magyar nyelvű leírás

Re: magyar nyelvű leírás

HozzászólásSzerző: kezo0 » 2011.02.03. 16:29

Érintkezési hiba nemigen lehetett, mert ahogy korábban írtam, a wifi-hálózatra már elsőre is felcsatlakozott az adapter, hiszen a Dune megkapta rendesen a neki kiosztott IP-címet, és azt is írta ki, hogy csatlakoztatva van. Mégsem tudta letölteni a fw-frissítést, és a böngésző sem működött. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a probléma mégiscsak a kis hosszabbító kábel beiktatásával oldódott meg. Hacsak nem szimplán azért, mert a kábel beiktatása miatt teljesen áramtalanítottam egyszer a Dune-t, majd újra visszakapcsoltam, és lehet, hogy ez önmagában is segített volna? Na majd újra kipróbálom, hogy mi történik, ha kiiktatom a kis hosszabbító kábelt.
kezo0

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.03. 16:04

kezo0 írta:... csak ahogy feljebb írtam, még utána kell néznem, hogy kell rendszermeghajtót létrehozni a Dune-be beszerelt belső vinyón. (Megköszönném, ha esetleg ebben is tudnál segíteni.)...

Mindent először a Terméktámogatás oldalon keress! Meg fogod találni erre a kérdésre is a választ. A jelszavaddal kapcsolatban pedig nem nyúltunk semmihez, de örülök, hogy megy, no meg a többinek is. Arról, hogy a wifi adapternél a hosszabbító segített inkább azt gondolnám, hogy érintkezési hiba lehett csak az USB-nél. Az a kis kábel a nagy antenna mellett nem oszt, nem szoroz, amikor a router a szobán beül van.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kezo0 » 2011.02.03. 15:46

Na kéremszépen, akkor most jó hírek. :)

A már említett Edimax wifi-adapterhez adtak egy néhány centi hosszú USB-hosszabbító kábelt is, melynek egyetlen funkciója, hogy közbeiktatásával plusz antennaként működjön, és nagyobb legyen a vett jel erőssége. Eddig nem gondoltam, hogy szükség lehet rá, mert a Dune és a wifi-router ugyanabban a szobában vannak, egymástól kb. másfél méterre... De azért tettem vele egy próbát - és csodák csodája, ezzel a kis plusz kábeldarabbal azonnal működni kezdett a wifi-kapcsolat! :) Egyből letöltődött másodpercek alatt a firmware-frissítés (amit - az előző, megnyugtató posztod után - csak azért nem telepítettem, mert ehhez vmi rendszermeghajtónak kellett volna rendelkezésre állnia, és még nem tudom, hogy kell olyat létrehozni a beépített HDD-n...), és egyből elindult rendesen a beépített böngésző is. Sőt, a Dune és a másik szobában levő asztali PC-m is elkezdtek egymással kommunikálni: file-okat másoltam át a távoli gépről a Dune-re, vagy ami még szebb, a PC-n levő file-okat játszottam le a Dune-on, a wifi-kapcsolaton keresztül. Pl. egy 1080p-s WMV videót 18 MB/sec-es adatsebességgel tudtam lejátszani, zökkenőmentesen, amit el sem hiszek... És a legszebb az egészben, hogy ehhez végül nem kellett kikapcsolnom a WPA2-es titkosítást! Ez a nyolcadik hálózati eszköz a lakásomban, az eddigieknek (notebook, mobiltelefon, wifis nyomtató, blu-ray lejátszó, plazmatévé stb.) sem volt bajuk a MAC-szűrés és a titkosítás együttes használatával - és ezek szerint a Dune-t is lehet így használni. Szóval most örülés van nagyon, és azért írtam le mindezt ilyen hosszasan, hogy ezzel másoknak is ajánljam ezt a megoldást, ugyanis a szóban forgó Edimax wifi-adapter a maga 5e Ft alatt bruttó árával az egyik legolcsóbb - és ezek szerint használható - megoldást jelenti a Dune hálózati csatlakoztatására.

Köszi, hogy megnyugtattál a béta verziókat illetően, így már nyugodtabban fogom telepíteni a legfrissebb fw-t - csak ahogy feljebb írtam, még utána kell néznem, hogy kell rendszermeghajtót létrehozni a Dune-be beszerelt belső vinyón. (Megköszönném, ha esetleg ebben is tudnál segíteni.)

A jelszót pedig tegnap óta nem kellett módosítanom, ezúttal gond nélkül be tudtam vele lépni. Halleluja, remélem, ez így is marad. :)
kezo0

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.03. 15:01

kezo0 írta:Igen, tudom, hogy lehetne a firmware-t pendrive-ról is frissíteni, de inkább megvárom, amíg kijön egy olyan fw, ami nem béta...

Na, erre nem bíztatnálak, mert akkor évente egyszer frissíthetsz, és lemaradsz minden jó dologról.
Az csak egy kényelmes dolog a HDI részéről, hogy bétának titulál majd minden megjelenést, így ha komolyabb gond van benne, mondhatja, hogy nyugi, ez még csak béta. Teljesen stabil volt minden eddigi béta is, ezért kár várnod.
Az szerintem nem értelmetlen, hogy Mac Address szűrést és WPA2-t is használj egy időben, sőt azt gondolnám, nem is működik egyszerre a kettő. A jelszóval kapcsolatban csak azt tudom elképzelni, hogy valaki belép a nevedben és módosítgatja, más észszerű magyarázatát nem látjuk – még.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kezo0 » 2011.02.03. 00:05

