BD lejátszása merevlemezről

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: BD lejátszása merevlemezről

HozzászólásSzerző: GreffM » 2014.05.09. 16:29

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a korábban ezen a fórumon említett dune_service_region_switch.dsf file hol található?
Mert ahová a hivatkozás mutat, ott sajnos én nem találom (404/not found).
Vagy ha már van újabb megoldás blu-ray régió kód váltásra (HD MAX esetében), nekem az is jó lenne.

Köszi a segítséget!
GreffM

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2014.04.02. 20:30

A forrás gondolom sejted honnan, és többségüket meg is hagyom abban a formában ahogy felrakták, mert eleve REMUX verziókat szedek. Amint lesz időm vissza viszem a Pesti boltba pár hdd-vel együtt és remélem lesz módunk kipróbálni pár másik gépen is. Addig marad ez...
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.29. 12:51

HUNgabus írta:...Ő azt mondta hogy lehetnek olyan dolgok amiket nem is lehet kitörölni, még azzal sem, csak szakember ( szerviz ) tudja teljesen kitörölni a chip minden adatát...

Ezt remélem csak félreértetted, és nem mondtak ilyet, mert ez nem igaz. Én továbbra is arra fogadok, hogy valami érdekes forrásból szerzel ilyen problémás Blu-ray-eket, mert nem láttam még olyan normális ISO-t, ami nem menne az összes Dune-ön. HD MAX ugyan már nincs a közelembe, de szívesen megnéznék egy ilyen problémás fájlt más típusokon!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2014.03.28. 21:30

Igen Pesti boltban az eladó srác csinált egy ilyet is, de nem javult semmit se. Ő azt mondta hogy lehetnek olyan dolgok amiket nem is lehet kitörölni, még azzal sem, csak szakember ( szerviz ) tudja teljesen kitörölni a chip minden adatát és egy teljesen szűz gyári állapotba visszahozni. Ajánlott is egy nem messze lévő "Média Doktor" nevű céget aki ilyenekkel is foglalkozik. Ma kicsit volt időm és megnéztem jó pár filmmel hogy mit csinált, az MKV-k mentek mind tökéletesen, a BD-k pedig teljesen random módon hol igen hol nem. Az elmondható hogy ami nem megy lite módban az nem fog simában se menni rendesen és fordítva. A filmek dátuma és kódolása ( AVC, VC-1 ) is teljesen különböző. Van hogy párnapos megy simán és 4-5 éves pedig nem. Pedig mindig minden filmet megnézek előbb utóbb amit beszerzek.
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.28. 00:22

HUNgabus írta:...Egy 2012... valamikori firmware volt rajta amivel nem is volt semmi gondom, mindent vitt, BD ISO, BDMV mappa, mkv, stb. Működött a BD lite mód is. A DVBT miatt gondoltam hogy frissítek ( fejjem a fejem falba azóta is ) és felraktam a legfrissebb stabil 2014... verziót 2 hete hétvégén...

Mivel bármikor visszateheted a régebbi firmware-t, így ez nem lehet az oka. Olyan nincs, hogy visszateszem a régit, de már az sem úgy működik, mint korábban. Ha valami gond van frissítés után, egy gyári állapot visszaállítása megoldja. Nyomtál ilyet?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2014.03.27. 20:22

Lehet hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam, meg próbálom kicsi konkrétabban összefoglalni:

Egy 2012... valamikori firmware volt rajta amivel nem is volt semmi gondom, mindent vitt, BD ISO, BDMV mappa, mkv, stb. Működött a BD lite mód is. A DVBT miatt gondoltam hogy frissítek ( fejjem a fejem falba azóta is ) és felraktam a legfrissebb stabil 2014... verziót 2 hete hétvégén. Azóta nem akar működni nagyon sok BD filmmel a lejátszás, több hdd-n vannak tehát a tároló hibája szerintem kilőhető. Az ISO vs. mappa sem lehet gond mert mindkét verzióval jelentkezik a probléma. Olyan régi filmekkel is amiket már vagy x100 megnéztünk rajta.
A lejátszási gondok elég sokrétűek, mint lejjebb is írtam.
- nem indul a lejátszás se BD se LITE módban sem
- elindul de zöld a kép felső része, alatta fekete és csak hang van
- elindul de az első 4-6 perc, ( kb az 1. chapter ) mintha tekerném a filmet, nincs hang, gyors a kép és kékes színű
- eddig a legtöbb 3D film ment BD LITE módban, de most azok se indulnak el
Nem csak olyan filmeknél van amiket én is szerkesztettem ( a tsMuxert-ben lévő hangok, kiszedését és menü elhagyását nem nevezném újra konvertálásnak )
Előjön a hiba teljesen érintetlen BD-nél is, bitre egyezik a gyárival.
Ezek a filmek egyébként tökéletesen működnek PC-n!

