DTS hang probléma

Re: DTS hang probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.12.19. 21:45

A menüben kellene lennie egy olyan opciónak, hogy koax hangkimenetként működjön az analóg kimenet egyik csatornája (talán a jobb, nem emlékszem). Most szerintem analóg hang jön ki ott, ha rákötöd az analóg bemenetre az erősítőn, kiderül.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: waters » 2013.12.19. 21:25

Kyle írta:
waters írta:Lehetséges, hogy nem képes kiadni digitális hangot máshogy, magyarul jól megszívtam?:-(

Nem, ez nem lehetséges. Hol nem képes kiadni? Milyen kimeneten csatlakoztattad? Milyen beállításokat használsz a hangnál? Milyen formátumú hangsáv nem szól?

A kapott jack-es kábelt dugtam be, a másik felét ( a fehéret ) a Marantz házimozi erősító digitális bemenetébe, próbáltam a többi színűt is, mert már találkoztam rossz bekötéssel...
A lejátszó hangbeállításoknál már mindent kipróbáltam de semmi hang nem megy át.
Pontosan minek kéne lenni a hangnál a felső 3-4 opciónál?
waters

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.12.19. 21:13

waters írta:Lehetséges, hogy nem képes kiadni digitális hangot máshogy, magyarul jól megszívtam?:-(

Nem, ez nem lehetséges. Hol nem képes kiadni? Milyen kimeneten csatlakoztattad? Milyen beállításokat használsz a hangnál? Milyen formátumú hangsáv nem szól?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: waters » 2013.12.19. 20:47

Az lenne a kérdésem, hogy normál házimozi erősítőm van, amin nincs HDMI...
Arra szeretném rákötni ennek a 102-esnek a hangját de sehogy se megy.nemhogy a DTS de semmi
Lehetséges, hogy nem képes kiadni digitális hangot máshogy, magyarul jól megszívtam?:-(
waters

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.12.15. 02:34

csakegypont írta:Normalis ez 2013ban, hogy egy mediabox ezt nem tudja?

A HDMI-s erősítők korában szerintem igen, bár tény, hogy nem jellemző. Ezen spórol a cég, így tud ennyiért egy Sigma chipes lejátszót és ilyen szoftvert összehozni. A nagyobb modellekben van DTS licensz. De szerintem elég kevés az olyan HD-s tartalom, ahol csak DTS-ben van meg egy hangsáv, a tévén hallgatva meg a Dolby Digital sem rosszabb.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csakegypont » 2013.12.14. 02:08

Koszi Kyle a gyors valaszt! A tobbi Dune se tudja ezt, vagy csak a TV-102? Normalis ez 2013ban, hogy egy mediabox ezt nem tudja?

Nyilvan kesobb ha lesz erositom ez nem fog gondot okozni, most azert zavaro. Viszont maga az eszkoz nagyon jopofa, es sokkal jobban tetszik mint a WD vagy ASUS ketyerek ezen a szinten (bar azok tudnak DTS-t is lekeverni ha jol tudom), szoval maradni fog.
Nagy piros pont a gyors supportert ;)

j
csakegypont

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.12.14. 01:45

Nincs gond. Csak kb. a legelső TV-102-es sorozatban volt DTS licensz. Tavasz óta nem tudja egyik sem. Egyénként a Dune HD azt mondja, sosem írták a termékleírásban, hogy tud ilyet a TV-102. Szerintem nem is fizettek licenszdíjat akkor, amikor ment a DTS dekódolás... Szóval használd a Dolby hangsávokat, azokat lekeveri, csak a DTS-t nem!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csakegypont » 2013.12.13. 22:49

sziasztok! segitseget szeretnek kerni: ma vettem az extrem audiotol egy HD TV-102-t es hdmin nem keveri le a hangot az istenert se sztereora. olvastam forumot, lattam volt egy szeria ahol mas volt az alaplap, de az enyem mar "igazi" 102-es, elvileg menni kellene. Legujabb fw van rajta: 1035152104b6, a tv pedig egy philips 5008as szeria. beallitasokban nincs hd hang engedelyezve, pcm audio van beallitva, sztereora keverve. mi lehet a gond? koszi
csakegypont

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.03.01. 23:31

esgé írta:...az infrakábelt vigyétek magatokkal, mert más a csati mérete...

Igen, ezt kiemeljem mindjárt a hírben is! A lejátszót és az infra vevőt kérjük csak vissza, doboz, táp, stb. nem kell a cseréhez!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: esgé » 2013.03.01. 21:14

Köszönöm a gyors cserét, nekem már tökéletesen müxik :) (...)az infrakábelt vigyétek magatokkal, mert más a csati mérete...
esgé

ElőzőKövetkező

Vissza: HD TV-102 WiFi specifikus kérdések