Dune HD Magic 4K problémák

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Magic 4K problémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.22. 20:32

papmacska írta:...vmit rosszul csinálok, vagy ne is próbálkozzak, mert nem tudja a funkciót?

Valamit rosszul csinálsz szerintem. Hol van a forrás? Hálózaton? Ha igen, milyen protokoll? Vagy USB háttértár? Milyen fájlrendszer? Ugye a legújabb firmware (EZ) van rajta? Mi történik az DVD ISO fájlra kattintva? Egyetlen eggyel próbáltad, vagy többfélével, többféle forrásból?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: papmacska » 2023.02.22. 11:31

Újabb felvetésem van.

DVD iso képfájlt is és a video_ts-t is próbáltam lejátszani, de egyik módon sem indul el a film.
Képesnek kellene lennie rá Magic 4K-nak és vmit rosszul csinálok, vagy ne is próbálkozzak, mert nem tudja a funkciót?
papmacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.20. 11:53

papmacska írta:...a firmware frissítés és gyári visszaállítás a lajátszón és a távirányítón megoldotta a problémát!

Örömmel halljuk!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: papmacska » 2023.02.17. 13:41

papmacska írta:Régebbi firmware volt a lejátszón (a bétákat korábban nem vette figyelembe, így azokra nem frissített automatikusan), szóval most felraktam azt, amit írtál. Egyben közben valóban frissült a távir firmware is. A gyári visszaállítást is megcsináltam, de mire végeztem az egész manőverrel az újrabeállításokat is ideértve, a ma esti tesztelésre már nem maradt időm.
Szóval, majd holnap derül ki, h bevált-e a dolog. Természetesen vissza fogok jelezni akkor is, ha sikerült megoldani.
Köszönöm a válaszod és a tippet, rem, beválik! :)

A Kyle által javasoltak szerint a firmware frissítés és gyári visszaállítás a lajátszón és a távirányítón megoldotta a problémát! :D
Nagyon köszönöm a segítséget! :D
papmacska

HozzászólásSzerző: papmacska » 2023.02.14. 22:51

Régebbi firmware volt a lejátszón (a bétákat korábban nem vette figyelembe, így azokra nem frissített automatikusan), szóval most felraktam azt, amit írtál. Egyben közben valóban frissült a távir firmware is. A gyári visszaállítást is megcsináltam, de mire végeztem az egész manőverrel az újrabeállításokat is ideértve, a ma esti tesztelésre már nem maradt időm.
Szóval, majd holnap derül ki, h bevált-e a dolog. Természetesen vissza fogok jelezni akkor is, ha sikerült megoldani.
Köszönöm a válaszod és a tippet, rem, beválik! :)
papmacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.02.14. 19:54

papmacska írta:...Film lejátszása közben a távir gombok megnyomására (pl. előre, visszatekerés, audio és sub, pop up menu, pause) kilép a lejátszásból a főmenübe...

A távirányító firmware friss? Felraknám a legutóbbi firmware-t (akkor is, ha az van a lejátszón már – 221018_1640_r20), akkor frissül a távvezérlő is, ha van hozzá újabb. Illetve nyomnék frissítés után egy gyári állapot visszaállítását mindenképpen.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: papmacska » 2023.02.14. 11:10

Sziasztok!

Dune HD Magic 4K lejátszóm van Remote R3 távirányítóval.
Jelenleg a távirányítóval van problémám. Film lejátszása közben a távir gombok megnyomására (pl. előre, visszatekerés, audio és sub, pop up menu, pause) kilép a lejátszásból a főmenübe. Mindent elfelejt ilyenkor, tehát újra ki kell tallózni, elejéről elindítani, hangsávot, feliratot beállítani, megkeresni, h hol lépett ki. Mondanom sem kell, mennyire bosszantó, és mennyire tönkreteszi a film élvezetét.
Közel egy éve használom az eszközt, nemrégen kezdte csinálni. A filmeket NAS-ról játszom le NFS-t használva, a hiba jelentkezése előtt is ugyanígy tettem.
A mobilos Dune alkalmazást használva nem jelentkezik a hiba, ezért feltételezem, hogy a távirányító működik hibásan. (Az app használata természetesen nem váltja ki a távirt, mivel pl. a távirt "vakon" is lehet használni odanézés nélkül kitapintva a gombokat, az appra viszont kénytelen vagy ránézni, h megkeresd a "gombokat". )
A távirányítókról szóló cikk problémamegoldási javaslatát többször is elvégeztem, a párosítást megszüntettem, a távirt gyári állapotba visszaállítottam, újra párosítottam, de a hiba nem szűnt meg. (Elemcsere is megvolt...)

Még jótállásos az eszköz, de mielőtt kezdeményezném a jótállást, felvetném itt a problémát, hátha ismert jelenség ismert megoldással.

Köszi
papmacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.01.23. 17:42

Dylan írta:...Ha HD Max-on egy olyan filmet játszottam le, ami HD hangot tartalmazott, pl.: Dolby Digital Plus vagy TrueHD, akkor az erősítő csak egy sima Dolby Digital hangot játszott le belőle...

Természetesen, dekódolva sztereó lesz a hang HDMI-m vagy optikán minden jelenleg kapható Dune-ön (és minden régin is). TrueHD-nél szerintem a régi lejátszód sem csinált belőle Dolby Digital-t, mert nincs SD felbontású „mag” ebben a formátumban, csak a Dolby Digital Plus-nál (illetve DTS mag a DTS-HD-nál). Így arra tippelek, rosszul emlékezel, illetve a Dolby Digital Plus hangsávnál a Magic 4K-n is szólni fog optikán akár 5.1-ben is.
Mondjuk az Amlogic processzoros modellek nem ideálisak a HD-s hangokhoz (az új erősítő kérdés kapcsán), mivel nem minden hangsávot tudnak továbbküldeni érintetlen formátumban – bár még változhat ez, de nem garantált, ahogy a termékleírásokban is mondjuk.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2023.01.21. 16:18

Remélem megfelelő topicban teszem fel a kérdést.

Most vásároltam egy Magic 4K Plust. Előtte majd 10 évig használtam nagy megelégedéssel egy HD Max lejátszót, amit egy még nem HD erősítőre (Denon AVR-1906) kötve használtam, konkrétan egy digitális optikai kábellal. Ha HD Max-on egy olyan filmet játszottam le, ami HD hangot tartalmazott, pl.: Dolby Digital Plus vagy TrueHD, akkor az erősítő csak egy sima Dolby Digital hangot játszott le belőle, ami nekem megfelelő volt.

Az új Magic 4K Plus-t is így szeretném használni. Ha a beállításokban az S/PDIF kimenetre Bitstream beállítást alkalmazok, akkor az erősítő nem tud mit kezdeni a HD hangformátummal. Ha viszont PCM dekódolást akkor az erősítő csak sztereó jelet képes kiolvasni mindegyik HD és nem HD hangformátumból is.

A kérdésem az lenne, hogy van e erre valami megoldás, vagy ideje lesz beszereznem egy HD erősítőt? Nekem az is elég lenne, ha csak egy sima Dolby Digitalt ki tudnék olvasni egy HD hangformátumból.
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.22. 14:07

Apró Zsolt írta:...A távirányítón a legújabb firmware, a lejátszón pedig a legújabb béta firmware található. Aki tud segítsen plííz :)

Melyik a legújabb szerinted? Pontos verziót írjál! Gyári állapot visszaállítása volt már (főleg a legutóbbi frissítés telepítése után)? Másik tápegységgel ki tudod próbálni?
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéb funkciók