Szerző: Rolibratyo » 2014.01.11. 19:09
Sziasztok!
Nemrég vettem a HD Max-hoz a belső 3TB Vinyó mellé egy USB 3.0-ás házat és még egy 3TB merevlemezt. (midegyik HDD WD RED széria)
Az új háttértárat beszereltem a merevlemez házba és USB-n keresztül csatlakoztattam a Dune HD Max-hoz, majd a Dune-vel megformáztam NTFS fájlrendszerre, hogy később PC-hez csatlakoztatva is egyerűen használni lehessen.
A Bluray filmjeimet akartam átmásolni a belső meghajtóról az USB-n keresztül csatlakoztatott háttértárra.
Egy ideig gond nélkül működött, majd "Input/output error" hibaüzenettel megállt a másolás.
Próbáltam később kevesebbet másolni hátha a túl sok fájl okozza a problémát, de már úgy se megy, sőt már új könyvtárat se enged létrehozni azzal a hibaüzenettel, hogy Read-only file system.
Töröltem a készülék rendszer memóriáját, a Flash memóriát, Firmware-t frissítettem úgy, hogy csatlakoztatva volt az új külső HDD, de egyik se segített.
Sajnos a probléma nem egyedi egy barátom már végigjárta ugyanezt, (ő megpróbálta a külső merevlemezt Ext2, Ext3 fájlrendszerre formázással is, de úgy se ment) végül egy ideiglenesen nála lévő Dune HD Duoval tudta csak a másolást megoldani úgy, hogy mindkét HDD-t betette a készülékbe.
Kérném mielőbbi segítségeteket, mert elég bosszantó, hogy egy felső kategóriás médialejátszóval alapvető fájlműveleteket nem tudok elvégezni.
(Ezenkívül van egy 1TB WD HDD-m is. Az 1TB HDD és a készülékben levő HDD között eddig gond nélkül működött a másolás oda-vissza)
Előre is köszönöm