Hangelcsúszások

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Hangelcsúszások

HozzászólásSzerző: hzoli » 2011.01.04. 18:42

Kyle írta:Addig is javaslom a tévé firmware-t is rendszeresen frissíteni, az enyémen az hozott megoldást.

Köszönöm a tippet! Frissítettem, de nincs változás. :(
hzoli

Re: Hangelcsúszások

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.04. 15:39

hzoli írta:A tv-ből, HDMI-n keresztül érkező hanghoz képest a házimozi erősítőbe, optikai kábelen érkező hangnak kb 0,3 mp-es "sietése" van...

Ez annyit jelent, hogy a tévéd az átlagnál lassabban dolgozza fel a videójelet. A tévén természetesen a gyártó összehangolta a képet és a hangot, így ott nincs csúszás. Tévéje és erősítője válogatja, mennyire érezhető ez a különbség. Ezért van a jobb erősítőkön késleltetési lehetőség a hanghoz, főleg a HDMI-seken alap ez lassan. Nem tudom, hogy a HDI szeretne ezzel foglalkozni, de továbbítjuk nekik. Addig is javaslom a tévé firmware-t is rendszeresen frissíteni, az enyémen az hozott megoldást.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Hangelcsúszások

HozzászólásSzerző: hzoli » 2011.01.04. 15:08

A tv-ből, HDMI-n keresztül érkező hanghoz képest a házimozi erősítőbe, optikai kábelen érkező hangnak kb 0,3 mp-es "sietése" van.
Ha együtt szól mindkettő, komoly visszhangot lehet hallani. De természetesen nem szoktam együtt hallgatni, mert minek.
Viszont feltűnő az optikán az elcsúszás, mert minden filmnél hamarabb van a hang a képnél. A TV-n teljesen szinkronban van a kép a hanggal, az erősítőből (optikán keresztül) hamarabb van a hang, mint a kép. Minden filmnél, tehát nem filmhiba. Próbáltam koax-szal, ugyanaz a jelenség.

Kaptam olyan véleményt, hogy azért lehet, mert a TV DAC konvertere lassúbb, mint az erősítőé, és emiatt kicsit később jelenik meg a kép.
De ennyire? Barátomnak szintén DUNE-je van, Sony csúcskategóriás TV-vel, nála is ugyanez a jelenség. Minden filmnél állítania kell az elcsúszást.
Az én TV-m: SONY KDL-40EX500

Kérdésem: Ti is találkoztatok ezzel a jelenséggel? Mit lehet tenni ellene?
Esetleg lehet-e a gyárat kérni, hogy a következő firmware frissítésnél tegyenek bele olyan hang-elcsúsztatást, ami a HDMI és a koax/optika között csúsztat el? Minden filmnél, tehát alapbeállításként.
A házimozi erősítőmnek nincs HDMI bemenete, az nem jó megoldás számomra.
Kösz: Zoli
hzoli

Vissza: Egyéb funkciók