Na kéremszépen, akkor most jó hírek.

A már említett Edimax wifi-adapterhez adtak egy néhány centi hosszú USB-hosszabbító kábelt is, melynek egyetlen funkciója, hogy közbeiktatásával plusz antennaként működjön, és nagyobb legyen a vett jel erőssége. Eddig nem gondoltam, hogy szükség lehet rá, mert a Dune és a wifi-router ugyanabban a szobában vannak, egymástól kb. másfél méterre... De azért tettem vele egy próbát - és csodák csodája, ezzel a kis plusz kábeldarabbal azonnal működni kezdett a wifi-kapcsolat!

Egyből letöltődött másodpercek alatt a firmware-frissítés (amit - az előző, megnyugtató posztod után - csak azért nem telepítettem, mert ehhez vmi rendszermeghajtónak kellett volna rendelkezésre állnia, és még nem tudom, hogy kell olyat létrehozni a beépített HDD-n...), és egyből elindult rendesen a beépített böngésző is. Sőt, a Dune és a másik szobában levő asztali PC-m is elkezdtek egymással kommunikálni: file-okat másoltam át a távoli gépről a Dune-re, vagy ami még szebb, a PC-n levő file-okat játszottam le a Dune-on, a wifi-kapcsolaton keresztül. Pl. egy 1080p-s WMV videót 18 MB/sec-es adatsebességgel tudtam lejátszani, zökkenőmentesen, amit el sem hiszek... És a legszebb az egészben, hogy ehhez végül nem kellett kikapcsolnom a WPA2-es titkosítást! Ez a nyolcadik hálózati eszköz a lakásomban, az eddigieknek (notebook, mobiltelefon, wifis nyomtató, blu-ray lejátszó, plazmatévé stb.) sem volt bajuk a MAC-szűrés és a titkosítás együttes használatával - és ezek szerint a Dune-t is lehet így használni. Szóval most örülés van nagyon, és azért írtam le mindezt ilyen hosszasan, hogy ezzel másoknak is ajánljam ezt a megoldást, ugyanis a szóban forgó Edimax wifi-adapter a maga 5e Ft alatt bruttó árával az egyik legolcsóbb - és ezek szerint használható - megoldást jelenti a Dune hálózati csatlakoztatására.
Köszi, hogy megnyugtattál a béta verziókat illetően, így már nyugodtabban fogom telepíteni a legfrissebb fw-t - csak ahogy feljebb írtam, még utána kell néznem, hogy kell rendszermeghajtót létrehozni a Dune-be beszerelt belső vinyón. (Megköszönném, ha esetleg ebben is tudnál segíteni.)
A jelszót pedig tegnap óta nem kellett módosítanom, ezúttal gond nélkül be tudtam vele lépni. Halleluja, remélem, ez így is marad.