Input/output error

Re: Input/output error

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2014.01.21. 23:35

Kipróbáltam a PC-vel az SMB-n keresztüli másolást a Dune belső HDD-je és a rácsatlakoztatott 3TB külső merevlemez között.
Itt gond nélkül működött, bár időhiány miatt csak kisebb méreterű (0,8-2GB) fájlokat másoltam át. A lejátszásnál is rendben volt.

Egyébként lehet, hogy a hálózati beállításokon is van mit javítani, mert míg a Dune-vel 19-20MB/sec sebességgel másolok a belső és a rá csatlakoztatott külső HDD között, addig ez a PC-vel SMB-n keresztül Gigabites hálózaton keresztül kb 2,5 - 3 MB/sec a Total Commander kijelzése alapján.
A PC-n belül ugyanakkor kb: 50 MB/sec sebességgel működik a másolás.
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.01.20. 10:46

Rolibratyo írta:...Mégis hogyan gondoltad, kiveszem a belső merevlemezt és beszerelem a PC-be + rádugom a külsőt, hogy másolni tudjak a 2 lemez között, utána meg vissza mindent?...

SMB-n keresztül, a számítógépeddel eléred a Dune-ben lévő HDD-t, és a számítógépre dugott USB-s lemezre másolsz. Csak hogy kiderüljön, hogy a Dune tehet-e a másolási hibáról, nem pedig azt javasoltam, hogy ezentúl majd mindig így csináld. Vagy egy külső dokkolóba (ha van ilyened) dugod a Max-ból kivett lemezt, és akkor mindkét HDD a számítógépen van.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2014.01.19. 17:44

Hello!

Lefuttam a S.M.A.R.T. tesztet a külső házba szerelt 3TB merevlemezre: minden attribútum státusza rendben volt. A számítógép gond nélkül másolt a HDD-re, de amint írtam a belső lemezzel semmi gondom nincsen, most másoltam át róla kb. 600 GB adatot az 1TB-os WD USB 3.0-ás külső HDD-re.

Azt nem értem, hogy miért ajánlgatod, hogy a számítógéppel másoljak a Dune belső és a rákötött külső HDD között.
Mégis hogyan gondoltad, kiveszem a belső merevlemezt és beszerelem a PC-be + rádugom a külsőt, hogy másolni tudjak a 2 lemez között, utána meg vissza mindent?
Azért ez elég macerás megoldás lenne minden esetben egy alap fájlművelet elvégzésére...

Valami egyéb ötlet esetleg?

üdv
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.01.12. 14:52

Megnéznék egy SMART tesztet számítógépen az új USB-s lemezen, illetve megnézném, hogy vajon a számítógép gond nélkül másol-e rá. De lehet, hogy a belső lemezen van a hiba, amikor ki akar olvasni bizonyos fájlokat. Illetve a két lemez között miért nem a számítógéppel másolsz, az jóval gyorsabb lehetne, mint a lejátszóval?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Input/output error

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2014.01.11. 19:09

Sziasztok!

Nemrég vettem a HD Max-hoz a belső 3TB Vinyó mellé egy USB 3.0-ás házat és még egy 3TB merevlemezt. (midegyik HDD WD RED széria)

Az új háttértárat beszereltem a merevlemez házba és USB-n keresztül csatlakoztattam a Dune HD Max-hoz, majd a Dune-vel megformáztam NTFS fájlrendszerre, hogy később PC-hez csatlakoztatva is egyerűen használni lehessen.

A Bluray filmjeimet akartam átmásolni a belső meghajtóról az USB-n keresztül csatlakoztatott háttértárra.

Egy ideig gond nélkül működött, majd "Input/output error" hibaüzenettel megállt a másolás.

Próbáltam később kevesebbet másolni hátha a túl sok fájl okozza a problémát, de már úgy se megy, sőt már új könyvtárat se enged létrehozni azzal a hibaüzenettel, hogy Read-only file system.

Töröltem a készülék rendszer memóriáját, a Flash memóriát, Firmware-t frissítettem úgy, hogy csatlakoztatva volt az új külső HDD, de egyik se segített.

Sajnos a probléma nem egyedi egy barátom már végigjárta ugyanezt, (ő megpróbálta a külső merevlemezt Ext2, Ext3 fájlrendszerre formázással is, de úgy se ment) végül egy ideiglenesen nála lévő Dune HD Duoval tudta csak a másolást megoldani úgy, hogy mindkét HDD-t betette a készülékbe.

Kérném mielőbbi segítségeteket, mert elég bosszantó, hogy egy felső kategóriás médialejátszóval alapvető fájlműveleteket nem tudok elvégezni.
(Ezenkívül van egy 1TB WD HDD-m is. Az 1TB HDD és a készülékben levő HDD között eddig gond nélkül működött a másolás oda-vissza)

Előre is köszönöm
Rolibratyo

Vissza: HD Max specifikus kérdések