Blue-Ray lejátszása NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Blue-Ray lejátszása NAS-ról

HozzászólásSzerző: kriszSTUDIO » 2022.12.07. 19:52

kriszSTUDIO írta:
Kyle írta:
kriszSTUDIO írta:...Azt tapasztaltam közben még, hogy a hálózati továbbítás esik le sebességileg néha valamitől...

Mennyire esik le? Nálam SMB-n (Synology NAS) sosem tud sok tíz MByt/s alá lassulni, így Nálad nem jó valami a hálózaton, azt kellene kideríteni, hogy mi. Első lépésként a switch/router másik portjába dugnám a két eszközt, ami között gond van most.

Másik porton próbálom a modemen (Vodafone eszköz portja lehet a lúdas?!), tesztelem, eddig jónak tűnik, ha továbra is jelentkezne a hiba, írok...
Addig is köszi, meglátjuk! :)

Nem hálózati hiba lesz szerintem, mert az olvasási teszteken FULL sebességgel mérek minden ilyen file-t (120-130 MB/s, ami 900-1000 Mbps).
SMB oldali beállításokkal lehet valami, vagy nem tudom, de már őrülök meg... :(
kriszSTUDIO

HozzászólásSzerző: kriszSTUDIO » 2022.12.06. 00:02

Kyle írta:
kriszSTUDIO írta:...Azt tapasztaltam közben még, hogy a hálózati továbbítás esik le sebességileg néha valamitől...

Mennyire esik le? Nálam SMB-n (Synology NAS) sosem tud sok tíz MByt/s alá lassulni, így Nálad nem jó valami a hálózaton, azt kellene kideríteni, hogy mi. Első lépésként a switch/router másik portjába dugnám a két eszközt, ami között gond van most.

Másik porton próbálom a modemen (Vodafone eszköz portja lehet a lúdas?!), tesztelem, eddig jónak tűnik, ha továbra is jelentkezne a hiba, írok...
Addig is köszi, meglátjuk! :)
kriszSTUDIO

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.02. 09:58

Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kriszSTUDIO » 2022.11.14. 09:57

Kyle írta:
kriszSTUDIO írta:...de ennél nagyobb lejátszási bitrátát már ad-hoc szakadással kezel csak a lejátszó...

Milyen fájlformátum? Digitálisan van továbbküldve a (milyen?) erősítőnek? Vagy a lejátszó dekódolja és sztereóban hallgatnád csak? Gondolom olvasási tesztet csináltál az akadozó fájlon, és azt bőven 50 Mbyte/s fölötti eredményt adott. Eredeti, 1:1-es Blu-ray másolattal is megtörténik ez, vagy csak házilag konvertált filmekkel?

Sajnos minden formátummal előfordul, iso is, mkv is, remux is, igen erősítőnek digitálisan passthrough, Onkyo TX-NR575E, HDMI 2.0 aljazthoz, 2.1 kábellel.
Azt tapasztaltam közben még, hogy a hálózati továbbítás esik le sebességileg néha valamitől, ami szerintem SMB oldali hiba lehet, mert UPNP nem akad...
Valami tipp? Köszi előre is...
kriszSTUDIO

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.11.02. 10:30

kriszSTUDIO írta:...de ennél nagyobb lejátszási bitrátát már ad-hoc szakadással kezel csak a lejátszó...

Milyen fájlformátum? Digitálisan van továbbküldve a (milyen?) erősítőnek? Vagy a lejátszó dekódolja és sztereóban hallgatnád csak? Gondolom olvasási tesztet csináltál az akadozó fájlon, és azt bőven 50 Mbyte/s fölötti eredményt adott. Eredeti, 1:1-es Blu-ray másolattal is megtörténik ez, vagy csak házilag konvertált filmekkel?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kriszSTUDIO » 2022.11.01. 12:00

Bár nem NAS-ról, hanem PC-ről streamelek tartalmakat SMB szerverrel, DoVi + Atmos általában, gigabytes hálózati elemekkel, kábelen kötve minden eszköz.
Dune Real Vision 4K 50-60 Mbps video (Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU) + Atmos, vagy DTS:X 7-8 Mbps audio lejátszási bitrátáig megy szakadás nélkül, de ennél nagyobb lejátszási bitrátát már ad-hoc szakadással kezel csak a lejátszó.
Hangsávot váltva, ami nem nagyfelbontású sáv, a szaggatás nem tapasztalható. Normál 4K (HDR10) nem szakad meg egyetlen tartlommal sem, nem találtam még olyan lejátszási bitrátával rendelkezőt, amely megfogta volna a DUNE-t. De a dolby Vision + Atmos, vagy DTS:X kombó valamiért nem megy szaggatás nélkül...

500Mbps-os Vodafone koax internet előfizetéssel SMB hálózatot használok, Strong Extender 1600 wifi erősítő, 1000/1000 switch, Cat5E kábelekkel.

Valakinek valami észrevétele, ötlete esetleg???

Előre is köszönöm! :)
kriszSTUDIO

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.20. 19:35

Igen, ha nincs routered.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Thecult » 2012.01.19. 21:31

Hi! A NAS-t össze lehet kötni a Dune-vel hálózati kábelen? pl előtte fixen azonos tartományba osztom őket?
Köszi G
Thecult

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.10. 18:09

A router ettől függetlenül működhet hibátlanul. Nem is feltétlenül hiba, csak inkompatibilitás. Én kérnék kölcsön egy gigabites switch-t valakitől, és megnézném, mi van, ha abba csatlakozik a NAS és a lejátszó is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Thecult » 2012.01.10. 15:55

Lehet, de hogyan tudom ezt bizonyítani ha egyébként a router rendesen működik? Erre sztem hiába hivatkozom a boltban...
Vagy lehet a beállításai között olyan amit át kellene állítani hogy nfs átvitelnél megfelelően működjön?

Köszi G
Thecult

Következő

Vissza: Blu-ray lejátszása