filerendszer

Re: filerendszer

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.11.20. 19:09

hlszs írta:Most állok vásárlás előtt és egy Dune HD Solo Lite-ot vennék...

Akkor ez nem igazán Smart D1 specifikus kérdés... A kompatibilis fájlrendserek fel vannak sorolva az adatlapon, Fájlrendszerek címszó alatt! exFAT nincs közöttük, de mivel HFS+-t legalább olvasni bizonyosan tud, így lényegtelen is számodra az exFAT.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hlszs » 2017.11.20. 17:14

Sziasztok!
Most állok vásárlás előtt és egy Dune HD Solo Lite-ot vennék, de sehol se találtam arra utaló dolgot, hogy olvas-e exFAT-ot. Megtudná mondani valaki, hogy olvassa-e? (szinte csak mac gép van a háznál, de nem lenne baj, ha esetleg egy windows-al is bele lehetne nyúlni)
hlszs

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.04.12. 22:38

A HFS-t már kb. 1 éve kezeli a Dune, gond nélkül. Ha Mac-re kötöd USB-n, természetesen gyorsabb így a másolás, mint bármely más fájlrendszer esetén. Hálózaton keresztül nem számít a formátum. EXT lemezre akkor lesz szükséged, ha torrentezni akarsz a Dune-ön, vagy éppen a lemezen foglalnád le a rendszermemóriát (pld. a BD Live tartalmakhoz). Ha ezek nem létfontosságúak, akkor használd HFS-sel! Ha zavarnak a Mac rejtett fájljai, egy egyszerű szövegfájllal a lemez gyökerében el tudod rejteni őket, ahogy az ITT linkelt táblázatban látható. Sőt, az oldal aljáról letölthetsz egy dune_folder.txt fájlt, amiben már számos fájlnév kezdet benne van, amit érdemes elrejteni. Szükség szerint folytasd a listát, mindkét sorban vesszővel, szóköz nélkül elválasztva a fájlnevek, csillaggal helyettesítve a tetszőleges (lényegtelen) névrészt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mondragon » 2011.04.12. 19:53

Ma meghoztam a szervizből a Dune D1-et (nem vitte a vinyót), majd visszaraktam bele a 2GB-os lemezt, amit a szervízidő alatt leformáztam HFS+ rendszerre. Gondoltam, majd a gép újraformázza ext2-re. Ehhez képest felismerte a HFS+-t és azonnal dolgozni lehetett vele, sőt úgy vettem észre, hogy gyorsabb lett a másolás. Egyszóval: tudom állítani, hogy a Dune kezeli (legújabb firmware) a HFS+ fájlrendszert. A szakértőket kérdezném, hogy ez mennyire hivatalos, stabil? Hagyjam, vagy jobban járok, ha ext2-re visszaformázom?
Mondragon

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.19. 22:19

fgabesz79 írta:Mondjuk 20 dolcsi a Paragon NTFS-ért nem egy ökör ára.

Ráadásul jól fog jönni még sokszor, ha Windows-os lemez jár Nálad. Ettől függetlenül, ha az ExFAT népszerű fájlrendszer lesz, gondolom, hogy a Dune is fogja majd támogatni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fgabesz79 » 2011.03.19. 20:40

Köszi! Igazából szerettem volna ingyen megúszni, de úgy tűnik nem fog menni... :)
Mondjuk 20 dolcsi a Paragon NTFS-ért nem egy ökör ára.
fgabesz79

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.18. 22:22

Tegyél a Mac-re egy Paragon NTFS-t, és máris tudod írni az NTFS lemezeket. Vagy jobban jártsz, ha a Windows-ra pld. egy MacDrive-ot, mivel azzal gyorsabban fog műkdni a Windows, mint a saját NTFS lemezeivel :)
Vagy mozizz hálózaton keresztül! Nem tudom, hogy van-e tervben ennek az új(?) fájlrendszernek a támogatása, de szerintem felesleges. EXT formátumot is kezel a Windows ingyenes driver-rel, a Mac meg a Paragon ExtFS-sel.
Kyle
Adminisztrátor

filerendszer

HozzászólásSzerző: fgabesz79 » 2011.03.18. 21:59

Sziasztok!

Nem tudjátok, az ExFAT filerendszer támogatása nincs tervben?
Van Macintosh gépem, illetve PC is, és a 4 GB feletti fileokat csak ezen a rendszeren látja mindkét gép.
Csak sajnos a medialejátszó nem. A 3 eszközből egyelőre mindig csak 2 látja rendesen az USB merevlemezt (NTFS, MacOS Extended, ExFAT). Az NTFS-t látja a Mac, csak nem tud rá írni.

Köszi!
fgabesz79

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések