Lassulás

Re: Lassulás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.15. 09:07

Dylan írta:Hát pedig ez nem nyílik. Berakom a lemezt, lefagy. Hosszan nyomom a kikapcsoló gombot (nem a hátsót) kikapcsol. Várok egy kicsit, lenyomom az Eject gombot, folyamatosan lenyomva tartom, majd megnyomom a bekapcsoló gombot...

A távvezérlő helyett a készüléken lévő EJECT-et nyomd, lehet, ez eddig kimaradt. A garancialevélen vannak a szervizek címei. Miután jelezted, hogy mi a hibád, juttasd el hozzájuk úgy, ahogy Neked a legjobb. A javítás/csere általában pár nap (ha van alkatrész), de max. 4. Mivel Max már nincs, így vélhetően alkatrész sincs, így ha tényleg rossz, ki kell küldeni a Dune német szervizközpontjába.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.04.13. 22:49

A garancia jegyen található szervizek valamelyikébe kellene eljuttatni a készüléket, ezt akár postai úton is megteheted. A tesztelés megkönnyítése érdekében ha teheted küldj 1-2 lemezt is, amikkel gond volt. Ha a bevizsgálás során kiderül, hogy az optikai meghajtó tényleg rossz, akkor javítás időtartama attól függ, hogy van-e a szükséges alkatrészből készleten.
Timmy

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.04.13. 22:31

Kyle írta:
Dylan írta:Hiába nyomom folyamatosan az Eject gombot. Nagyon útálom, de ütéseket kell mérnem a gép tetejére, hogy kiadja a lemezt...

Az szerintem nem lehetséges, hogy ne nyissa ki a lemezfiókot, ha bekapcsolás előtt már nyomod az EJECT-et addig, amíg ki nem nyílik bootolás közben. Add le bevizsgálásra pár gyári lemezzel, ami karmentes és mégsem olvassa! Illetve töltsd le bátran a filmet a netről, ami megvan gyári lemezen, az biztos menni fog :)

Hát pedig ez nem nyílik. Berakom a lemezt, lefagy. Hosszan nyomom a kikapcsoló gombot (nem a hátsót) kikapcsol. Várok egy kicsit, lenyomom az Eject gombot, folyamatosan lenyomva tartom, majd megnyomom a bekapcsoló gombot. A bootolás eltart vagy 5 percig is, a beragadt lemez miatt, de a lemeztálca nem nyílik ki. Ezután a kezelés lehetetlen az extrém lassúsága miatt. Így marad az ütögetés, meg az eject gomb nyomkodása.

Hova kéne leadnom a gépet? Hogyan indíthatom a garanciázást? Forduljak a lejátszó.hu -hoz, ahol vettem? Vidéki vagyok, most adjam fel postán? Meddig tart egy ilyen "bevizsgálás"?
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.13. 18:54

Dylan írta:Hiába nyomom folyamatosan az Eject gombot. Nagyon útálom, de ütéseket kell mérnem a gép tetejére, hogy kiadja a lemezt...

Az szerintem nem lehetséges, hogy ne nyissa ki a lemezfiókot, ha bekapcsolás előtt már nyomod az EJECT-et addig, amíg ki nem nyílik bootolás közben. Add le bevizsgálásra pár gyári lemezzel, ami karmentes és mégsem olvassa! Illetve töltsd le bátran a filmet a netről, ami megvan gyári lemezen, az biztos menni fog :)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.04.13. 15:52

Sziasztok!

Sajnos egyre jobban zavar ez a meghajtó problémám amiről lejjebb beszéltünk. Írott lemezeim nincsenek, csak gyáriak, és már ott tartok hogy 10-ből 1-2 lemeznél jön elő az a probléma, hogy egyszerűen nem tudja betölteni lemezt. De ekkor szinte teljesen befagy, és a lemezet is alig lehet kivenni. Hiába nyomom folyamatosan az Eject gombot. Nagyon útálom, de ütéseket kell mérnem a gép tetejére, hogy kiadja a lemezt... Sokszor 4. 5. próbálkozásra sikerül elindítanom a gyári karcmentes lemezt. A múlt héten megjött a vadi új gyári Skyfall BD, akárhányszor próbáltam, nem tudom beolvastatni vele. Más szintén karcmentes BD-vel nincs gondja. Más lejátszóval is próbálkoztam persze, tehát biztos nem a lemez hibás.

Eladtam a frankó Panasonic BD-met, meg a Pioneer DVD-met meg majd minden eszközöm hogy legyen egy ilyen fullos lejátszóm, de az optikai meghajtója a jelek szerint siralmas... Akárhányszor berakok egy BD-t, azon kell agyalnom hogy most csak rohadt lassan olvassa be, vagy befagyott... Eléggé idegesítő. Mit tehetnék? Hogyan tudom elindítani a garanciázást? Ki kéne cserélni a meghajtót...
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.03.17. 02:00

Dylan írta:...Mi van ha ez a probléma gyakrabb fog előfordulni? Lehet ebben az esetben garanciázni? A régi Panasonic BD lejátszómmal sohasem volt ilyen.

A Dune nem arról híres sajnos, hogy kiváló minőségű optikai meghajtókat használna. Esetleg egy lencsetisztítás, fejbeállítás is segíthet. Azt nem tudom, hogy emiatt cserélik-e (főleg ha a náluk lévő lemezekkel nem lesz gond), illetve nem biztos, hogy a másik meghajtó jobb lesz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.03.16. 20:24

Kyle írta:
Dylan írta:...Ilyenkor sajnos csak egy féle képpen tudom kivenni a lemezt, egy-két ütés a gép tetejére, és a lemezkiadó gomb nyomkodásával. De ettől érthető módon nagyon ódzkodom... Mitől van ez? Hogyan lehet ezt elkerülni? Lehet hogy valami baj van a lemezmeghajtóval?

Dehogy! Nyomod az EJECT gombot, és úgy kapcsolod be a lejátszót, és csak akkor engeded el az EJECT-et, ha kinyílt a tálca! Attól van, hogy a BD-olvasó nem olvassa az adott lemezt. Ez gyári lemez esetén nem kellene, hogy megtörténjen (hacsak nem karcos a lemez), írottnál sajnos nem ritka, függ a lemeztől és az írás sebességétől is.

Köszi, akkor többet nem kell ütögetnem... :) Írott lemezeim nincsenek, a fent említett probléma eddig csak gyári BD-kkel fordult elő. 100 alkalomból kb 5-ször. A lemezek nem karcosak. Mi van ha ez a probléma gyakrabb fog előfordulni? Lehet ebben az esetben garanciázni? A régi Panasonic BD lejátszómmal sohasem volt ilyen.
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.03.16. 19:25

Dylan írta:...Ilyenkor sajnos csak egy féle képpen tudom kivenni a lemezt, egy-két ütés a gép tetejére, és a lemezkiadó gomb nyomkodásával. De ettől érthető módon nagyon ódzkodom... Mitől van ez? Hogyan lehet ezt elkerülni? Lehet hogy valami baj van a lemezmeghajtóval?

Dehogy! Nyomod az EJECT gombot, és úgy kapcsolod be a lejátszót, és csak akkor engeded el az EJECT-et, ha kinyílt a tálca! Attól van, hogy a BD-olvasó nem olvassa az adott lemezt. Ez gyári lemez esetén nem kellene, hogy megtörténjen (hacsak nem karcos a lemez), írottnál sajnos nem ritka, függ a lemeztől és az írás sebességétől is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.03.15. 23:45

Köszi a tippet, ezzel próbálkoztam én is...

De közben megoldódott a probléma. Kiderült, hogy benne felejtettem egy BD lemezt, amiről elfelejtkeztem, és nem jelezte ki hogy benne van. Azt próbálta betölteni, de nem tudta, és ezért lassult le extrém módon a rendszer. Volt már ilyen nem is egyszer! Ilyenkor sajnos csak egy féle képpen tudom kivenni a lemezt, egy-két ütés a gép tetejére, és a lemezkiadó gomb nyomkodásával. De ettől érthető módon nagyon ódzkodom... Mitől van ez? Hogyan lehet ezt elkerülni? Lehet hogy valami baj van a lemezmeghajtóval?
Dylan

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.03.15. 22:54

Ne legyen benne belső HDD, valamint USB-n csatlakoztatott eszköz sem, és úgy kapcsold be, majd egy gyári állapot visszaállítást próbálj meg.
Timmy

Következő

Vissza: HD Max specifikus kérdések