Igen, tudom, hogy lehetne a firmware-t pendrive-ról is frissíteni, de inkább megvárom, amíg kijön egy olyan fw, ami nem béta. Valahogy tartok a béta verzióktól... Mert ugye ha nincs vele semmi gond, akkor miért nem lesz belőle némi türelmi idő után végleges változat? Azt látom, hogy az utolsó stabil verzió óta több új béta is kijött, de egyikből sem lett végleges - ez vajon miért van? Mikor várható egy olyan új firmware, amit a gyártó be mer stabilnak vállalni? Nem kekeckedni akarok, csak tényleg érdekelne, hogy működik ez.
De nekem most igazából nem is a firmware-frissítés lenne a lényeg, hanem az, hogy valahogy működésre bírjam a wifi-kapcsolatot. Jelenleg Mac-szűrést is használok, plusz WPA2-es titkosítást is, de akkor majd megnézem, mi történik, ha a titkosítást kikapcsolom.

Ami a jelszó elfelejtését illeti, akkor én most hivatalosan is jelezném, hogy a tegnap esti (éjjeli?) regisztrációm óta kétszer is kellett új jelszót igényelnem, mivel a saját magam által megadottat mindkétszer csak egy rövid ideig engedélyezte használni a rendszer, de pár órával később már nem. És egész biztosan nem gépeltem el: a saját jelszavam egy olyan jelszó, amit több más fórumnál is használok (amelyek között ránézésre ugyanilyen motorúak is vannak). Most megint egy ideiglenes jelszóval vagyok bent, nem azzal, amit én szeretnék használni... De újra megadom, és meglátjuk, meddig fog élni. :)

(Mindazonáltal köszi a sok segítséget, díjazom, hogy mindenre gyorsan jön válasz!)
kezo0

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.02. 20:46

A firmware-t pendrive-ról is tudod frissíteni, INNEN letöltve a megfelelő fájlt. Ha ilyesmi gondod van, amit írsz, akkor a titkosítással van valami gond valószínűleg, ha a térerő rendben van egyébként. Javaslom a Mac Address alapján történő szűrést, nem jelszavast. A webböngésző nem fagyasztja le a lejátszót (ha minden rendben), csak kellene hozzá egér és billentyűzet induláskor, anélkül nehezen használható.
A regisztrácós jelszó elfelejtése szerintem szintén lehetetlen, egyrészt mert senki nem jelzet ilyen hibát, másrészt mert ez a fórum motor a legnépszerűbbek egyike, ha akarnánk sem tudnánk belenyúlni nagyon, és nem is változott semmi. De utánanézünk azért.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kezo0 » 2011.02.02. 20:13

Egyelőre az utolsó stabil firmware-t használom, ami a gépen volt (100828-as ha jól emlékszem), mert a frissítéshez még nem sikerült életre kelteni a wifi-kapcsolatot. Az EDIMAX 7711-es wifi-adapterét használom, és a készülék meg is kapja az IP-címet, elvileg kapcsolódik is a hálóhoz, de ennek ellenére nem megy a firmware-frissítés ("ellenőrizze az internet-kapcsolatot!"), és a beépített böngésző sem tud kapcsolódni az internethez. :( sőt, ez utóbbi, le is fagyasztja a készüléket, és csak teljes ki-bekapcsolás után hajlandó újra életre kelni...

(A regisztrációmról pedig annyit, hogy most kell 1 nap alatt másodszor ideiglenes jelszót kérnem, mert amit megadok, egy darabig működik, néhány óra múlva viszont már nem akar ugyanazzal a jelszóval beengedni a rendszer.)
kezo0

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.02. 17:12

kezo0 írta:...Egy kétoldalas A/4-es szöveget kaptam mindössze a D1-hez, amiben az állt, hogy ha regisztrálom magam, akkor bejelentkezés után a nevem mellett megjelenő TOP SECRET ikonnál letölthetővé válik a zárt oldalról a magyar nyelvű használati útmutató...

Ez baromság, beszélünk velük. 1 évvel ezelőtt működött így egy másik odalon, nem itt. Természetesen a Terméktámogatás oldalon találsz mindent. Kézikönyvek a Prime-hoz és a Base-hez vannak (a gyártó oldalán sincs az újabb modellekhez), de azok kezelése teljesen egyforma az újabb típusokkal, tehát használható. Illetve ha a tegnap megjelent béta firmware-t használod, akkor a tegnapi hírünket olvasd át, mert számos új funkció érkezett, ami a kézikönyvben nincs benne, az a legutóbbi nem béta firmware-t tükrözi (vagy még régebbi).
Kyle
Adminisztrátor

magyar nyelvű leírás

HozzászólásSzerző: kezo0 » 2011.02.02. 15:53

Tisztelt DuneHD.hu!
A tegnap vásárolt Smart D1-hez szeretnék egy részletes magyar nyelvű leírást kapni. A készüléket az Extreme Digitalnál vettem, adtak hozzá regisztrációs kártyát is, amivel annak rendje s módja szerint regisztráltam is magam a dunehd.hu oldalon (ezért tudok most ide írni :)).
Egy kétoldalas A/4-es szöveget kaptam mindössze a D1-hez, amiben az állt, hogy ha regisztrálom magam, akkor bejelentkezés után a nevem mellett megjelenő TOP SECRET ikonnál letölthetővé válik a zárt oldalról a magyar nyelvű használati útmutató.
Na most, ha bejelentkezek a zárt oldalra, meg is jelenik a felhasználónevem, de ott semmiféle TOP SECRET ikon nem jelenik meg, és bárhogy kerestem, máshol sem.
Szóval akkor honnan tudom letölteni a részletes magyar nyelvű használati utasítást?
kezo0

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések