R3 Remote probléma és Film Lejátszási hiba

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: R3 Remote probléma és Film Lejátszási hiba

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.08. 15:32

nemduma írta:A Real Vision-re nem látom ezt a FW-t...

Valóban, a Realtek processzoros modellekre nem jött ki ez a frissítés, mivel Amlogic-os problémákat orvosol. A Bluetooth antenna kívül van a Te lejátszódnál, anélkül csoda, hogy egyáltalán néha ment. Ezt többször leírtuk már itt a fórumban, általában ez az első kérdés (BT antenna fel van tekerve?), ha távvezérlő gond van. Emaitt az újabb modelleken már nem is lehet letekerni a külső antennát (a Pro Vision 4K-val kevertem a Real Vision-t, félreolvastam a posztodat).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nemduma » 2025.01.08. 10:08

Kyle írta:
nemduma írta:...A Real Vision táriányítója tökéletesen működik a Magic-ével. Úgy tűnik ez lejátszó gond inkább, mint távirányító.

Frissítve van az R3 firmware? Ha felteszitek a január 1-i firmware-t, az tartalmazza a legújabb R3 távvezérlő-firmware-t is. 70% fölötti elem kell a távvezérlőbe, hogy települjön.

Helló Kyle!
A Real Vision-re nem látom ezt a FW-t. Az elérhető legfrissebb van fent 2024-ből. A távirányítóra is azt írja, hogy a legfrissebb.
Viszont úgy tűnik megtaláltam mi a hiba oka nálam. :) Nem volt feltekerve az antenna. Belebotlottam a leírásban, hogy a BT távvezérlő miatt mindenképpen rajta kell, hogy legyen. Eddig más lejátszónál nem használtam antennát, mivel nem wifiztem. Magic-hez pl nincs is. Ott tökéletes a BT R3 működése anélkül is. Valszeg a belső antenna kielégítő.
Korábbi jelenség alapján, ami az volt, hogy sokszor nem dobta el a távirányót, de pl csak 3-4-5 gombnyomás után reagált valamire érthető, hogy ez a gyenge kommunikációs jel miatt lehetett. Pedig csak kb 3 méterre van a lejátszó.
nemduma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:45

nemduma írta:...A Real Vision táriányítója tökéletesen működik a Magic-ével. Úgy tűnik ez lejátszó gond inkább, mint távirányító.

Frissítve van az R3 firmware? Ha felteszitek a január 1-i firmware-t, az tartalmazza a legújabb R3 távvezérlő-firmware-t is. 70% fölötti elem kell a távvezérlőbe, hogy települjön.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:44

Sebibaba83 írta:...Köszi, hogy írtál, akkor ez nem egyedi jelenség!

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:42

Sebibaba83 írta:...Segítesz, hogy mit jelent az "olvasási teszt" , ezt hol kellene látnom?

POP UP MENU gomb (amikor egy fájlon állsz a fájlböngészőben), majd Információ, majd Olvasási teszt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sebibaba83 » 2025.01.04. 23:58

nemduma írta:Helló!
Nekem is hasonló R3 BT távvezérlő csatlakozási gondom van egy Real Vision lejátszóval. Van, hogy 1-2 napig semmi gond, de sokszor egy nap alatt többször csatlakoztatni (Pairing) kell újra. Ilyenkor van, hogy el is tűnik mint párosított eszköz a menüben, van, hogy ott van, de nem működik, csak újrapárosítással. Próbáltam FW frissítést mind a lejátszón, mind a távirányítón, de nem segített. Lejátszási problémán, amúgy nekem nincs. Nem is wifit, hanem kábelest csatlakozást használok. Nincs is fent az antenna.
Van egy Dune Magic lejátszóm is egy másik szobában. Kicseréltem a két távirányítót. A jelenség ugyanaz. A Real Vision táriányítója tökéletesen működik a Magic-ével. Úgy tűnik ez lejátszó gond inkább, mint távirányító.

Szia!

igen,nálam pont ugyanez a tünet, van hogy 1-2 napig semmi gondja, aztán nem működik és újra kell párosítani !

Köszi, hogy írtál, akkor ez nem egyedi jelenség!
Sebibaba83

HozzászólásSzerző: nemduma » 2025.01.04. 18:13

Helló!
Nekem is hasonló R3 BT távvezérlő csatlakozási gondom van egy Real Vision lejátszóval. Van, hogy 1-2 napig semmi gond, de sokszor egy nap alatt többször csatlakoztatni (Pairing) kell újra. Ilyenkor van, hogy el is tűnik mint párosított eszköz a menüben, van, hogy ott van, de nem működik, csak újrapárosítással. Próbáltam FW frissítést mind a lejátszón, mind a távirányítón, de nem segített. Lejátszási problémán, amúgy nekem nincs. Nem is wifit, hanem kábelest csatlakozást használok. Nincs is fent az antenna.
Van egy Dune Magic lejátszóm is egy másik szobában. Kicseréltem a két távirányítót. A jelenség ugyanaz. A Real Vision táriányítója tökéletesen működik a Magic-ével. Úgy tűnik ez lejátszó gond inkább, mint távirányító.
nemduma

HozzászólásSzerző: Sebibaba83 » 2025.01.04. 16:05

Kyle írta:
Sebibaba83 írta:...Van esetleg valakinek tapasztalata a fentiekkel, vagy ötlete mit lehetne tenni fenti hibák esetében?

Az antennák fel vannak rendesen csavarva a lejátszó hátuljára, amikor a távvezérlővel van gondod? Etherneten is hasonlót ír ki, mint Wifin? Illetve az olvasási teszt mit mutat azon a fájlon, aminél „csatlakozási hibát” ír ki?

Szia Kyle

igen, az antennák rendben a helyén vannak viszont az is igaz, hogy a lejátszó egy polcban van nem kint a szabadban egy polcon, tehát elképzelhető, hogy emiatt elengedi a jelet néha.

Segítesz, hogy mit jelent az "olvasási teszt" , ezt hol kellene látnom?

Amúgy sajnos azt a filmet letöröltem akkor, mert láttam, hogy nem bír el vele, úgyhogy jelenleg nem tudom megnézni ezt az "olvasási teszt"-et :-(

köszi előre is
Sebibaba83

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.27. 15:13

Sebibaba83 írta:...Van esetleg valakinek tapasztalata a fentiekkel, vagy ötlete mit lehetne tenni fenti hibák esetében?

Az antennák fel vannak rendesen csavarva a lejátszó hátuljára, amikor a távvezérlővel van gondod? Etherneten is hasonlót ír ki, mint Wifin? Illetve az olvasási teszt mit mutat azon a fájlon, aminél „csatlakozási hibát” ír ki?
Kyle
Adminisztrátor

R3 Remote probléma és Film Lejátszási hiba

HozzászólásSzerző: Sebibaba83 » 2024.12.23. 17:49

kedves Tagok és Admin

Szeretném a segítségeteket kérni az alábbiakkal kapcsolatosan:

- a lejátszóhoz a bluetooth-os Airmouse R3-as távvezérlőt használom, rendesen párosítva lett, azonban gyakran előfordul , hogy elveszíti a csatlakozást és nem lehet vele vezérelni a lejátszót (elemcsere történt, és újra párosítás) és csak úgy tudom újra működtetni ha megint párosítom a lejátszóval, ez egyre sűrűbben előforduló jelenség sajnos, régebben nem volt gond vele

- film lejátszása nem sikerül mert azt írja ki hogy csatlakozási hiba ellenőrizzem a kapcsolatot (rendesen be van állítva a wi-fi rajta és más filmek mennek, viszont van egy két 40-50GB-os UHD film amit nem játszik le és ezt a hibaüzenetet írja ki a lejátszó

Van esetleg valakinek tapasztalata a fentiekkel, vagy ötlete mit lehetne tenni fenti hibák esetében?

köszönöm

Attila
Sebibaba83

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések