Akadozó, vagy lefagyó mkv lejátszás

Re: Akadozó, vagy lefagyó mkv lejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.13. 22:57

Teljesen jó! A lényeg csak az automatikus képfrekvencia-váltáson van, ha az be van kapcsolva, és a tévé tud 24 Hz-et, akkor minden mozgás olyan lesz, amilyen az adott filmben. Nem rosszabb és nem jobb.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szagnes69 » 2014.03.13. 07:23

Értem, akkor már csak annyit szeretnék kérdezni, hogy az alábbi beállítások jók lesznek a lejátszónkon, vagy változtassak valamin?
Videócsatlakozó: Digitális(HDMI) - hdmi-vel csatlakozik a tv-hez.
Videó mód: 1080p 59.94 Hz
Képarány: 16:9 (ez a tévénk képaránya is)
Képfrekvencia: 24/50/60 Hz
Extrabeállítások:
HDMI-színmélység: 8 bit
Kényszer....:Nem
Kimeneti...: Automatikus
Alapértelmezett..:Automatikus
Köszönöm a válaszodat!
szagnes69

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.13. 00:51

szagnes69 írta:...a 3D-s filmek (két felezett kép) esetében viszont azt tapasztaltuk, hogy ahogy újabb és újabb firmware frissítést kapott a Dune, mintha kevesebb lenne az áthallás a 3D-s filmeknél. Van egy 3D-s film, amin tesztelni szoktam, és szemmel látható volt a javulás...

Ez nem lehetséges, amit írsz. Max. ezt akarod látni. A Dune számára nem 3D-s a side-by-side film. Annak feldolgozása csak a tévén múlik. A lejátszó fullHD képkockákat küld a tévének, az vágja szét. Semmit nem lehet ezen befolyásolni a lejátszó oldaláról, hiszen ezek pont olyan adatok, mint a 2D-s filmek.
Az áthallás csak azon múlik, hogy mennyire zárja ki a szemüveg a fényt, és mennyire van szinkronban a tévén a képváltással. A lejátszó nem „adagol” semmit, másodpercenként 23,976/24/50 vagy 60 képkockát tud továbbítani. Ha nincs olvasási hiba, akkor pontosan ennyit ki is küld. A kamerapásztázásnál látható darabosság akkor látható, ha nem megfelelő képfrekvenciával játszunk le egy filmet. Mutass kérlek egy filmet, ami máshogy akadozik két firmware-rel egyformán automatikus képfrekvencia-váltásnál! Sajnos 101-esünk nincs már, de bármi máson meg tudom nézni. A 3D-t nem akarom, mert az áthallás biztosan nem függhet a firmware-től.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szagnes69 » 2014.03.12. 15:56

Megpróbálom egy kicsit részletesebben leírni, hogy mi a "probléma", de szerintem ebbe belekavar a tévénk is, ami egy Sony 40EX721-es modell, 2011-es, full hd 3D-s, aktív szemüveges. Mi nagyon szeretjük ezt a tévét, mert nagyon szép a képe, de 3D-ben jellemző ezekre a modellekre, hogy egy kicsit több az áthallás, főleg szürke képnél. a képernyő tetején, a kép többi része viszont gyönyörű. A tévével együtt vettük a Dune HD 101-et, amit szintén nagy megelégedettséggel használunk, illetve van egy Toshiba külső winchesterünk (2,5"-es), ezeken vannak a filmek. A sima filmekkel semmi gondunk nincsen, a 3D-s filmek (két felezett kép) esetében viszont azt tapasztaltuk, hogy ahogy újabb és újabb firmware frissítést kapott a Dune, mintha kevesebb lenne az áthallás a 3D-s filmeknél. Van egy 3D-s film, amin tesztelni szoktam, és szemmel látható volt a javulás. Hozzáteszem, hogy biztosan film függő a dolog, mert van olyan amelyiknél szinte tökéletes volt a 3D, van olyan amelyiknél több az áthallás. A legújabb firmware-nél biztosan látható, hogy szinte teljesen hibátlan lett a kép, aminek borzasztóan örültem, viszont észrevettem, hogy néhány 3D-s film, mintha nem olyan simán menne, mint azelőtt, végig ugyanarról a winchesterről van szó. Nem akad meg a kép, csak mintha bizonyos jeleneteknél döcögne egy kicsit. Pl. ha a kamera körbefordul, akkor nem simán egyenletesen fordul, hanem egy picit akadozva. Ma reggel egyébként visszaraktam az előző firmware-t, a 140223_0132_b6-ot, és a Dune az eddig akadozó filmeket folyamatosan játszotta le, viszont ismét több az áthallás. :)
Hát ez lenne a helyzet. Tudom, hogy nagyon sok összetevője van annak, hogy tökéletes legyen a kép, a hdmitől kezdve, hogy mennyire van feltöltve a szemüveg, stb. Egyébként, végig arra gondoltam, a magam egyszerű módján, hogy az újabb és újabb firmware-k hatására a Dune olyan jól adagolja a filmet a tévének, hogy az egyre jobban rakja össze a két képet. :)
Még egy kérdés, mivel tervbe van véve egy új külső winchester vásárlása, tudsz esetleg javasolni, hogy milyet érdemes venni a Dune-höz?
Minden esetre köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Szép napot kívánok! :)
szagnes69

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.12. 08:41

szagnes69 írta:Megpróbáltam, de sajnos nem vált be. A 8 bit esetén is húz egy kicsit.

Ezt sajnos elképzelni sem tudjuk, hogy mit jelenthet. Ha nem elég gyorsan tudja olvasni a lejátszó a fájlt (gyanítom a pendrive, amit próbáltál az lassú), akkor kockásodik a kép, kimarad a hang, meg-megáll a kép. Ez a „húz egy kicsit” nem tudom mi lehet. Már azt sem értettem, hogy miféle javulást láttál a side-by-side és top-bottom fájloknál, mivel semmi gond nem volt korábban, és semmi újdonság nem volt az új firmware-ben sem ezen a téren. De ha egy filmben mindig ugyanott és ugyanúgy látod, akkor szerintem a filmben lévő hibáról van szó. Ne felejtsük el, hogy 24 képkocka sebesség mellett bizonyos mozgásoknál nem teljesen sima a kép, ezért is próbálkoztak pl. 48 fps sebességgel a Hobbit esetében a mozikban. A 12-bites kimenetnek egyébként semmi értelme, mert nincs a piacon ilyen színmélységű BD.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szagnes69 » 2014.03.12. 01:01

Megpróbáltam, de sajnos nem vált be. A 8 bit esetén is húz egy kicsit.
szagnes69

HozzászólásSzerző: Timmy » 2014.03.12. 00:33

A HDMI-színmélységet vedd vissza 8 bitre, és próbáld meg úgy.
Timmy

HozzászólásSzerző: szagnes69 » 2014.03.12. 00:20

Köszönöm a válaszodat. Azt tudtam, hogy nem játszik le 3D-s filmet, mert próbálkoztam BD isokkal, de hát nem jött össze. :) Viszont azokkal a beállításokkal próbálkoztam, amiket írtál és lehet, hogy ott is lehet gond. Pontosan hogyan kellene beállítani? A tv egy Sony fullhd, 3D-s tv. Nálam most minden így áll:
Videócsatlakozó: Digitális(HDMI) - hdmi-vel csatlakozik a tv-hez.
Videó mód: 1080p 59.94 Hz
Képarány: 16:9 (ez a tévénk képaránya is)
Képfrekvencia: 24/50/60 Hz
Extrabeállítások:
HDMI-színmélység: 12 bit
Kényszer....:Nem
Kimeneti...: Automatikus
Alapértelmezett..:Automatikus
A frissítést hálózaton keresztül kínálta fel a gép, és utána újraindult a Dune és ennyi. :) Vissza kellett volna állítani a gyári beállításokat a frissítés után? Ezt nem tudtam és hogyan kell ezt megtenni?
A film akad, ha pendrive-ról játszom le.
Hátha a fentiekből látod, hogy mi a gond. Előre is köszönöm a segítségedet!
Szép estét!
szagnes69

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.03.11. 21:59

A TV-101 nem játszik le 3D-s filmeket. A side-by-side és a top-bottom a lejátszónak nem számít 3D-snek, ő nem tudhatja, hogy két képkocka van egymás mellé torzítva. Így javulás sem történt, igaz én arról sem tudtam, hogy bármilyen gond lenne az MKV-kkal. A rendszermemóriának nincs köze a lejátszáshoz. Az akadozást így elég nehéz megfogni, de ugye nem arról van szó, hogy nincs bekapcsolva az automatikus 24/50/60 Hz, és mondjuk mindent 60 Hz-en játszol le? Gyári beállítások visszaállítását csináltad a frissítés után? Egy pendrive-ról, másik lemezről is akad ugyanaz a film?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szagnes69 » 2014.03.10. 16:42

A segítségeteket szeretném kérni. A mai napon frissítettem a DUNE HD-TV 101-esünk firmware-ét a legújabbra. Javulást tapasztaltam a 3D-s filmek lejátszásánál, de közben sajnos elkezdte akadozva játszani a filmeket (half SBS, OU) . Nézhetőek maradtak, de azért érezhetők apró ugrások bizonyos jeleneteknél. Mi lehet a gond, mert eddig nem volt probléma, az új firmaware telepítése óta jelentkezik a "hiba", de nem minden filmnél? A külső winchester egy TOSHIBA Store-E Art 3. Nincsen rendszermemória csatlakoztatva a DUNE-hez, esetleg az javítana a helyzeten, illetve vissza lehet-e rakni az előző firmware-t? Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel
szagnes69

Következő

Vissza: HD TV-101 specifikus kérdések