Kyle írta:Leteszteltük egy Synology NAS-ról, semmi hasonló gondot nem találtunk. Bármit változtatunk a NAS-on, továbbra is problémamentes a lejátszás. Milyen fájlműveletre gondoltál, a NAS-on végrehajtottra, vagy a lejátszóvan módosítottál valamit a NAS fájljain?
Csak lejátszottam és másoltam NFS protokollal a Synology DS110j NAS-hoz USB-on kapcsolódó külső merevlemezekről. (Illetve a HD TV-301-re kapcsolódó külső USB HDD-ről.)
A NAS-on az egyik külső HDD NTFS-re, másik EXT3-ra formázott. A HD TV-301 külső HDD NTFS partíció. (Belső merevlemezek EXT3 partíciók mindkét készülékben.)
Tehát a HD TV-301-el másoltam - Dune belső merevlemezre - ill. lejátszottam a NAS felől tömörített vido fájlokat (.mkv; .avi; .divx; .ISO).
E két fájlművelet valamelyikének végrehajtása után visszatérve az előzőleg minden gond nélkül olvasható NAS külső HDD könyvtárakba - vagy a NAS belső merevlemezén talalálható könyvtár struktúrába - egy csomó fájl bejegyzést "kiszürkítve" láttam. Ezekre kattintva kaptam a "Stale NFS file handle" -Hiba a fájl info lekérdezése közben hibaüzenetet.
A Dune HD TV-301 belső 2,5"-os merevlemez a Prime 3.0-ban volt előzőleg formázva. (Ebből kiszerelve került át a HD TV-301-be.)
A Dune Prime 3.0-ra másolva - vagy fájlt lejátszva - a NAS felől NFS-el, soha semmilyen NFS gondom nem adódott -ugyan ezzel a merevlemezzel persze.
Tehát ami változott az előző Prime 3.0 NFS hálózati állapothoz képest:
Az Ethernet hálózatban megjelent az új Dune HD TV-301 médialejátszó (Amibe átkerült a Prime 3.0 belső 2,5"-os merevlemeze.)
A többi készüléken semmi nem lett állítva, vagy módosítva.