Csak az érdekelne hogy tutira nem a firmware-vel van vmi gubanc, mert ha hardveres a probléma, akkor tudomásul veszem, spórolok és veszek másikat, de ha ezzel sincs semmi baj mert az új is "ilyen lesz" akkor puszta pénzkidobás. Keresgéltem már külföldi fórumokon is de nem sok mindent találtam.

Voltam a Budapesti boltban, vittem a gépet és 1 hdd-t is. Elő is jött a hiba több filmnél is de a srác nem igazán tudta megmondani hogy mi is lehet a baj. Sajnos elfelejtettem akkor hogy ki kellett volna próbálni egy másik DUNE géppel is a filmeket, de szerintem jövő héten vissza megyek ilyen célból.
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.27. 14:58

HUNgabus írta:...a CINEVIA másolásvédelem csinálhat ilyet? Lehet hogy csak most került bele a firmware-be?

Nem, nem került bele, és nem így jelentkezne. Honnan játszol le? Próbáltál egy ilyen problémás anyagot más forrásra átmásolni, és onnan indítani? De ahogy hallom az összes problémád általad kódolt filmekkel van, minden megy, amit mások „csináltak”...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: HUNgabus » 2014.03.26. 15:05

Sziasztok !

Olyan kérdésem lenne hogy mostanság nem tudom rendesen lejátszani a BD filmeket ( mappa és ISO formában se ) DUNE HD MAX lejátszón, vagy el se indul vagy az első chapter olyan mintha tekerném és nincs hang vagy egyből a 2. kezdi a filmet, olyan is van hogy LITE módban se indul el vagy zöld a kép és nincs hang, a legutóbbi firmware frissítés óta van ez ( 140223_0132_b6), de már hiába rakom vissza a régebbi verziót ( kipróbáltam szinte az összeset 2 évre visszamenőleg ) akkor se megy, régebbi filmeknél is előfordul, amiket pedig eddig HIBA nélkül vitt, ( Pl. Iron Man 2-3, Batman - The Dark Knight, The Expendables 2. )
Valakinek valami ötlete? Beszéltem szervizesekkel de szerintük nem hardveres a probléma hanem a filmek kódolása a szar, de akkor eddig miért ment rendesen?
Van egy gyanúm de nem tudom hogy az lehet-e, a CINEVIA másolásvédelem csinálhat ilyet? Lehet hogy csak most került bele a firmware-be?
HUNgabus

HozzászólásSzerző: Timmy » 2014.03.18. 14:03

Találkoztam én is már ilyen release-zel, ami ezt produkálta, valami a kódolással lesz, ahogy a BD25 készült. Ugyanaz a film egy másik verzióban tökéletesen, hiba nélkül végigment.
Timmy

HozzászólásSzerző: badam » 2014.03.18. 13:19

Sziasztok!

Van egy BD25-ös filmem iso-ban. Ami tartalmazza az összes extrát és az audiokommentárt is.
Film lejátszása közben sokszor bejön az audiokommentár egy animációval. Ilyenkor a magyar szinkron visszaugrik a film elejére. Miután vége, minden megy tovább normálisan. Nem jöttem rá, hogyan lehetne ezt kikapcsolni, nem találok funkciót.
Dune HD Base 3D-m van, ami ugye BD menüt nem ad, hogy beállíthatnám.

Ki lehet kapcsolni valahogy?

Köszi!
badam

ElőzőKövetkező

Vissza: Blu-ray lejátszása