Lassú másolás

Re: Lassú másolás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.15. 19:08

Vagy egy Mac OS X alapú gép, ott nincs féreg, meg vírus, meg hasonló hülyeségek. De ürülök, hogy javult a helyzet ezért. Olyan 8–9 Mbyte/sec másolással elégedett lehetsz.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janó » 2012.01.14. 14:02

Nah talán megoldódott.....utána olvastam a neten, lefuttattam az Ad-Aware-t, mert azt írták, hogy okozhatja valamilyen féreg progi.
Megnőtt jelentősen a másolás, de a 100-as hálózat full sávkapacitását azért még nem éri el.
2 éve nem telepítettem újra a gépet, lehet, hogy ez is javítana a helyzeten. :D
janó

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.05. 11:58

Most én nem értem. A Samba hálózati protokoll. Ha hálózaton csatlakozol a Max-hoz a PC-dről, akkor Samba-n keresztül éred el a lemezt. De ennek nincs jelentősége, nem függ össze a lemez fájlrendszerével. Te a számítógéphez USB-n/eSATA-n kötnéd a Dune-ből kivett lemezt, ha igaz, ekkor nincs Samba, hiszen nem hálózatról van szó. Ilyenkor, ha a fájlrendszer NTFS, akkor a Windows minden további nélkül látja. Ezért javasoltamm, hogy használj NTFS lemezt a Dune-ben. Ettől még hálózaton keresztül is elérhető lesz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: TBone » 2012.01.04. 18:31

De Samban keresztul eri el a felmountolt Dune disket. Vagy rosszul ertem?
TBone

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.04. 14:11

A fenti válaszomat tudom megismételni. EXT fájlrenszert a Windows alapból nem olvas. Ingyenes és fizetős driverekkel igen, bár nem az igazi úgy sem. Én leformáznám a helyedbe a számítógéppel, ha rendszeresen Windows alatt használod a lemezt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janó » 2012.01.02. 23:15

Ha jól emlékszem ext-re formáztam - ezt ajánlotta fel. Nem lehet, hogy ez a baj? Lehet, hogy NTFS-re kellett volna?
janó

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.02. 16:14

Ahogy írtam, mennie kellene hálózaton is jóval gyorsabban, mint amit most mérsz. Ha a lemezed NTFS formátumú, akkor minden további nélkül látja dokkolóban a Windows. Ha EXT-re formáztad, akkor a linux látja, de WIndows-hoz kell egy EXTfs driver. Ha Mac-et használsz, akkor HFS formátumban praktikus a lemezt használni. Ha Windows-t használsz, akkor NTFS a legkényelmesebb,
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janó » 2012.01.02. 14:41

Nem a gigabites módot használom. Kábelt kicseréltem, próbáltam a router másik portját is. NAS-om sajnos még nincs de szemezek már vele.
Dokkolót pedig még nem próbáltam. Csak gondoltam, ha már van rajta lan csatlakozó akkor nem variálgatok.
Apropó...ha dokkolóba teszem a lemezt nem kell valamilyen kiegészítő progi, hogy lássa a file szerkezetét?
janó

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.02. 12:56

Ugye nem a kísérleti gigabites módban használod? Sima 10/100-as sebességnél viszont 11 Mbyte-nak át kellene mennie. Ha nem így van, akkor valami hálózati problémád van (pl. rossz kábel, csatlakozó). Egyébként ha menne rendes sebességgel, akkor sem így (hálózaton) másolnék az egyetlen mozdulattal kivehető Dune lemezre, hanem a lemezt egy HDD dokkolóval rákötném a másolás idejére a számítógépre. Előbb-utóbb pedig egy NAS-ról moziznék, nem másolgatással tölteném az időmet...
Kyle
Adminisztrátor

Lassú másolás

HozzászólásSzerző: janó » 2011.12.30. 18:12

Sziasztok!

A problémám az, hogy nagyon lassan másolódnak át a file-ok a HD Max merevlemezére.
A sima dvd-k ugyan "hamar" átmennek, de a HD-s filmek több mint egy óra.
Total Commanderben a sebesség: 700-2100 kbyte/mp ez egy 4,5 gigás iso file. Másolási idő 1,22 óra.
Már próbáltam kábel is cserélni de semmi. A letöltéseket is lekapcsoltam az asztali gépen.
A forgalom csak az asztali gép és a média lejátszó között ilyen lassú.

Mi lehet a gond?
janó

Vissza: HD Max specifikus kérdések