Szerző: HUNgabus » 2014.03.27. 20:22
Lehet hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam, meg próbálom kicsi konkrétabban összefoglalni:
Egy 2012... valamikori firmware volt rajta amivel nem is volt semmi gondom, mindent vitt, BD ISO, BDMV mappa, mkv, stb. Működött a BD lite mód is. A DVBT miatt gondoltam hogy frissítek ( fejjem a fejem falba azóta is ) és felraktam a legfrissebb stabil 2014... verziót 2 hete hétvégén. Azóta nem akar működni nagyon sok BD filmmel a lejátszás, több hdd-n vannak tehát a tároló hibája szerintem kilőhető. Az ISO vs. mappa sem lehet gond mert mindkét verzióval jelentkezik a probléma. Olyan régi filmekkel is amiket már vagy x100 megnéztünk rajta.
A lejátszási gondok elég sokrétűek, mint lejjebb is írtam.
- nem indul a lejátszás se BD se LITE módban sem
- elindul de zöld a kép felső része, alatta fekete és csak hang van
- elindul de az első 4-6 perc, ( kb az 1. chapter ) mintha tekerném a filmet, nincs hang, gyors a kép és kékes színű
- eddig a legtöbb 3D film ment BD LITE módban, de most azok se indulnak el
Nem csak olyan filmeknél van amiket én is szerkesztettem ( a tsMuxert-ben lévő hangok, kiszedését és menü elhagyását nem nevezném újra konvertálásnak )
Előjön a hiba teljesen érintetlen BD-nél is, bitre egyezik a gyárival.
Ezek a filmek egyébként tökéletesen működnek PC-n!
Csak az érdekelne hogy tutira nem a firmware-vel van vmi gubanc, mert ha hardveres a probléma, akkor tudomásul veszem, spórolok és veszek másikat, de ha ezzel sincs semmi baj mert az új is "ilyen lesz" akkor puszta pénzkidobás. Keresgéltem már külföldi fórumokon is de nem sok mindent találtam.
Voltam a Budapesti boltban, vittem a gépet és 1 hdd-t is. Elő is jött a hiba több filmnél is de a srác nem igazán tudta megmondani hogy mi is lehet a baj. Sajnos elfelejtettem akkor hogy ki kellett volna próbálni egy másik DUNE géppel is a filmeket, de szerintem jövő héten vissza megyek ilyen célból.