Dolby Vision 4K probléma...

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Dolby Vision 4K probléma...

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.04. 09:33

Kyle írta: Reset után mi a helyzet?

Igen, ezt már több helyen olvastam itt, hogy kell utána, ezért én most elötte is, és utána is azonnal megcsináltam a visszaállítást, hogy biztosra menjek. A reset utáni fejleményeket írtam le, köszi !
LG OLED65 GX3, MAX VISION 4K, DENON AVC X3700H
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.04. 09:29

Janika írta:Nagyon érdekes dolog történt...

MINDIG nyomjál egy gyári állapot visszaállítását, ha sok újítást tartalmazó (főleg béta) firmware-t telepítettél! Reset után mi a helyzet?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.03. 17:27

Szia!
Telepítettem a Bétát.
Nagyon érdekes dolog történt:
Elindítottam a problémás filmeket, és tökéletes volt!
DE sajnos: Ahogy picit léptetek előre pár másodpercet, elromlik. Ha megállítom, és folytatom a lejátszást, elromlik.
Viszont ha az elejétől kérem a lejátszást, tökéletes! Tudom, ne tekergessem, bár nem ez a megoldás, de nem fogom...
Mintha a léptetés után nem tudná már kiolvasni a Dolby Vision /vörös-zöld-kék/ színkomponensek metaadatait, és elkezdi ezeket az árnyalatokat váltogatni.
De azért ez előrelépés, nagyon köszönöm.
Egy másik fórumtársat is felkértem, hogy pontosan ezeket a filmeket csekkolja, nála is ez van, vagy jó... Kiderül.-
Janika

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.03. 15:40

Kyle írta: És engedélyezd a béták telepítését is!

Szia! Ezt még tényleg nem próbáltam, köszi, ma megnézem.
Üdv,
Janika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.03. 15:15

Janika írta:FW új, de nem Béta...

ENNÉL régebbit ne használj már! És engedélyezd a béták telepítését is! Nagyon sok javítás érkezett a decemberi óta, ami elméletileg Nálad telepítve van.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kispatak » 2022.05.02. 18:59

Szia,

Váltsunk privátra mert szerintem ez a téma nem meríti ki a specifikus jelző tartalmát. -hasznos ugyan, de nem ebbe a topicba való.
Szóval jövök PÜ-ben.
kispatak

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.05.02. 16:42

kispatak írta:... nem tapasztaltam hasonlót.

Szia!
Ennek örülök, mert akkor nem általános a hiba, ezért talán javítható is.
FW új, de nem Béta. Vettem új Audioquest Blueberry 18G kábeleket, de azzal is ilyen.
Alapvetően a Denon bemenetre megy, onnan a TV -be.
Nagyon köszönöm, hogy jelezted, hogy másnál nincs ilyen gond, mert akkor belevetem magam a hibakeresésbe.
Jönnek a kábel - cserélgetések, bár ez nem egyszerű, a GX sorozat csak falra szerelhető, és a mozgatása nehézkes...
Olyan, mintha a lejátszó nem tudná eldönteni, hogy a DV 3 alapszíne közül éppen melyiket dekódolja... Nagyon zavaró, és nézhetetlen.
Próbáltam "Lejátszó dekódol", és " TV dekódol" beállításokkal is.
Írtad, hogy szintén LG.n nézed. Nálad is van olyan, hogy főleg 4K tartalomnál indulás után rögtön TV képernyőkímélőt dob be, mert nincs semmilyen jel a bemeneten?
És Nálad is durván sötétebb a kép?
Köszi, és üdv,
Janika

HozzászólásSzerző: kispatak » 2022.05.02. 15:13

Szia,

Nagyon úgy tűnik, hogy egyedül vagy ezzel a jelenséggel de nem is szabadna így viselkednie a rendszernek.
Melyik FW van a lejátszón?
Másik HDMI aljzatot (a TVn) és/vagy kábelt próbáltál már?

LG C1 és MaxVision4K párost használok, de nem tapasztaltam hasonlót.
kispatak

Dolby Vision 4K probléma...

HozzászólásSzerző: Janika » 2022.04.30. 12:48

Sziasztok!
Nemrég váltottam egy MAX VISION 4 K - ra, és tesztelgetem a DV képességeit...
Érdekes, hogy némely formátumnál igen sokat "gondolkodik" a lejátszás indítása után, és addig még jelet sem ad ki a TV felé, amit a tévém képernyő kímélővel azonnal meghálál.
De a fő gondom az, hogy "TS" kiterjesztésű fájloknál a kép színezete folyamatosan változik. 2-3 másodpercenként hol piros, hol zöld, és aztán kékes árnyalatú, amit semmilyen beállítással nem tudtam megszüntetni.
A Tévém HDR, és Dolby Vision képes, de nem is lila-zöld a kép, amit a DV -t nem kezelő tévék mutatnak.
Igyekeztem az összes beállítást megváltoztatni, de semmi.
A másik fő gondom, és nem tudom, hogy ez a lejátszó hibája, vagy sem, de a DV filmek színezete, és fényereje jelentősen eltér.
Próbáltam MKV, és MP4 és TS, ISO formátumot, de nem találtam összefüggést, mert teljesen adhók csinálja a sötét, túlszínezett képi megjelenést.
Mindenhol egy bizonyos részletet néztem, ahol 2 db asztali lámpa fénye (The Batman 2022. 3 perc 30 mp.) hol vérvörös, hol normális sárgás fénye van. Ezt beállításokkal nem lehet korrigálni.
Ahol a szín erős vörös, ott a kép is nagyon sötét. Egyedül vagyok ezzel a problémával?
Üdv, és köszi,
Janika

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések