Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.04.29. 10:25

gyono írta:.. azt írja ki, hogy nem elérhető...

1. nyiss egy megosztott könyvtárat a NAS gyökérben (pld: "cucc")
2. adj neki NFS jogosultságot a Te alhálózatodnak megfelelően, pld, ha a routered címe 192.168.0.1, akkor 192.168.0.* ügyfeleknek. Ez esetben a NASod címe is 192.168.0.valami kell legyen
3. így mappeljed be (hálózati hely hozzáadás) a DUNE-en: NAS ipcím és /volume1/cucc (vagy /volume2/cucc ha a második hdd-én nyitottad) NFS-TCPvel.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.04.27. 21:58

A Dune kézikönyvünkben még Synology-s képpel is illusztráltuk a beállításokat. A Synology oldaláról EZT kell tenned az NFS-kapcsolathoz. Ha ezt a két leírást követed, nem lehet gond. Kép linket lehet ide csak beszúrni, tehát a képnek egy szerveren fent kell lennie. Pl. a Te NAS-odon...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gyono » 2014.04.26. 15:14

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy most szereztem be egy 2 lemezes NASt. A HDD-k nincsenek raidben, a számítógépről látom mind a két merevlemezt, és a rájuk másolt cuccokat, de a DUNE HD MAx médialejátszón nem tudom beállítani, hogy lássam a NAS-t. Ha elkezdem a hálózati böngészővel keresni, eljutok odáig, hogy megtalálom, de amikor belemegyek, azt mutatja, hogy üres. Ha úgy csinálom, hogy hálózati hely hozzáadása, beírok minden adatot, amit kér (IP cím, könyvtár elérése, de sem SMB, sem NFS-ben nem érem el, mert mindig azt írja ki, hogy nem elérhető.
Ide hogy lehet képeket beszúrni, mert akkor beszúrnám, hogy miket állítottam be.
gyono

HozzászólásSzerző: lakatos » 2014.03.23. 17:54

Kyle, Ejelhar! Köszi szépen a javaslatokat, ki fogom próbálni a variációkat (a jelenlegi NFS-UDP).
lakatos

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2014.03.21. 23:24

lakatos írta:Szia Kyle!

..... Egyes 17GB-os full HD mkv filmeknél ha a pillanatnyi bitrát 30 Mbit/s fölé megy, először el kezd csúszni a kép, utána a hangot sem tudja szinkronban tartani....

A Dune-t egy DS410-es Synology szerver szolgálja ki azonos gigabites hálón. Feltételezem, hogy a 30 Mbit nem a háló szűk keresztmetszete, hanem esetleg a Dune miatt lehet.

Nekem ugyan Smart H1 van, de a soft nagyrészt ugyanaz, ezért talán nem érdektelen:
- HD filmekhez olyan 65 Mbit kéne elméletileg, de én még nem mértem nagyobbat 60 Mbitnél.
- A Dune SMB-n nálam 72 Mbitet tud (egy kicsivel felette), NFS-en is pont ennyit teljesít, ha TCP-n építettem be.
- UDP NFS-en azonban 50 Mbit alatt volt a sebesség, ez full HD-hoz kevés.
ejelhar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.14. 10:39

lakatos írta:NFS-sel játszom le a NAS-ról, annak idején azt ajánlották.

Teljesen jó, nem ez a gond. Próbáld ki az NFS UDP és NFS TCP beállításokat is a Dune-ön, ha nem segít, akkor valami hálózati problémád lesz. Már ha nem a NAS lassú, azaz gigabites hálózaton 70–80 MByte/mp. körül tudsz róla olvasni számítógéppel.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakatos » 2014.03.14. 10:04

Timmy írta:Milyen protokollon keresztül játszol le a NAS-ról? NFS, Samba?

NFS-sel játszom le a NAS-ról, annak idején azt ajánlották.
lakatos

HozzászólásSzerző: Timmy » 2014.03.13. 21:35

Milyen protokollon keresztül játszol le a NAS-ról? NFS, Samba?
Timmy

HozzászólásSzerző: lakatos » 2014.03.13. 19:53

Szia Kyle!

Megjelenés óta használom a Dune 102-esemet és idáig nem volt hasonló problémám. Egyes 17GB-os full HD mkv filmeknél ha a pillanatnyi bitrát 30 Mbit/s fölé megy, először el kezd csúszni a kép, utána a hangot sem tudja szinkronban tartani, majd el megy a hang és teljesen darabos lesz a kép (alacsony FPS). A legtöbbször nem is jön magától rendben, még ha túl jut a magasabb bitrát-vögyön, csak ha leállítom a filmet (pillanat állj, idő léptetés nem segít) és újra elindítom.

A Dune-t egy DS410-es Synology szerver szolgálja ki azonos gigabites hálón. Feltételezem, hogy a 30 Mbit nem a háló szűk keresztmetszete, hanem esetleg a Dune miatt lehet.
A kérdésem, hogy tapasztaltatok-e hasonló tüneteket? Ha igen, van-e megoldási javaslat, illetve ha nincs, melyik újabb típusok tudják megfelelően lejátszani az ilyen jellegű filmet?

Köszi, Balázs
lakatos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.11. 16:43

Hálózati gondod van, ami jól látszik abból, hogy a kicsit gyorsabb DLNA-n kicsit több mindent tudsz lejátszani. SMB-n nincs értelme a lejátszásnak, ha megy az NFS. NFS-nél érdemes kipróbálni a TCP és UDP módokat is, bár gyanítom itt nem segít. Én kicserélnék egy próba erejéig minden ethernet kábelt egyesével, kérnék kölcsön egy gigaites switch-et, és a lejátszókat és a NAS-t abba csatlakoztatnám. Ugye a NAS-on nincs engedélyezve a jumbo frame a hálózati beállításoknál?
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról