Nem tudom kivenni a betett DVD lemezt

Re: Nem tudom kivenni a betett DVD lemezt

HozzászólásSzerző: Hardcore » 2015.04.08. 13:50

Kyle írta:Én még olyat nem láttam, hogy az EJECT gombot bootolás közben nyomva tartva nem adná ki a lemezt a meghajtó, persze lehet rossz a mechanikája is. Garancián túli zervizt ITT ajánlottunk, akár új BD-ROM olvasót is tudnak bele tenni, bár nem biztos, hogy az megéri már. Garanciális javítást a forgalmazótól kérj, ahol vásároltál (vagy a garancialevélen látható címen), ha még garanciális.
Base 3D kérdésedre: ha, ahogy írod 3D BD-ket akarsz lejátszani, akkor az ugye nem kérdés, hogy erre a Max nem megfelelő, a Base 3D meg igen. Egyébként az optikai meghajtós Dune-ök sosem arról voltak híresek, hogy jó lenne bennük a meghajtó (kivéve egy első szériát még a jóval a Max modell előtt, amiben Sony volt). Viszont szerintem egyre kevesebben nézünk Blu-ray-t még lemezről, inkább bemásolva fájlból, NAS-ról lejátszva pl. Én nem költenék már optikai meghajtóra.

Kösz.

Márpedig az eject nyomvatartásával sem megy. Garancián túli lenne minden javítás, így tényleg kétséges, megéri-e errefelé tendálni.
Egyelőre köszönöm.
Hardcore

HozzászólásSzerző: Kyle » 2015.04.08. 12:34

Én még olyat nem láttam, hogy az EJECT gombot bootolás közben nyomva tartva nem adná ki a lemezt a meghajtó, persze lehet rossz a mechanikája is. Garancián túli zervizt ITT ajánlottunk, akár új BD-ROM olvasót is tudnak bele tenni, bár nem biztos, hogy az megéri már. Garanciális javítást a forgalmazótól kérj, ahol vásároltál (vagy a garancialevélen látható címen), ha még garanciális.
Base 3D kérdésedre: ha, ahogy írod 3D BD-ket akarsz lejátszani, akkor az ugye nem kérdés, hogy erre a Max nem megfelelő, a Base 3D meg igen. Egyébként az optikai meghajtós Dune-ök sosem arról voltak híresek, hogy jó lenne bennük a meghajtó (kivéve egy első szériát még a jóval a Max modell előtt, amiben Sony volt). Viszont szerintem egyre kevesebben nézünk Blu-ray-t még lemezről, inkább bemásolva fájlból, NAS-ról lejátszva pl. Én nem költenék már optikai meghajtóra.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardcore » 2015.04.08. 11:08

DUNE HD Max-om van és tegnap megpróbáltam lejátszani az Interstellar BD-t.

A lemez betételre került, de a rendszer kattogott, mintha olvasni próbálta volna, forgott is a hang alapján, de az optikai meghajtó üres lemezt jelzett, nem ismerte fel, mi több, ki sem tudtam szedni azt, még az itt javasolt hosszan nyomva tartott eject-tel sem. Korábbi lemezlejátszással eddig nem volt gond.
Mit javasoltok, mit tegyek?
Ha házon belül nem megoldható a probléma , van olyan szerviz, akit ajánlotok, bevált és értenek ilyen probléma orvoslásához?

Szíves visszajelzéseteket nagyon köszönöm!

PS. ez a 3D Base a jelenlegi HD MAx-nál van annyival okosabb, kiforrottabb, hogy érdemes legyen egy cserén gondolkozni? A fő csapásirány jelenleg: 3DBD, és pendrivról mkv, m2ts, iso ls lossless hangfájlok lejátszása.
Ha minden kötél szakad, előfordulhat, hogy váltok.
Hardcore

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.11.16. 00:58

Dylan írta:Már a kezdetektől előfordult, de mostanában már egyre gyakrabban hogy a gyári BD lemezeknél 10-ből 2-3 esetben nem tudja beolvasni lemezt...

Ha nyomod az EJECT gombot mielőtt bekapcsolod, és nem engeded el addig, amíg ki nem nyitja a tálcát, akkor ennek a módszernek működnie kell. A garancia annyi, amennyit a garancialeveleden látsz. Jó esetben 2 év. Egy tisztító CD-lemezzel próbálkoztál már a fejet letörölni? Egyébként azt gondolom elég kevesen tesznek már bele optikai lemezt manapság.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.11.15. 19:38

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hány év garancia van a HD MAX-ra?

Már a kezdetektől előfordult, de mostanában már egyre gyakrabban hogy a gyári BD lemezeknél 10-ből 2-3 esetben nem tudja beolvasni lemezt. Ilyenkor néha úgy lefagyasztja a rendszert, hogy alig tudom kivenni a lemezt. Hiába próbálom a leírt módszert, még úgy sem jön ki a lemez. Nagyon utálom, de ilyenkor csak a gép tetejének ütögetésével tudok eredményt elérni. Ezt csak gyári műsoros BD lemezeknél tapasztaltam. Nem bírom már tovább ezt az állapotot... Ki szeretném cseréltetni a meghajtót. Hogy működik egy ilyennek a garanciális javítása? El kell küldenem valahova a gépet?

Annak idején azért választottam a HD MAX-ot, hogy egy készülékben minden meglegyen. Eladtam ennek a kedvéért a szuper Panasonic BD lejátszómat, és azóta nincs rendes BD lejátszóm. Médialejátszóként tökéletesen működik a HD MAX, meg is vagyok elégedve vele, de ez a meghajtó amit beleszereltek, nálam katasztrofálisan működik. Más nem tapasztalt ilyesmit? Vagy nem néztek rajta gyári BD lemezt?
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.04.30. 12:16

Amit írtam – az EJECT gomb (a készüléken) nyomása bekapcsoláskor addig, amíg ki nem nyílik a tálca –, kell, hogy működjön, másnák akinek ilyen gondja volt, eddig mindig bejött.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2012.04.28. 21:16

A lezárásra figyelj, arra sok asztali DVD lejátszó háklis.

Elvileg utólag is lezárható!

A lezáratlan írást arra találták ki, ha még nincs annyi anyag (pl. fénykép, adat), hogy tele legyen a lemez.
Később tovább folytatható az írás némi veszteség árán.
Egy film esetén viszont semmi értelme a lezáratlanságnak.
Utólag nem tudsz ráírni másik DVD filmet, és nem is lehet bővíteni.

Továbbra is azt javaslom, hogy inkább Pendrive-ról, vagy hálózatról nézd a DVD-ket.
Átmásolni sokkal egyszerűbb, mit állandóan szerelni.
Ha új a készüléked, garanciavesztést is jelenthet szétszedés.
kalimera

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2012.04.28. 19:38

Rosszabb a helyzet. Már van másik lemez is, amivel ezt csinálja. Végigpróbáltam vagy 10 lemezt. Azokat nem játssza le, amelyek házilag írt DVD formátumúak, és a Nero azt mutatja lemezinfo-nál, hogy van még rajta szabad hely. (Azaz nem befejezett, vagy nem lezárt a lemez.) Most már legalább tudom, mi okozza a problémát.

De attól még baromi nagy baj, hogy nem adja ki a lemezt. Ilyenkor nincs más, mint szétszerelni. Elég strapás.
Nincs esetleg mégis valami trükk???
hiritomi62

HozzászólásSzerző: kalimera » 2012.04.28. 17:35

Valószínűleg nem teljesen jól megírt (pl. túl gyorsan történt az égetés - 8x vagy 16x) Dvd, és a Dune sokáig próbálkozik a beolvasásával, bár azért kiadhatná, de minden bizonnyal konokul teljesíteni akarja a feladatát, ezért „hosszú percekig kattog”.

A Dvd zörög, bizonytalan, cserélni kell ...

Célszerűbb egy Pendrive-ra másolni és onnan lejátszani a megnézendő Dvd-ket, kényelmesebb, csöndesebb egyszerűbb biztosabb.

Az elején kipróbáltam, hogy működik-e, azóta csak hálózatról nézem a Dvd-ket.

+++

Setup - Miscellaneous - System

Dvd Engine: Type 1

módban, mert különben egy adott helyen rövid időre akad. A Type 1 hátránya, hogy a teljes hosszt nem adja meg.
kalimera

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2012.04.28. 15:48

Próbáltam, úgy sem ment. Szétszedtem, úgy vettem ki végül.
(Betettem másikat, az jó lett. Majd újra vissza a "rosszat", és megint beakadt. Fura, mert a számítógép simán játssza a lemezt. De ha rossz lenne a lemez, akkor is ki kellene adnia... :-( Na, most már mindegy. Újra kiszereltem.)
hiritomi62

Következő

Vissza: HD Max specifikus kérdések