Blu-Ray filmek másolása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Blu-Ray filmek másolása

HozzászólásSzerző: tanzen » 2010.12.26. 21:31

Persze,hiszen ezek már nem holmi 1cd-s agyontömörített divx fájlok.
tanzen

HozzászólásSzerző: cocobanana » 2010.12.26. 21:29

Igen, ilyesmire. Én nekem alig pár napja van meg, nem tudom mi számít gyorsnak és lassúnak sebesség szempontjából. Akkor másfélóra 30 giga átlagos sebességnek számít ezekszerint.
cocobanana

HozzászólásSzerző: tanzen » 2010.12.26. 20:37

Szerintem az a 30 gigás film másfél óra alatt az egyáltalán nem vészes.Erre gondoltál amúgy?
Kép
Igen,ez is egy megoldás.
tanzen

HozzászólásSzerző: cocobanana » 2010.12.26. 20:26

Köszönöm a válaszokat.

Az a igazság a pc-met nem akarom állandóan szétszedni, hogy a vinyót betudjam rakni majd rámásolni a filmet majd ki, eléggé frusztrál az a gondolat, hogy pc szerelgessem minden alkalommal. A hálózatos megoldással meg ugyanott vagyok mint a usb slave mert rettentő lassan másol, legalábbis nekem. Én simán összekötöttem a routert a duneval és smb ami benne van nem csináltam semmi extra beállítást, automatikusan látta a windowst, és azon keresztül áthúztam egy filmet a dunera és ott kbegy 30 gigás filmet 1:30 óra alatt másolt volna át. 8 MB/s másolt. Legjobb megoldásnak egy külső dokkoló tünik, ahogy hallottam olvastam. Amibe berakom a dune vinyóját és összekötöm a pcvel, és pcről rámásolom a dune vinyóra, dokkolóból kiveszem és simán berakom a duneba úgye?
cocobanana

HozzászólásSzerző: tanzen » 2010.12.26. 01:30

cocobanana írta:Hali!

Van nekem egy pc-m és a benne lévő vinyóról akarom átmásolni a filmeket a Dune H1 merevlemezébe, ami 1 TB. USB Slave porton másolom, de nagyon lassú több mint 1 óra 1 film átmásolása. Az a kérdésem milyen módszer van még a másolásra, amivel gyorsabban tudom. Van rajta valami e-sata csatlakozó, az konkrétan mire jó? Vagy a pc-ből kiveszem a vinyót és Sata kábellel hozzá tudom kötni a dune lejátszóhoz és úgy fölmásolni a merevlemezére?? Kérlek segítsetek egy átlagos felhasználó. Köszi

Szerintem két megoldás közül választhatsz.Mivel H1-ed van,amiből könnyen kiveheted a merevlemezt,keresel a pc-n egy szabad táp csatlakozót illetve az alaplapon egy sata csatlakozót és rátolod a merevlemezedet.Azt hogy látni fogja e és tudsz e másolni windowsról azt nem tudom,nekem ntfs-re van formázva.Ez azért nem jó annyira szerintem mert minden alkalommal el kell játszanod ha akarsz filmeket rátenni.
A másik,kézenfekvőbb megoldás ha amúgy is hálózatba van kötve a dune.Lan kábelen 100Mbps-os sebességgel azért csak gyorsabb a .Én legalábbis így másolom rá a filmeket a pc-ről.
Az usb slave portot meg szerintem felejtsd el.
tanzen

HozzászólásSzerző: Cartman » 2010.12.25. 12:51

cocobanana írta:Azt pontosan hogyan kell? Eléggé kezdő vagyok.

Vagy egy esata csatival szerelt külső házba teszed a PCdből a hddt, és azt összekötöd egy esata kábellel a Dunevel. Ha nincs ilyen házad, akkor úgy is lehet, hogy egy esata-sata kábelt használsz a dune - pc hdd összekötéséhez, a tápot pedig a pc tápjáról adod a hddnek...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: cocobanana » 2010.12.24. 20:38

Azt pontosan hogyan kell? Eléggé kezdő vagyok. Ami a pc-ben van merevlemez, húzzam ki a csatlakozóját ami az alaplapra csatlakozik és azt dugjam a Smart H1 e sata portjába? Vagy nem? Pls magyarázd el kérlek szépen, nagyon köszönöm.
cocobanana

HozzászólásSzerző: Cartman » 2010.12.24. 19:53

cocobanana írta:...a benne lévő vinyóról akarom átmásolni a filmeket a Dune H1 merevlemezébe, ami 1 TB. USB Slave porton másolom, de nagyon lassú több mint 1 óra 1 film átmásolása. Az a kérdésem milyen módszer van még a másolásra, amivel gyorsabban tudom...

PC-n extfs drivert használva valóban lassabb, mintha a windows saját fájlrendszerre írna. Ha a PC HDDjét esatán rákötöd jelentős gyorsulást érhetsz el...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

Blu-Ray filmek másolása

HozzászólásSzerző: cocobanana » 2010.12.24. 16:01

Hali!

Van nekem egy pc-m és a benne lévő vinyóról akarom átmásolni a filmeket a Dune H1 merevlemezébe, ami 1 TB. USB Slave porton másolom, de nagyon lassú több mint 1 óra 1 film átmásolása. Az a kérdésem milyen módszer van még a másolásra, amivel gyorsabban tudom. Van rajta valami e-sata csatlakozó, az konkrétan mire jó? Vagy a pc-ből kiveszem a vinyót és Sata kábellel hozzá tudom kötni a dune lejátszóhoz és úgy fölmásolni a merevlemezére?? Kérlek segítsetek egy átlagos felhasználó. Köszi
cocobanana

Előző

Vissza: Blu-ray lejátszása