekhez informatikus kell, hogy jól be legyen állítva. Úgyhogy nem, nem írok az HBO-nak, mert az applikációjuk működik minden eszközön, kivéve a Dune lejátszón. Nem náluk a hiba. Firmware, telepítések, mókolások, sufni tuning, informatikus végzettség nélkül szeretnék használni egy eszközt. A Zyxel NAS-om beállítása egyszerűbb volt. Itt meg a terméktámogatás abból áll, hogy próbáld ki ezt, vagy azt, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Hetekig kell fórumozni, állítgatni, hogy 1-1 funkció menjen. Azért köszönöm a segítséget.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:50

Sipi1234 írta:...Viszont az HBO MAX-ból nem találtam még működő verziót sajnos.

Jelentsd be hibaként az HBO Max-nál, hogy ezen az androidos készüléken nem indul! De előtte próbáld ki a legutolsó ATV12-es firmware-t, hátha megoldja!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2025.01.05. 14:02

Kyle írta:
Sipi1234 írta:A Media Centert feltelepítettem, megadtam az engedélyt, de folyamatosan az jön ki elinduláskor, hogy a készülék beállításokban engedélyezzem a hozzáférést...

Melyik firmware verzió van telepítve? Mi a Dune HD Media Center verziószáma, ami telepítve van most?

Köszi a segítséget. Megoldódott. Viszont az HBO MAX-ból nem találtam még működő verziót sajnos.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.23. 15:51

Sipi1234 írta:A Media Centert feltelepítettem, megadtam az engedélyt, de folyamatosan az jön ki elinduláskor, hogy a készülék beállításokban engedélyezzem a hozzáférést...

Melyik firmware verzió van telepítve? Mi a Dune HD Media Center verziószáma, ami telepítve van most?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sipi1234 » 2024.12.21. 15:58

Most vettem egy premier 4K pro-t. A Media Centert feltelepítettem, megadtam az engedélyt, de folyamatosan az jön ki elinduláskor, hogy a készülék beállításokban engedélyezzem a hozzáférést. Egyrészt az alkalmazások menüben van ez a lehetőség, másrészt nem működik. Próbáltam több verziót. Semmi nem segített. Illetve a legújabb Max app sem működik.
Köszi.
Sipi1234

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.10. 10:41

sojo írta:Használatit hol találok Dune HD Premier 4K Pro-hoz?Köszi.

Az Android TV felülethez szerintem sehol, hacsak a Google nem ad ilyet. A Dune HD Media Center alkalmazás úgy működik, mint az ezen funkciókat a firmware-be ágyazva tartalmazó nem Android TV-s Dune HD modellek. Részletes magyar használati útmutatót ehhez ITT találsz, javasoljuk a régi Base 3.0 teljes magyar kézikönyvét használni. A egyes firmware-frissítések során érkező változásokról az adott firmware (esetedben az újabb Dune HD Media Center alkalmazás) leírása számol be. Ezen leírásokat ITT találod, és javasoljuk követni a bejegyzéseinket folyamatosan!
Lásd még a Terméktámogatás oldalunk Dune HD Media Center kezdetű leírásait is!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sojo » 2024.11.30. 18:32

Használatit hol találok Dune HD Premier 4K Pro-hoz?Köszi.
sojo

HozzászólásSzerző: sojo » 2024.11.30. 17:57

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem.Most vettem egy hd premier 4k pro készüléket és nem találom hozzá a Dune hd center appot.
sojo

Következő

Vissza: Dune HD Media Center app frissítései