Dune Ultra HD 4K teszt

Olyan kérdések helye, amelyek az Ultra 4K egyedi hardverével (pl. táp, DAC, kijelző, kimenetek) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Dune Ultra HD 4K teszt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.18. 10:47

Azon viszonteladóink, akik high-end környezetben hosszabb ideig/ideje használták/használják az Ultra 4K-t, hasonlóan nyilatkoznak, mint Te, nem igen ismernek jelenleg ennél jobb hangú lejátszót, az annó „legendás” Oppo-kkal helyezik egy szintre. A linkelt magazinnál nagyon régen járt, pár napra. Azt gondolom, a high-endben nagyon sok minden múlik a megszokáson. Ha egy más eszközt hallasz, mint amit szoktál hallgatni, először csak azt tudod, hogy ez máshogy szól. Idő és az új eszközzel megszerzett tapasztalat kell ahhoz, hogy letisztuljon, miben is más, és az a másság Neked pozitív vagy negatív dolog. Így szerintem csak olyan teszteknek lenne értelme ezen a szinten, amikor összehasonlít két eszközt valaki, aki mindkettőt legalább hetekig aktívan használja párhuzamosan. Akkor is szubjektív lesz a végeredmény, mert máshogy hallunk, más a fontos nekünk, ráadásul tanulni is lehet azt, hogyan és mire figyeljünk egy zene reprodukálása során. Az Ultra 4K komponensei bizonyosan alkalmassá teszik arra, hogy high-end hangot adjon ki, szerintem ezt meg is teszi.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Dune Ultra HD 4K teszt

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.12.17. 19:29

https://www.hifipiac.hu/hifi/halozati-e ... teszt.html

Itt van egy teszt. Az audio-ra tett megállapításaival nem nagyon tudok mit kezdeni:

"Sokféle zenével és formátummal kipróbáltam, mindnél hasonlókat tapasztaltam: felbontásra kihegyezett hangja van az Ultra 4K-nak, a sztereó képe lehetne fókuszáltabb, mélységi tere nem nagyon van, széltében azért jobb a helyzet, én szívesen vettem volna a mutatottnál testesebb, vastagabb hangszerhangokat is. A Carmen Gomes Inc. „Don’t you Cry” című lemeze egy kimondottan remek, nagyfelbontású felvétel, a tesztalanyunk igyekezett is minden rezdülését megmutatni, de sok érzelmet nem tett hozzá a zenekar játékához, valamint a fókuszt nagyon középre helyezte, a zene nem tudott leválni a hangsugárzókról. Akik szeretik a precíz, már-már steril hangzásvilágot, a tárgyilagos előadásmódot, és nincsenek audiofil elvárásaik, azok szeretni fogják a hangját."

Nem tudom mit értett a szerző az alatt, hogy "fókuszáltabb sztereó kép", mert minden ott van ahol lennie kell. "Mélységi tér" alatt sem tudom, hogy mit ért, úgy hogy "széltében" jobb volt a helyzet vagy "vastagabb hangszerhangokat" akar hallani. Igazából pont azt tapasztalom, hogy egy két jó sztereó hangfallal már egy közepes erősítővel, értelemszerűen jó hangfal- és sztereó kábelekkel egy jazz SACD-nek fantasztikus hangja van ha bekapcsoljuk a belső CMOS-t és onnan jön a hang. Gondolom minden profibb lejátszónak van egy sajátos hangzásvilága ügyes áramkörökkel, zajcsökkentőkkel, stb. amitől az egyik Marantz-os, a másik Denon-os vagy NAD-os. Az ESS9038PRO DAC-chip egész fantasztikus munkát végez analóg-fronton. Valószínűleg az ismert márkák mellett nem tudnak mit kezdeni a Dune-vel...
Dune HD Ultra 4K, Marantz SR6015,Emotiva A-300, A-500, Dali Ikon 8, Vocal 2, Ikon 2, Heco 302, 2xSVS PB-1000, 4xDali Alteco, KCO, AudioQuest kábelek, Isotek Sirius és PowerQuest 2 tápszűrők, Synology DS120j és Ds218+ NAS-ok, LG UHD NanoIPS TV
schefferj

Vissza: Ultra 4K specifikus kérdések