BD lejátszása merevlemezről

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: BD lejátszása merevlemezről

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.16. 23:08

De ugye van legalább 2 GB-os pendrive, vagy belső merevlemez megfelelő partícióval előkészítve a Live tartalmakhoz?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aussy » 2010.06.14. 18:33

Köszi a választ.Nekem még egyik bd live funkciót se sikerűlt elindítanom.Most speciel a Eli könyve blu ray-t próbáltam.Internet kapcsolattal semmi gond.
aussy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.13. 22:35

aussy írta:Bd live funkcioval kapcsolatban lenne szükségem egy kis segítségre...

Ennek sok oka lehet. Az egyik az, hogy ezt a lemezt a Dune rosszul kezeli. A másik, hogy nincs internetkapcsolata, bár ezt gondolom tudod ellenőrizni. A harmadik, hogy az adott filmen van ugyan BD Live menü, de nem, vagy most éppen nem működik a filmkiadó szervere, és nem tud hozzá csatlakozni a lejátszó. Ha egy egyszerű Blu-ray lejátszón megy, akkor a Dune problémája. Melyik filmről van szó, hátha ki tudjuk próbálni?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aussy » 2010.06.12. 16:12

Bd live funkcioval kapcsolatban lenne szükségem egy kis segítségre.Sehogy nem akar elindulni.Egy ideig dolgozik a gép és kb 2 perc után lefagy.Már újra telepítettem a külső penre a progit.Base 3.0-som van.Ötlet?
aussy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.05.06. 12:15

Ja, ezt értem, de más tévén meg működik, nincs ez a fekete kép. Tehát nyugodtan lehet a Panasonic hibája is. Javaslom, hogy figyeld ahhoz is rendszeresen a megjelenő frissítéseket!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2010.05.06. 11:18

Sztem ez a Dune firmware-ben egy bug(legújabb beta van fenn), mert a tv az 100% tudja,
ha átrakom 12-bit akkor átvált(felül az info sorban ki is irja hogy 12-biten van) és le is játszik mindent 12-bit-en(blu-ray-t is),
az egyetlen probléma csak a STOP gombnál van és az is csak blu-ray esetén.
franzstadt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.05.06. 11:09

franzstadt írta:Ez a 12-bit ezek szerint még tesztelés alatt áll?

Úgy tudom nem, de ettől még lehet. Illetve a tévé lehet, hogy nem tudja, annak ellenére, hogy HDMI1.4. De a tévéhez és a Dune-höz is lesznek firmware-frissítések, gondolom valamelyik oldalról megoldódik majd a kérdés. De amég nincs a Blu-ray lemezeken sem 8-bitesnél nagyobb színonformáció, addig nincs jelentősége.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2010.05.06. 10:53

Szia,

köszönöm a segítséged.

Még tegnap megoldódott a dolog, a probléma a 12-bit-re állítás volt.
HA 8-bit-re rakom a színeket akkor tökéletesen működik.(még akkor is ha be van kapcsolva a HDMI-CEC, VIERA Link)

Érdekes hogy a 12-bit-es szinekkel nincs probléma ha mkv-t,avi-t, vagy DVD-t játszom, egyedül csak blu-ray esetén kapok sötét képernyőt ha STOP-ot nyomok.

A tv-m egy Panasonic TX-P42G20E, a második HDMI port-ba van köve a Prime, ami elvileg a HDMI 1.4-es is tudja :)
A HDI-ben 1080p/24Hz-et állítottam, az Avatar(45Gb-s) illetve a I Robot(22,9Gb)-s filmekkel néztem, mindkettőt hálózatról és mindkettő blu-ray könyvtárstruktúrában van fenn a lemezen.(egyébként a lejátszás és a menük és tökéletesen megy hálózatról)

Ez a 12-bit ezek szerint még tesztelés alatt áll?

Köszi,

franzstadt
franzstadt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.05.06. 08:34

franzstadt írta:Egy problémám van: ha stop-al leállítom (akár film közben,akár menüben) akkor fekete képernyőt kapok és nem jön vissza a Dune menüje...

Ez valami HDMI-kézfogás problémának tűnik. Valószínű, hogy a film végén visszakapcsol a menüben bállított képfrekvenciára, de a tévé valamiért elveszti ilyenkor a jelet. Érdekelne, hogy milyen típusú a tévé, és milyen fájlformáumoknál van ilyen. Ugye a márciusi béta firmware van a Dune-ön? Az alábbiakat próbálnám ki:
– A CEC funkciót kapcsold ki a tévén és a lejátszón is, ha be lenne kapcsolva. Ha nem volt bekapcsolva eddig, akkor kapcsold most be.
– Ilyenkor, ha elment a kép, kapcsolj a tévén másik bemenetre, majd vissza. Ha visszajön ilyenkor, abból látható, hogy tényleg a tévé vesztette csak el a jelet.
– A menüben azt a képfrekvenciát állítsd be, amit a legtöbb filmed használ (valószínűleg az 1080p/24 Hz lesz ez), így a film leállítása után nem kell annyiszor váltania.
– Ellenőrizd, hogy 8-bitesre van-e állítva a HDMI jel, ha nem, akkor kapcsold vissza 8 bitre.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2010.05.05. 23:25

Sziasztok!

Eddig két blu-ray filmmel próbáltam és tökéletesen játsza.
Egy problémám van: ha stop-al leállítom (akár film közben,akár menüben) akkor fekete képernyőt kapok és nem jön vissza a Dune menüje.
Le kell teljesen állítanom a Dune-t.

Más is tapasztalta már? Mi lehet a probléma?

Előre is köszi,

franzstadt
franzstadt

ElőzőKövetkező

Vissza: Blu-ray lejátszása