BD lejátszása merevlemezről

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: BD lejátszása merevlemezről

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.02.08. 20:45

sefter írta:sziasztok!

Dune Base 3.0 legújabb firmware, találkoztatok olyannal, hogy nem játsza le a BD-t?
kiírja, hogy nem támogatott formátum...vinnie kéne nem?
a film az Avatar 50gb-os verziója.
A film egy "RED_BIRD_2D_F3" nevű könyvtárban van, ezen belül van egy "certificate" és egy "BDMV" könyvtár.
Lehet ezzel van a gond?

Azzal biztos nem,a szabványos blu-ray könyvtár struktúra úgy néz ki hogy van a BDMV és azon belül a STREAM-ben találod meg magát a filmet,ha csak egy fájl van benne akkor próbáld meg azt hogy csak azt másold fel a dune merevlemezére.Általában 00000.m2ts névvel jelölik.Ha több is van akkor a legnagyobbat.
tanzen

HozzászólásSzerző: sefter » 2011.02.03. 20:53

sziasztok!

Dune Base 3.0 legújabb firmware, találkoztatok olyannal, hogy nem játsza le a BD-t?
kiírja, hogy nem támogatott formátum...vinnie kéne nem?
a film az Avatar 50gb-os verziója.
A film egy "RED_BIRD_2D_F3" nevű könyvtárban van, ezen belül van egy "certificate" és egy "BDMV" könyvtár.
Lehet ezzel van a gond?
sefter

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.27. 17:31

iolesz írta:
Kyle írta:Miért is használok ilyen HDD-ket? Most már én sem tudom...

Alapvetően ezért kezdenek el sokan külső lemezeket venni, mert folyamatosan növik ki a tárhelyet. És a legolcsóbb külső lemezek a valamilyen márkanév alatt érkező, gyárilag összeszerelt megoldások. Bár ezekben általában a legbénább az elektronika.
Ezzel kapcsolatban az alábbiakon érdemes szerintem elmerengeni: nagyon jó, hogy vannak már egész emberi áron 2 TB-os merevlemezek. Remek, hogy vehetünk akármennyi külső winyót, és jó esetben mind működik is a lejátszónkkal és a számítógépünkkel is. De:
– 2 TB-os lemez leformázva 1,8 TB, ez Blu-ray filmekkel megtöltve 50-60 darabra elég mindössze. Egy gyűjőnek ez nem nagy szám, aki meg nem gyűjti, az szerintem mkv-val megelégszik. MKV-ből mondjuk 3-szor ennyi, 150-180 darab fér el a 2 TB-on. Szerintem ez sem sok, csak a gyereknek tetsző mesékből össze lehet ennyit szedni.
– Ha tönkre megy a 2 TB-os lemez, akkor a fenti mennyiségű filmet elveszíted, ami elég kellemetlen és nehezen pótolható, nem is beszélve arról, ha családi videók, fotók voltak rajta.
– Ha több külső lemezed van (mert a 2 TB sem sok), akkor folyamatosan dugdoshatod a különböző házakat és tápjaikat a tévéd körül, ami egyrészt nem szép a sok kábel miatt, másrészt zavaróan zúghat, harmadrészt sosem az lesz csatlakoztatva, amin az éppen nézni kívánt film, vagy hallgatni kívánt zene van...
– Ha éppen filmet nézel arról a lemezről, amin mondjuk a fotóitok, zenéitek is van, vagy a gyerek filmjei, akkor a másik szobában egy számítógépen, zenelejátszón, másik Dune-ön, stb. nem elérhetőek ezek.
– Ha nem vagy otthon, nem tudsz hozzáférni a külső lemezeken tárolt fájlokhoz, fotókhoz, zenékhez, stb.
– Letöltesz valamit (FTP, torrent, http, eMule, stb.) a számítógépeden, ami megy emiatt órákon át, vagy a Dune torrent kliensével (ekkor ugye csak torrent jöhet szóba). Ezt utána a számítógépeddel ki kell tömöríteni, be kell másolni abba a mappába/arra a lemezre, ahol meg szeretnéd őrizni – hosszú percek, órák mehetnek el ezzel.

Sorolhatnám még sokáig, a lényeg az, hogy nem működik a külső lemezes megoldás normálisan, ha valaki gyűjteni és félteni kezdi a filmjeit, zenéit, egyéb fájljait. Főleg, ha egynél több számítógép, lejátszó, egyéb hálózati eszköz is van otthon. Ahelyett, hogy folyamatosan vásároljuk a külső háttértárakat, vagy cserélgetjük éppen a lejátszó belső lemezét nagyobbra és nagyobbra (kínlódva órákat/napokat az adatok átmásolásával az újra), hosszabb távon sokkal praktikusabb megoldás egy NAS használata (pld. az általam favorizált Synology), amely nem csak a fenti nehézségeket szűnteti meg, de ezer más dologra is használható, és sokkal kevesebbet fogyaszt, mint egy átlagos számítógép. És minden biztonságban lesz, bármikor bővíthető másolgatások nélkül, maga torrentezik és kitömörít, és akár a strandon is hallgatható az otthon lévő zene, vagy mutogathatóak a családi fotók róla egy mobiltelefonnal, laptoppal, stb.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: iolesz » 2010.12.27. 15:15

Kyle írta::) A 2 TB_os lemezzel semmi gondja a Dune-nek. A boltnak üzenem, hogy ezer baja lehet még attól a lemeznek, hogy tudtál rá másolni. Én nem használnék egyébként Verbatim, WD, meg hasonló olcsó külső lemezeket, inkább valami külső márkás házat egy megbízható házilag installált merevlemezzel – függetlenül a jelenlegi problémától. Illetve ha már 3 külső lemezem van, akkor inkább egy NAS-ba tenném át a diszkeket, és jóval kényelmesebb lenne a mozizás...

Hát igen..... Jogos a felvetés. Miért is használok ilyen HDD-ket? Most már én sem tudom.
Köszönöm a segítséget, a bolttal meg beszélek.
Még szerencse, hogy a Dune az utolsó forintig megérte az árát.

Üdv!
iolesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.27. 14:18

:) A 2 TB_os lemezzel semmi gondja a Dune-nek. A boltnak üzenem, hogy ezer baja lehet még attól a lemeznek, hogy tudtál rá másolni. Én nem használnék egyébként Verbatim, WD, meg hasonló olcsó külső lemezeket, inkább valami külső márkás házat egy megbízható házilag installált merevlemezzel – függetlenül a jelenlegi problémától. Illetve ha már 3 külső lemezem van, akkor inkább egy NAS-ba tenném át a diszkeket, és jóval kényelmesebb lenne a mozizás...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: iolesz » 2010.12.27. 12:00

Sziasztok!
(Dune Prime 3.0 gépem van)
A következő lenne a problémám: a két meglévő 1TB-os Verbatim külső merevlemezem mellé vettem egy harmadikat, egy 2TB-ost.
Kb. 6 db filmet rendben felmásoltam rá és mindegyik film megakad rajta és újraindítja magát a HDD(vagy nem). A filmek garantáltan jók, mivel a másik kettőn kipróbáltam őket. Mekkora a legnagyobb méretű HDD, amit a Dune tud kezelni?
A másik két HDD-ről tökéletes a lejátszás! Beszéltem a bolttal, ahol vettem és azt mondták, hogy a HDD-nek semmi baja nem lehet, ha rá tudtam másolni a filmeket.
A segítséget előre is köszönöm!

Üdv! iolesz
iolesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.10.22. 15:41

Szerintem alá sehogy még. Viszont a film m2ts fájljába, ha abban van szöveges felirat, akkor be lehet tenni egy TSMuxer nevű rogrammal, valamelyik helyett. De fazt gondolom, csak grafikus, PGS feliratok vannak benne, így szerintem nem fog menni. De hátha valaki tud rá megoldást...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2010.10.22. 14:46

Sziasztok!

Letöltöttem az Expandables Blu-Ray változatát, de pont a magyar felirat hiányzik hozzá.
Megtaláltam str-ben, és elvileg jó hozzá az időzítés is.

Hogyan lehet a külső srt-t a blu-ray alá betenni?

Dune Prime 3.0-m van, legújabb beta firmware-el.

Köszi,

franzstadt
franzstadt

HozzászólásSzerző: Cartman » 2010.06.17. 14:13

aussy írta:Persze.
Mindent úgy csináltam ahogy kell.És mégse megy

A kérdés nem az, hogy úgy csináltad-e, ahogyan kell, hanem, hogy a rendszerbeállításoknál látod-e a 2GB-os rendszermeghajtót, ha igen, akkor biztos a lemezzel van baj. Több olyan filmmel is találkoztunk már, amin elvileg van BD live, de a szerveroldali tartalmakat soha nem csinálta meg hozzá a kiadó. így nem is tud mit letölteni a Base!
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aussy » 2010.06.17. 13:23

Persze.
Mindent úgy csináltam ahogy kell.És mégse megy
aussy

ElőzőKövetkező

Vissza: Blu-ray lejátszása