max vision 4K menü

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: max vision 4K menü

HozzászólásSzerző: hotibi » 2026.07.29. 18:15

Kyle írta:
hotibi írta:...Azt lehet tudni hogy 260303_1721_r24 tv794a: Max 4K Vision 4K kb. mikor kerül bétaként erre a készülékre?

Nem, sosem lehet tudni ilyeneket előre. De nem is ez a menete, hogy egy alfa verzión dolgoznak, majd béta lesz, majd azon is dolgoznak, és hivatalos lesz. A béták szinte minden változtatás nélkül lesznek hivatalosak, volt már, hogy csak sok hónap után. Ezért is érdemes engedélyezni a menüben a béta verziók telepítését, SEMMILYEN olyan probléma sincs soha azokkal, ami miatt ne lenne érdemes azt használni, amíg nincs újabb dátumú. Az alfa verziókban lehetnek pl. egy előző verzióhoz képest visszaesések, hibák, de SOHA nem olyanok, amik az alapvető működést befolyásolnák, vagy akárcsak a Nálad tapasztaltakra hasonlító problémát okozhatják, nem a menüben navigáláson vagy épp a kurzor mozgatásán fejlesztenek, ezek működése nem változhat. És SOHA nem jött kis semmilyen olyan Dune HD béta vagy hivatalos firmware, ami lefagyást okozott volna, az meg fizikai képtelenség, hogy csak egy-egy készüléken jelentkezne egy ilyen hiba, nem mindegyiken, amin azonos firmware fut. Tehát teljesen felesleges a firmware verzókat cserélgetni, használd mindig a legújabbat, függetlenül attól, hogy béta vagy végleges! De ahogy írtam fentebb, használhatod a legújabb alfát is, nagy kellemetlenséget az sem fog okozni. Ráadásul azt látjuk, mostanában nem is kerülnek ki időben az egyes verziók leírásai a gyári oldalra, ami most ott elérhető, annál már van újabb hivatalos egyes modellekre.
Még talán nem kérdeztem, de ugye fel van jó csavarva a lejátszód hátlapján a Bluetooth antenna?

Kyle írta:Még talán nem kérdeztem, de ugye fel van jó csavarva a lejátszód hátlapján a Bluetooth antenna?

kérdezted, de azt nem válaszoltam meg. Körbe körbe lehet az antennát pozícionálni, de a menetes rögzítése az antennának rendesen rögzül a készülékhez. Az R3 táv ugyan párosítva van de a háttérvilágítású távot szoktam használni. A WiFi antenna viszont nincs a készüléken. Teszek majd még próbát és felteszem a készülék menüjében felajánlott utolsó 240619_0210_r22 stabil verziót. Ha testreszabás közben megint befagy, akkor fogom kérni hogy nézzetek rá a készülékre. 2027.január 25- ig garanciális.
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.07.29. 13:40

hotibi írta:...Azt lehet tudni hogy 260303_1721_r24 tv794a: Max 4K Vision 4K kb. mikor kerül bétaként erre a készülékre?

Nem, sosem lehet tudni ilyeneket előre. De nem is ez a menete, hogy egy alfa verzión dolgoznak, majd béta lesz, majd azon is dolgoznak, és hivatalos lesz. A béták szinte minden változtatás nélkül lesznek hivatalosak, volt már, hogy csak sok hónap után. Ezért is érdemes engedélyezni a menüben a béta verziók telepítését, SEMMILYEN olyan probléma sincs soha azokkal, ami miatt ne lenne érdemes azt használni, amíg nincs újabb dátumú. Az alfa verziókban lehetnek pl. egy előző verzióhoz képest visszaesések, hibák, de SOHA nem olyanok, amik az alapvető működést befolyásolnák, vagy akárcsak a Nálad tapasztaltakra hasonlító problémát okozhatják, nem a menüben navigáláson vagy épp a kurzor mozgatásán fejlesztenek, ezek működése nem változhat. És SOHA nem jött kis semmilyen olyan Dune HD béta vagy hivatalos firmware, ami lefagyást okozott volna, az meg fizikai képtelenség, hogy csak egy-egy készüléken jelentkezne egy ilyen hiba, nem mindegyiken, amin azonos firmware fut. Tehát teljesen felesleges a firmware verzókat cserélgetni, használd mindig a legújabbat, függetlenül attól, hogy béta vagy végleges! De ahogy írtam fentebb, használhatod a legújabb alfát is, nagy kellemetlenséget az sem fog okozni. Ráadásul azt látjuk, mostanában nem is kerülnek ki időben az egyes verziók leírásai a gyári oldalra, ami most ott elérhető, annál már van újabb hivatalos egyes modellekre.
Még talán nem kérdeztem, de ugye fel van jó csavarva a lejátszód hátlapján a Bluetooth antenna?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2026.07.29. 10:09

Kyle írta:
hotibi írta:Sajnos nincs lehetőség más helyiségben kipróbálni...

Akkor még azt tedd meg kérlek, hogy a TV-n és a lejátszón kívül minden más eszközt kihúzol a konnektorból (vasalót persze nem kell), ami infrán vezérelhető, vagy bármi fényt adhat ki. Ha lehet, függönyt húzd be, redőnyt engedd le, világítás se legyen bekapcsolva. Ha ilyen körülmények között is előfordul, hogy nem reagál sem a saját távvezérlőjére, se a Dune Control appra, akkor kérnék bevizsgálásra elküldeni a jótállási jegyen látható címre! Egyébként a firmware-ek azonosításához nem az r22/r24 stb. Jelölést használjuk, hanem a dátumot, amivel kezdődik. Ez egyedi, az r22 és hasonló nem az. De mindegy melyik firmware van telepítve, ilyen hiba nem jöhet elő.

230606_0206_r21 firmware volt rajta amikor vettem.
240123_0207_r22 firmware volt amit felajánlott ami akkor még beta volt. Mivel jelentkezett ez a probléma ezért menü/reset. És újra 240123_0207_r22 firmware került fel ami időközben stabil lett. Előtte utána menü/reset.
Testreszabás közben többször lefagyott. Ekkor javaslatodra egy alfa 260303_1721_r24 tv794a: Max 4K Vision kerül fel USB ről, menü/reset.
Testreszabás közben itt is lefagyott. Ekkor TV és a dune egy hdmi-vel volt összekötve, és az erősítő, TV, és a dune két távjában elem nem volt. Dune Control appal volt vezérelve.
Menü reset és online 230606_0206_r21 lett visszatéve és menü/reset.

bevizsgálásra elküldeni a jótállási jegyen látható címre!

Garancielevélen szerepel egy 4-ik kerületi szervíz címe. Erre a címre fogom majd vinni személyesen. Egyenlőre tesztelem és nem zaklatlak. Azt lehet tudni hogy 260303_1721_r24 tv794a: Max 4K Vision 4K kb. mikor kerül bétaként erre a készülékre?
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.07.28. 16:56

hotibi írta:Sajnos nincs lehetőség más helyiségben kipróbálni...

Akkor még azt tedd meg kérlek, hogy a TV-n és a lejátszón kívül minden más eszközt kihúzol a konnektorból (vasalót persze nem kell), ami infrán vezérelhető, vagy bármi fényt adhat ki. Ha lehet, függönyt húzd be, redőnyt engedd le, világítás se legyen bekapcsolva. Ha ilyen körülmények között is előfordul, hogy nem reagál sem a saját távvezérlőjére, se a Dune Control appra, akkor kérnék bevizsgálásra elküldeni a jótállási jegyen látható címre! Egyébként a firmware-ek azonosításához nem az r22/r24 stb. Jelölést használjuk, hanem a dátumot, amivel kezdődik. Ez egyedi, az r22 és hasonló nem az. De mindegy melyik firmware van telepítve, ilyen hiba nem jöhet elő.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2026.07.28. 14:26

Kyle írta:
hotibi írta:r24 és r22 is már telepítés közben is többször kifagyott...

Látom, nem hiszel nekem, hogy nincs hiba a firmware-ekben. Ha telepítés közben is lefagy, az viszont már hardveres gondra utal. A másik szobába vidd át ötlet arról szól (legutóbbi ilyen esetnél ezzel derült ki a probléma oka), hogy ha a mostani szobában van valami, ami infrán zavarja, akkor kiderülne. Nem azt tanácsoltam, hogy mostantól másik szobában használd... Ha van rá időd, olvasgass bátran közösségi fórumokat (a miénk nem az), ha meg akarod oldani a problémát, akkor meg érdemes rám hallgatnod. Főleg, hogy úgyis hozzánk kerül javításra, ha hardveres gondja van, és a bevizsgálás idejét gyorsítod meg, ha adsz infókat már most hozzá.

Dehogynem hiszek. És köszönöm is a türelmet. Sajnos nincs lehetőség más helyiségben kipróbálni. Nincs annyi eszközöm hozzá. Lehet helytelenül fogalmaztam a telepítéssel kapcsolatban. r22 volt fent ezidáig, és r22 is és r24 is sikeresen felkerült mindkét esetben. Telepítés közben lefagyott-ra még azt is belegondoltam amikor már testre szabom az egészet. Belépek google fiókba, nyelvet választok beállítom a videó és audió paramétereket. Tehát a testreszabás közben mindkét firmware esetében fordult elő olyan hogy lépkedek a különböző opciók közt, és pl. lépnék egy másik menüre, és egyszerűen lefagy és ne reagál többé semmilyen gomb megnyomására. Egyedül a kikapcsolás megnyomása parancsot volt hajlandó elfogadni a készülék a távról is és appból is.
Kyle írta:nem lehet hardveres hiba

Kyle írta:nincs hiba a firmware-ekben

Kyle írta:a bevizsgálás idejét gyorsítod meg, ha adsz infókat már most hozzá.

Igyekszem, de sajnos nem volt jól megfogalmazva általam az eset.

Közösségi fórumot csak azért kerestem fel hogy bármi ötletet találjak hogy merre induljak, de ezek közben kiderült hogy garanciális, és fordultam hozzátok.
Hogy lehet akkor pontot tenni a dolog végére?
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.07.28. 09:03

hotibi írta:r24 és r22 is már telepítés közben is többször kifagyott...

Látom, nem hiszel nekem, hogy nincs hiba a firmware-ekben. Ha telepítés közben is lefagy, az viszont már hardveres gondra utal. A másik szobába vidd át ötlet arról szól (legutóbbi ilyen esetnél ezzel derült ki a probléma oka), hogy ha a mostani szobában van valami, ami infrán zavarja, akkor kiderülne. Nem azt tanácsoltam, hogy mostantól másik szobában használd... Ha van rá időd, olvasgass bátran közösségi fórumokat (a miénk nem az), ha meg akarod oldani a problémát, akkor meg érdemes rám hallgatnod. Főleg, hogy úgyis hozzánk kerül javításra, ha hardveres gondja van, és a bevizsgálás idejét gyorsítod meg, ha adsz infókat már most hozzá.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2026.07.27. 14:28

Kyle írta:
hotibi írta:Ha bekapcsoláskor a menü betölt és a főmenü befagy ezt akkor nem igazán okozhatta egyéb infra gondolom...

Vélhetően nem, de próbaképpen átvinném egy másik helyiségbe is a lejátszót, már találkoztunk ilyen problémával. NEM lehetséges, hogy a firmware-rel összefügg a problémád, hiszen SOHA SEMMI hasonló hiba nem volt a szoftverben. Értem, hogy telepítés után máshogy működik most épp, de akkor sem a szoftverrel függ össze. Ahogy írtam, használd bátran a legújabb alfa verziót. Ha hivatalosnak mutatja most már a 240619-et, amit korábban ugyanilyen dátummal bétának nevezett, biztos lehetsz benne, hogy SEMMILYEN változás nem történt, nincs a Dune-nél olyan, hogy azonos dátummal, de különböző firmware jelenik meg. Egyébként minden verzióról beszámolunk ITT.
Tehet, nincs értelme „telszelgetni” semmilyen firmware-t, ami nem a legutóbbi hivatalos vagy béta. Ha lenne bármelyikben akár csak hasonló probléma is, mint amiről írsz, akkor tömgesen jelentették volna már évekkel ezelőtt a problémát a felhasználók. Neked is 2 éve volt telepítve, mikor elkezdődött a problémád. Pedig nem változott a szoftver a problémád megjelenésekor. Tehát nem azzal függ össze.

r24 és r22 is már telepítés közben is többször kifagyott :-( Ezeket egyenlőre nem erőltetném.. r24 futekó és avs infók szerint is tv794a készülékre egyenlőre nem ajánlott. Már bocs..de az adott környezetben szeretém használni. Ahol eddíg is működött. Nem tudom mi történt. Futekó és egy garancián túli szervíz szerint lehet MCU hardver anomália. Értem én hogy megfogalmaztad hogy hardveres baj nem lehet, de azért mégis talán lehet. Azt is értem hogy tömegesen jelezték volna..de nem tették, ennek több oka is lehet. De lehet hogy egyedi probléma.
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.07.26. 12:31

hotibi írta:Ha bekapcsoláskor a menü betölt és a főmenü befagy ezt akkor nem igazán okozhatta egyéb infra gondolom...

Vélhetően nem, de próbaképpen átvinném egy másik helyiségbe is a lejátszót, már találkoztunk ilyen problémával. NEM lehetséges, hogy a firmware-rel összefügg a problémád, hiszen SOHA SEMMI hasonló hiba nem volt a szoftverben. Értem, hogy telepítés után máshogy működik most épp, de akkor sem a szoftverrel függ össze. Ahogy írtam, használd bátran a legújabb alfa verziót. Ha hivatalosnak mutatja most már a 240619-et, amit korábban ugyanilyen dátummal bétának nevezett, biztos lehetsz benne, hogy SEMMILYEN változás nem történt, nincs a Dune-nél olyan, hogy azonos dátummal, de különböző firmware jelenik meg. Egyébként minden verzióról beszámolunk ITT.
Tehet, nincs értelme „telszelgetni” semmilyen firmware-t, ami nem a legutóbbi hivatalos vagy béta. Ha lenne bármelyikben akár csak hasonló probléma is, mint amiről írsz, akkor tömgesen jelentették volna már évekkel ezelőtt a problémát a felhasználók. Neked is 2 éve volt telepítve, mikor elkezdődött a problémád. Pedig nem változott a szoftver a problémád megjelenésekor. Tehát nem azzal függ össze.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hotibi » 2026.07.24. 14:40

Kyle írta:
hotibi írta:Azt mi okozhatta hogy bekapcsoltam a készüléket, és a két gyári távval és az applikációval sem lehetett navigálni a menüben?...

A videód alapján látszólag az, hogy kapott egy folyamatos „jobb” gomb jelet...
hotibi írta:A béta verziók engedélyezve vannak...

Ezek szerint akkor 2024 óta nem volt frissítés a Realtek-es modellekre, ez nekem újdonság. De ha nem talál frissítés, akkor így van mégis.
hotibi írta:Azért lett ez a választás (próbaképp) Mert futekó fórumon vagy AVS -en ezt tartják a legstabilabbnak erre a készülékhez.

Ez hülyeség, nincs a Dune-nél – szerintem talán sosem volt – olyan, hogy akár csak egy béta verziót ne lett volna érdemes telepíteni, mert komolyabb probléma lett volna benne. Bátran telepítsd USB-ről a fentebb linkelt alfa verzió is (nagyon sok újítást fogsz látni), de nem a szoftver okozta a gondodat, hanem valamilyen külső hatás. Fel van rakva jól a Bluetooth antenna? Nincs semmi infra jelet adó eszköz a helyiségben? Ha nincs elem egyik távvezérlősben sem, akkor is rohanna jobbra a kurzor vajon?
Egyébként előjött később is, vagy jelenleg nincs ilyen gondod?

Bekapcsoltam a készüléket és gyakorlatilag kifagyott a főmenü. Tehát sem app sem a két táv egyikével sem tudtam navigálni. Csak ki és bekapcsolni tudtam a készüléket. Ezt 4 alkalommal eljátszotta. Majd az 5-ik alkalommal a jobb gombot megnyomva történt az ami a videón látható és akkor sem tudtam navigálni..de az már mindegy is. Letakartam a készülék kijelzőjét és csak folytatta. Ekkor áramtalanítottam. Áramtalanítás után már akadozva de működött és ezért inkább menüből reseteltem. Ez a hivatalos 240619_0210_r22 verzióval történt. Nekem ezidáig nem ajánlott fel elérhető újabb verziót.

Ha bekapcsoláskor a menü betölt és a főmenü befagy ezt akkor nem igazán okozhatta egyéb infra gondolom.

Reset után akadozott de már nem futott a menü. 240619_0210_r22 ebből eddíg beta volt, most láttam hogy végleges lett és ha minden igaz történek javítások. De úgy döntöttem próbaképp felteszem ezt 230929_0206_r21. Lehet nem lenne gond már a végleges r22-vel sem, de egyenlőre hagyom így. Most tesztelgetem.
hotibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.07.24. 13:12

hotibi írta:Azt mi okozhatta hogy bekapcsoltam a készüléket, és a két gyári távval és az applikációval sem lehetett navigálni a menüben?...

A videód alapján látszólag az, hogy kapott egy folyamatos „jobb” gomb jelet...
hotibi írta:A béta verziók engedélyezve vannak...

Ezek szerint akkor 2024 óta nem volt frissítés a Realtek-es modellekre, ez nekem újdonság. De ha nem talál frissítés, akkor így van mégis.
hotibi írta:Azért lett ez a választás (próbaképp) Mert futekó fórumon vagy AVS -en ezt tartják a legstabilabbnak erre a készülékhez.

Ez hülyeség, nincs a Dune-nél – szerintem talán sosem volt – olyan, hogy akár csak egy béta verziót ne lett volna érdemes telepíteni, mert komolyabb probléma lett volna benne. Bátran telepítsd USB-ről a fentebb linkelt alfa verzió is (nagyon sok újítást fogsz látni), de nem a szoftver okozta a gondodat, hanem valamilyen külső hatás. Fel van rakva jól a Bluetooth antenna? Nincs semmi infra jelet adó eszköz a helyiségben? Ha nincs elem egyik távvezérlősben sem, akkor is rohanna jobbra a kurzor vajon?
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések