DVB-T tunerek használata

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: DVB-T tunerek használata

HozzászólásSzerző: tiger » 2013.03.19. 17:41

Sziasztok!

Lehet valamit tudni a DVB-c Tuner mikor érkezik.

Mert sajna el kell adnom a DVB-t stickemet....
Mert a hálozaton a C fog menni...
tiger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.12.01. 10:38

satmen2 írta:...Gondoltam, csak van valakinek tapasztalata, vagy legalább ötlete...

Ezek szerint tapasztalata nincs. Nekem az a tippem, hogy lassú a kártyaolvasó ehhez a Dune-ben, talán ezért sem szerepel semmilyen leírásban, hogy lehetne oda TV-adást rögzíteni... Kipróbálni elég egyszerű: fogsz egy nagyobb fájlt, és megméred, mennyi ideig másolja át mondjuk egy külső/belső HDD-ről a kártyaolvasóra. Utána ki lehet számolni az írási sebességet ezek alapján. Szerintem ez alacsonyabb lesz, mint a TV-adá sebesssége.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: satmen2 » 2012.11.30. 17:09

No akkor előről: Igen, a "Kedves szakértők"-kel kezdődik a történet. Te erre: A terméktámogatás oldalon nézted már?
Válaszoltam, hogy: Igen... és leírtam a tapasztalataimat. Ezután írtam: nincs nagy tolongás...
Rendben, hogy nem nagyon olvassák a topikot, de Te esetleg már azokra a kérdéseimre is írhattál volna valamit.
Mindkét (D1, TV-301) készüléken szerettem volna ezt az SD-s opciót alkalmazni, de úgy látszik ez túlzott elvárás.
(A Dune-k DVB-T stickjéétől jóval kevesebbe kerülő kütyüknek ez nem kihívás, igaz azok pendrive-ot irnak-olvasnak.)
Nem, nem tudom milyen sebességgel írja-olvassa az SD kártyát, ha elárulod hogyan nézzem meg, szívesen megteszem.
Ott a történet elején, (Kedves szakértők...) a kérdés, milyen kártyát vegyek... Mivel senki nem válaszolt, vettem egy
HD video rögzítésre is alkalmas (ott a tip.) kártyát. Itt tartok most, még nem volt időm a további kisérletezésre.
Gondoltam, csak van valakinek tapasztalata, vagy legalább ötlete...
satmen2

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.30. 15:35

satmen2 írta:Alig öt hsz-t kellett volna visszaolvasnod, és ott az egész történet...

Miért kellett volna visszaolvasnom akár csak egyet is, amikor az előző hozzászólás nem tőled van, októberi, ebben a topikban most írtál előszőr, ráadásul így kezdted: „Kedves szakértők: gondolom lehet a Dunehoz használt adathordozókon (pendrive, SD card)is a HDD-hez hasonló particiókat létrehozni...”. Most sem látok semmit akár csak 1-gyel korábban, nem hogy öttel, így nem értelek.
301-et említesz valóban az első hozzászólásodban (gondolom TV-301-ről lesz szó), a Smart D1 most újdonság nekem. Továbbra is kérdezem, milyen sebességgel írja/olvassa a kártyát a 301 (vagy D1)?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: satmen2 » 2012.11.30. 13:17

Szerintem értelmesen leírtam, mire vagyok kíváncsi. Alig öt hsz-t kellett volna visszaolvasnod, és ott az egész történet. A kártya adatai is, a tipus: Smart D1. Az engem nem vigasztal, hogy a HDD-s dolog műxik, egyenlőre nem akarok HDD-t.
satmen2

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.30. 11:34

Nem értem pontosan, mit vársz a fórumtól. Ha nem tud senki értelmes választ adni, akkor nem tud. De azért nem fogjuk megszüntetni a fórumot, mert egy adott problémára nem tudjuk a választ. Nem szeretnénk az adott típusú kártyából vásárolni, hogy kipróbáljuk, mi történik pontosan (melyik modellel?). Merevlemezzel (EXT3) nincs gond tudtommal, arról sehol nem olvastam,hogy SD-kártyával hogyan kellene, vagy kellene-e működnie a felvételnek. Még a lejátszód típusát sem mondtad meg, nem írtad meg, hogy egyébként a Dune-öd milyen sebességgel tudja olvasni/írni a kártyádat (gondolom kipróbáltad). Ha ezeket megteszed, lehet, hogy lesz ötletünk.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: satmen2 » 2012.11.30. 08:40

Nagy tolongás nincs, persze ehhez is hozzá lehet szokni.
Ennyi erővel meg is lehetne szüntetni a fórumot, majd elkínlódunk valahogyan.
satmen2

HozzászólásSzerző: satmen2 » 2012.11.27. 08:16

Igen, néztem. Végül, -az egyszerűség kedvéért- egy pendriveból csináltam rendszermemóriát. Azzal nincs is gond.
Szeretném viszont a 16GB SD kártyán a DVB-T tuner, ill. net rádiók műsorát rögzíteni.
Eddig ez nem sikerült. A 301-el formattáltam először EXT2-re, majd EXT3-ra. Az utóbbinál már a REC gomb megnyomására elindult a felvétel, (TV műsorról) de azonnal le is állt - magától. Megnézve az SD-t, ott is voltak a fájlok, ahányszor elindítottam a felvételt. Csak egy pillanatnyi felvétel készült, hisz rögtön le is állt... Próbálom még a további lehetőségeket a formattálásnál... hátha... Vagy?
Van bevált módszer, és Valaki megosztaná velem?
Köszönöm
A SD card tip.: Panasonic RP-SDRA 16GEK SDHC CLASS10 up to: 20MB/s
satmen2

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.23. 11:28

Terméktámogatás oldalon már nézted?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: satmen2 » 2012.11.23. 09:02

Kedves szakértők: gondolom lehet a Dunehoz használt adathordozókon (pendrive, SD card)is a HDD-hez hasonló particiókat létrehozni. (pl. egy 16GB kártyán mondjuk 2GB rendszer memó, a többin meg akármi is lehetne) Egy ilyen konfigban a DVB-T-ről ill. rádiókról lehetséges a rögzítés. Hol találok ezzel (particionálás, milyenre, hogyan) kapcsolatos infót? Mire érdemes figyelni az e célra beszerzendő SD kártyánál a kapacitáson kívül? Esetleg márka? köszönöm
satmen2

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéb funkciók