Kép és hanghiba

Re: Kép és hanghiba

HozzászólásSzerző: elbali » 2018.04.25. 14:32

Kyle írta:
elbali írta:...Gondolod hogy a DVD-lejátszót nem, csak a DUNE-t zavarja valami?...

Miért ne? Főleg, hogy a DVD-ről HDMI-n töredéknyi adatot kell hibátlanul átküldeni sokkal kisebb bitsebesség mellett, mint a Dune-ről fullHD vagy 4K esetén.
Ha nem találsz megoldást, akkor marad a szerviz, természetesen.

Kipróbáltam külön konnektorból, csak a DUNE csatlakoztatásával a TV-re, de itt is ugyanaz. Egyébként ha belegondolok nem is lehetne más mint a lejátszó, mert évek óta változatlan minden és csak egy ideje csinálja. Gyanús hogy a HDMI porttal lehet valami, bár érthetetlen hogy az hogy romolhat el amikor fixen benne van a kábel régóta, nincs ki-be huzigálva.
elbali

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.24. 09:56

elbali írta:...Gondolod hogy a DVD-lejátszót nem, csak a DUNE-t zavarja valami?...

Miért ne? Főleg, hogy a DVD-ről HDMI-n töredéknyi adatot kell hibátlanul átküldeni sokkal kisebb bitsebesség mellett, mint a Dune-ről fullHD vagy 4K esetén.
Ha nem találsz megoldást, akkor marad a szerviz, természetesen.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: elbali » 2018.04.23. 21:38

Kyle írta:
elbali írta:...Tapasztalt valaki hasonlót, vagy van esetleg valami tippetek hogyan tovább?

Nem láttam még ilyet, de arra gondolnék, valami külső dolog zavarja. Egy zavarszűrős elosztót kipróbálnék, illetve a tévéből kihúznék egy teszt erejéig minden más kábelt, csak a Dune legyen rákötve HDMI-n, és a konnektorba legyen bedugva.

Gondolod hogy a DVD-lejátszót nem, csak a DUNE-t zavarja valami? Amikor a TV-n külön teszteltem, akkor csak a lejátszó volt bedugva egyedül a TV-be, és akkor is volt kép- és hanghiba. Viszont az elosztóval lehet hogy teszek egy próbát, megnézem hogy külön elosztón hogyan viselkedik, mert a mostaniból elég sokminden más is vesz fel áramot, bár érdekes lenne hogy csak Nálam fordul elő, legalábbis még sosem hallottatok erről. Én a lejátszó HDMI portjára gyanakszom, az nem okozhatja?
elbali

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.23. 10:41

elbali írta:...Tapasztalt valaki hasonlót, vagy van esetleg valami tippetek hogyan tovább?

Nem láttam még ilyet, de arra gondolnék, valami külső dolog zavarja. Egy zavarszűrős elosztót kipróbálnék, illetve a tévéből kihúznék egy teszt erejéig minden más kábelt, csak a Dune legyen rákötve HDMI-n, és a konnektorba legyen bedugva.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Kép és hanghiba

HozzászólásSzerző: elbali » 2018.04.20. 11:20

A DUNE HD Smart D1 lejátszóm időnként nagyon zavaró módon hang- és képhibát is produkál (pattogó hang és felvillanó sáv). Több HDMI kábelt is kipróbáltam, és eddig állandóan előfordult, annál is amelyiket újonnan vettem és jobb minőségű. Érdekes, hogy ugyanezeket a HDMI kábeleket kipróbáltam a DVD lejátszómmal is, és ott mégsem sikerült repordukálni a jelenséget, illetve a TV más HDMI portján is kipróbáltam, és ott is ugyanezt tapasztaltam. Tapasztalt valaki hasonlót, vagy van esetleg valami tippetek hogyan tovább?

Előre is köszi!

Balázs
elbali

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések