Szerző: papmacska » 2023.02.14. 11:10
Sziasztok!
Dune HD Magic 4K lejátszóm van Remote R3 távirányítóval.
Jelenleg a távirányítóval van problémám. Film lejátszása közben a távir gombok megnyomására (pl. előre, visszatekerés, audio és sub, pop up menu, pause) kilép a lejátszásból a főmenübe. Mindent elfelejt ilyenkor, tehát újra ki kell tallózni, elejéről elindítani, hangsávot, feliratot beállítani, megkeresni, h hol lépett ki. Mondanom sem kell, mennyire bosszantó, és mennyire tönkreteszi a film élvezetét.
Közel egy éve használom az eszközt, nemrégen kezdte csinálni. A filmeket NAS-ról játszom le NFS-t használva, a hiba jelentkezése előtt is ugyanígy tettem.
A mobilos Dune alkalmazást használva nem jelentkezik a hiba, ezért feltételezem, hogy a távirányító működik hibásan. (Az app használata természetesen nem váltja ki a távirt, mivel pl. a távirt "vakon" is lehet használni odanézés nélkül kitapintva a gombokat, az appra viszont kénytelen vagy ránézni, h megkeresd a "gombokat". )
A távirányítókról szóló cikk problémamegoldási javaslatát többször is elvégeztem, a párosítást megszüntettem, a távirt gyári állapotba visszaállítottam, újra párosítottam, de a hiba nem szűnt meg. (Elemcsere is megvolt...)
Még jótállásos az eszköz, de mielőtt kezdeményezném a jótállást, felvetném itt a problémát, hátha ismert jelenség ismert megoldással.
Köszi