Megpróbálom egy kicsit részletesebben leírni, hogy mi a "probléma", de szerintem ebbe belekavar a tévénk is, ami egy Sony 40EX721-es modell, 2011-es, full hd 3D-s, aktív szemüveges. Mi nagyon szeretjük ezt a tévét, mert nagyon szép a képe, de 3D-ben jellemző ezekre a modellekre, hogy egy kicsit több az áthallás, főleg szürke képnél. a képernyő tetején, a kép többi része viszont gyönyörű. A tévével együtt vettük a Dune HD 101-et, amit szintén nagy megelégedettséggel használunk, illetve van egy Toshiba külső winchesterünk (2,5"-es), ezeken vannak a filmek. A sima filmekkel semmi gondunk nincsen, a 3D-s filmek (két felezett kép) esetében viszont azt tapasztaltuk, hogy ahogy újabb és újabb firmware frissítést kapott a Dune, mintha kevesebb lenne az áthallás a 3D-s filmeknél. Van egy 3D-s film, amin tesztelni szoktam, és szemmel látható volt a javulás. Hozzáteszem, hogy biztosan film függő a dolog, mert van olyan amelyiknél szinte tökéletes volt a 3D, van olyan amelyiknél több az áthallás. A legújabb firmware-nél biztosan látható, hogy szinte teljesen hibátlan lett a kép, aminek borzasztóan örültem, viszont észrevettem, hogy néhány 3D-s film, mintha nem olyan simán menne, mint azelőtt, végig ugyanarról a winchesterről van szó. Nem akad meg a kép, csak mintha bizonyos jeleneteknél döcögne egy kicsit. Pl. ha a kamera körbefordul, akkor nem simán egyenletesen fordul, hanem egy picit akadozva. Ma reggel egyébként visszaraktam az előző firmware-t, a 140223_0132_b6-ot, és a Dune az eddig akadozó filmeket folyamatosan játszotta le, viszont ismét több az áthallás.
Hát ez lenne a helyzet. Tudom, hogy nagyon sok összetevője van annak, hogy tökéletes legyen a kép, a hdmitől kezdve, hogy mennyire van feltöltve a szemüveg, stb. Egyébként, végig arra gondoltam, a magam egyszerű módján, hogy az újabb és újabb firmware-k hatására a Dune olyan jól adagolja a filmet a tévének, hogy az egyre jobban rakja össze a két képet.
Még egy kérdés, mivel tervbe van véve egy új külső winchester vásárlása, tudsz esetleg javasolni, hogy milyet érdemes venni a Dune-höz?
Minden esetre köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Szép napot kívánok!