Lejátszási problémák

Re: Lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.13. 19:31

Nem kategorizálható,előfordul avi-nál,mkv-nál,mp4-nél is.
Utoljára: 1080p mkv ,h264
m2TS esetében alapból nem lehet visszatekerni,csak idővonal van vissza 10 sec-s lépésekben(vagy 1min,10min)
Médiainfót írjak?
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.13. 11:47

valentini írta:...Ez csak a videófájlok esetében fordul elő,a DVD és BD az rendben van.

Milyen konténer (ts, MKV, AVI?), milyen videókódolás mellett?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.12. 21:29

Vegyesen használom,de még 720i-vel nem találkoztam.Vagy 720p a film/hdtv,vagy 1080 i a hdtv.
De már megvan:mégis igenre kell rakni,ha azt akarod,hogy elmentse a kikapcsolt állapotot.Ha nem-re teszed,akkor mindig BOB-ra jelenik meg,de igazából tökmindegy,én kikapcsoltra tettem.

Találkoztál evvel a hibával?:ha videófájlt gyorsan visszafelé tekersz(4-szeres vagy 8-szoros sebességgel),majd lejátszásra kapcsolod,akkor még plusszba visszaugrik 1-2 percet,és onnan folytatja a lejátszást.Elég kellemetlen,mert például ha visszafelé tekered és mondjuk a 27. percnél lejátszásra teszed,akkor a 25.perctől(vagy 26. perctől) kezdi el lejátszani.Ilyennel még nem találkoztam más eszközökön,pedig már évek óta használom a tv-és az asztali BD lejátszó média playerét,és ott bizony ha a gyors visszatekerést(REW) a 27.percnél kapcsolod lejátszásra,akkor onnan folytatja,és nem a 25.perctől...
Persze áthidaló megoldás a plussz egy/két perc előre ugrás,de igen kellemetlen megoldás azért...
Ez csak a videófájlok esetében fordul elő,a DVD és BD az rendben van.
Mi lehet a hiba?
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.11. 18:48

valentini írta:...Igazából mindegy,hogy mi van beállítva?

Ez csak interlace (480i, 576i, 720i, 1080i) anyagoknál segít a váltottsoros letapogatás kellemetlen látványának megszüntetésében. Ilyen fájlokon nézted? A menüben felesleges igenre állítani, ha alapvetően nem interlace filmeket kell nézned (remélem nem).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.11. 18:21

Köszönöm hogy megkérdezed. :) Mert jó lenne,ha lehetne időzíteni a felvételt,mint egy digitális felvevő.Mert a kézi felvétel nem működő dolog,ha hajnali 2-kor akarsz felvenni valamit...
Ehhez kell egy óra is,ami kezeli,mert nem használok internetet a média lejátszón(jelenleg ha jól tudom,onnan veszi le az időt). Gondolom ha a DVB-T-hez lenne timer táblázat,akkor a DVB-ről veszi le a pontos időt,mint a set-top box-k is teszik.

Találkoztam egy új elemmel: deinterlacing mód(BOB,Motion adaptive/+ és kikapcsolva),utánanéztem, filmlejátszáshoz próbáltam ezeket,de nem tapasztaltam semmi különbséget a módozatok közt.Ha kikapcsolom,akkor is egy másik film lejátszásánál ha megnézem,BOB lesz bekapcsolva.A Beállítások menüben Deinterlacing mód megjegyzése:igen/nem,én a nem-re állítottam.Igazából mindegy,hogy mi van beállítva?
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.11. 17:19

valentini írta:...4.:A Beállítások menüben van ez a lehetőség,ezért kérdeztem,hogy mire való: Dune gomb a fejlécben:igen/nem.

4. Kapcsold be, látni fogod a képernyő tetején a Dune gombot, ami kvázi home gombként működik!
6. A felvételt csak manuálisan lehet indítani, amikor éppen nézed a műsort. Megkérdezem, hogy tervezik-e, hogy programozható legyen egyszer.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.08. 17:00

Az USB-s meghajtók nem tartalmazzák, ezért kapod az üzenetet. De Lite módban onnan is le tudsz játszani szerintem bármilyen filmet, csak a menühöz kellene a licenc.

USB-n csatlakoztatott optikai meghajtóról a BD korongokat próbáltam Lite módban lejátszani,ahogy tanácsoltad,de nem csinál semmit,a lemez pörgése leáll.A Kinyitás menüre sem reagál semmit,mert ott lehetne böngészni a mappák közöt.DVD korongnál ez simán megy...
Ha menüs lejátszást akarok,akkor felpörög a lemez,megjelenik a BD logó a képernyő közepén,majd betöltés,majd leáll stop-ba egy üzenet kiséretében,hogy nem jogosult.
Ezekszerint Lite módban sem játssza a gyári/írott BD korongokat?

2.:Köszi,elolvastam.
3.Ezt már az üzenet küldése előtt elolvastam,csak nem értettem,mire való,de ezek szerint semmire.TV-vel van összekötve HDMI-n,a tv adja a hangot is.
4.:A Beállítások menüben van ez a lehetőség,ezért kérdeztem,hogy mire való: Dune gomb a fejlécben:igen/nem.
5.:Nem használok jukeboxot és alkalmazásokat,csak filmlejátszást.
6.:A Dune médialejátszókra tervezett DVB-T USB tévétuner lehetővé tesz időzített felvételkészítést is?Itt arra gondolok,hogy manuálisan beállítom,mikor vegyen fel egy műsort,mint egy digitális videómagnó.
Segítő válaszod előre is köszi.
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.08. 12:25

1. Nem. ISO fájlból, BDMV mappából lejátszik Blu-ray-t a Smart D1 is. Rippeld be számítógépen, de talán ugyanilyen gyors, ha letöltöd az internetről a filmet, ami most optikai lemezen van meg. Kapcsold ki a beállításoknál az automatikus lejátszást, akkor lehet böngészni egy Blu-ray fájlstruktúrát!
2. HDMI CEC: link... Távvezérlés HDMI-n keresztül más eszközök felé. Pl. a TV magától bekapcsol, ha a lejátszót bekapcsolod.
3. Lásd a kézikönyv 21. oldalán!
4. Nem tudom mire gondolsz, milyen fejlécben, milyen Dune gomb?
5. Gondolom, hogy őrizze meg. ITT látod, hogy mit tárol a Flash-ben. Miért kellene törölni egy frissítés miatt? De ha nem használsz jukeboxot és alkalmazásokat, akkor kb. mindegy.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.08. 12:02

Jav.: 4.: Dune gomb...
valentini

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.08. 12:01

1.:Vagyis csak a külön opciós Smart BE egységgel működik? Akkor marad az asztali BD lejátszó a BD korongok lejátszásához.A Lite nem sikerült kipróbálnom,mert csak ez a kérdés jelenik meg:BD filmet észleltem,elkezdjem a lejátszást?igen vagy nem?Ennyi.Ha igenre megyek,akkor jön a Stop.
2.:Beállításokkal kapcsolatosan:a Képi beállítások->Extra:HDMI CEC:letiltva/be.Ez pontosan mire való?
3.:BD hang:legjobb/PIP. Ez mire való?
4.:Dune gomb a fejlécben:igen/nem. Ez mire való,mert ha kikapcsolom,nem tapasztalok változást.
5.:Flashmemória tartalmának megőrzése frissítés alatt:igen/nem. Melyik a javasolt frissítés alatt?
valentini

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések