Dune HD Pro Vision 4K - némely film, néma csönd

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Pro Vision 4K - némely film, néma csönd

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.06. 18:47

faho írta:...Köszönöm a segítséget!

Ne nekem, a Dune HD-nak! :) Illetve ezek szerint szoftverhibáról volt szó eddig, amit Te jeleztél először a mi fórumunkon.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: faho » 2025.01.04. 18:39

Szia!
Kipróbáltam a frissítést ahogy ajánlottad és bejött!
Jelenleg mindenn olyan filmnek van térhangzása, aminek eddig nem volt. Nagy öröm!
Köszönöm a segítséget!
faho

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.01.03. 18:34

faho írta:...csak random szerűen vannk olyanok amiknek nincs hangja...

Szerintem a január 1-i frissítés megoldja a problémádat, próbáld ki és írd meg!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: faho » 2024.12.20. 17:34

Szia!
Igen...velem vergődtél oly sokáig :-)
A HDMI adaptert már előzőleg kipróbáltam és nem voltam vele megelégedve, ezért nem is próbálkoztam azza - pedig a homatics box nagyon tetszett

A legtöbb filmet le tudom játszani most is, csak random szerűen vannk olyanok amiknek nincs hangja. Az is érdekes, hogy pl a védelmező 3-nak atmos 7.1-es hangsávja van és simán lejátsza a készülék. Nem igazán értem az egészet.
faho

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.20. 14:50

faho írta:...mint kiderült abban az esetben, ha az erősítő nincs hdmi-vel is összekötve a lejátszóval, vagy a tv-vel, akkor nem lehetséges optikán keresztül csak sztereó hangzást elérni és mindez az adroid tv platform miatt van...

Emlékszem valamire, valóban. De nem az erősítőt kell összekötni a TV-vel HDMI-n, hanem alapvetően a lejátszót ahhoz, hogy azt lássa a lejátszó, a TV tud fogadni többcsatornás hangot, ekkor kiküldi optikán is. Illetve úgy emlékszem, linkeltem HDMI-optikai adaptert, ami megoldás lehet. De ezek szerint ez már nem aktuális kérdés.
Megnézem ezt az EAC3 továbbküldés kérdést a hétvégén, ha találok otthon optikai kábelt. Minden ilyen hangsávra igaz, hogy optikán nem megy ki a sima Dolby Digital mag belőle, vagy van azért, ami szól?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: faho » 2024.12.20. 11:36

Szia!
Az android tv boxos lejátszó vásárláson ( Dune HD Homatics Box R 4K Plus) már túl vagyok. Ez lett volna a legjobb megoldás arra, amit szeretnék, de....mint kiderült abban az esetben, ha az erősítő nincs hdmi-vel is összekötve a lejátszóval, vagy a tv-vel, akkor nem lehetséges optikán keresztül csak sztereó hangzást elérni és mindez az adroid tv platform miatt van. Ez ugye azért gond, mert az meg nincs erősítőmön. Ezt az infót a lejátszo.hu kollégái segítségével pár hét leforgása alatt sikerült kideríteni, amit ti is megerősítettetek.
A fentike miatt végül kicserélték a lejátszómat a Pro Vision 4K-ra, mivel annak nincs köze az androis tv paltformhoz és akkor eljutottunk a jelenlegi problémához.
Az EAC3 5.1 annak ellenére nincs hangja, hogy a "továbbküldés" van beállítva a hangbeállításoknál. A többi filmem más hangsávban szépen szól, ahogy kell.
Van még esetleg más beállítási lehetőség, amit érdemes lenne kipróbálni?

Kicsit böngésztem és találtam mást is, akinek hasonló volt a problémája. Papmacska tett fel kérdést ezzel kapcsolatban 2023.02.06-án, de mivel a "vásárlás előtti kérdések" "eac3" topiba írt, így a válaszodat és az esetleges megoldást már nem találtam meg, mert kérted, hogy máso topikban tegye fel a kérdését. Lehet ott már találtatok valami megoldást, bízom benne.
faho

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.19. 12:40

faho írta:...és mellette elfogadható módon tudjak Netfilx-et, HBO-ot nézni...

Ha Netflixet, HBO-t akarsz nézni, akkor mért nem Android TV-s Dune HD lejátszót vettél? Lassan 2 éve vannak ilyenek a kínálatunkban, folyamatosan olvashatsz a két termékvonalról, kb. minden hírünkben szóba kerül.
Azt gondolom, a Dolby Digital Plus-ból a 16-bites magnak (a sima Dolby Digital-nak) szólnia kellene az optikai kimeneten (ahogy a DTS-HD-ből is a 16-bites DTS-nek), ha továbbküldést választasz ki a hangbeállításoknál (a Dune beállításainál, nem az Android beállításoknál, oda sosem kell belépned).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: faho » 2024.12.19. 09:48

Szia!

Nyilván jelenlegi rendszernek vannak korlátai és a megoldás egy új erősítő lenne, de ahhoz meg kellene egy új tv is és most nincs kedvem hozzá.

A hangsáv formátuma EAC3 5.1. Ez az a formátum, ami nem szólal meg az új készülékkel és a régi lejátszóval meg igen - az erősítő ezt írja ki: Dolby D+PLII -. Addig már én is eljutottam, hogy sztereóben meg tudom szólaltatni az új készülékkel is, de nem ez lenne a cél.
Jelenleg annyi elvárásom van, hogy legalább azokat a filmeket le tudjam játszani, amik eddig mentek és mellette elfogadható módon tudjak Netfilx-et, HBO-ot nézni és hallgatni. Ha már megemlítettem a streaming szolgáltatókat, azok hangja is csak sztereo. Erre van valami ötletetek, vagy ne is számítsak többre?

Előre is köszönöm a választ!
faho

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.03. 16:00

faho írta:...némely filmnek egyáltalán nincs hangja...

El kellene árulnod, hogy milyen formátumú a hangsáv, ami nem szól. Mert pl. egy Dolby TrueHD nem fis szólhat, mivel az nem továbbítható optikán, mert 24-bites. Egy DTS-HD szólhat, mert van 16-bites „magja”, hiába 2-bites a végső hangzás, ezt a magot át lehet küldeni max. 5.1-ben optikán is. Nincs különbség a HiMedia-hoz képest, hiszen az optikai port szabványából következnek a korlátok. Ha dekódolást választasz, akkor optikán sztereó PCM formátumot kapsz, az szólni fog minden formátum mellett.
Kyle
Adminisztrátor

Dune HD Pro Vision 4K - némely film, néma csönd

HozzászólásSzerző: faho » 2024.12.03. 11:40

Sziasztok!
Egy hónapja vásároltam a Dune HD Pro Vision 4K és ezzel együtt cseréltem le a már elég elavult Himedia lejátszómat. Azért is a Pro Vision 4K-át választottam, mert régi erősítőm van, amit nem akartam lecserélni a hdmi csatlakozó hiánya miatt és ez a lejátszóval meg is oldódni látszott a problémám, mivel optikán tudtam csatlakoztatni. Azonban lejátszás közben most már többször belefutottam abba, hogy némely filmnek egyáltalán nincs hangja, legalábbis az erősítőhöz nem jut el semmi jel. Olyan filmekről beszélek, amiket előzőleg a régi Himedia simán lejátszott ezel az erősítővel, szóval remélem, hogy csak valami beállítási probléma lehet.
Annyi még, hogy ez a hangtalanság nem minden esetben jelentkezik, de nagyon bosszantó.

Remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm!
faho

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása