FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 

Hírek

Készül a teljesen megújuló kezelőfelület és jukebox
2021. szeptember 2.

  Az idei évben a Dune HD szoftverfejlesztésében elsődleges prioritást kapott a filmes jukebox, de úgy tűnik, ezzel a lendülettel a teljes kezelőfelület is megváltozik; még jobban elrejtve, hogy gyakorlatilag egy androidos asztali számítógépünk van. Ha a már most is kipróbálható – a Netflixre igen erősen emlékeztető – kezelőfelület marad, akkor minden a filmlejátszásról fog szólni, mondhatjuk, hogy a jukebox lesz az elsődleges felhasználói interfésze a Dune HD lejátszóinak.

  »további részletek...


Dune HD Ultra Vision 4K – júliusban frissül a csúcsmodell is
2021. június 25.

  Februárban a Pro Vision 4K Solo-val érkezett meg a Dolby Vision-kompatibilitás a Dune HD lejátszókra az új Realtek RTD1619DR processzornak köszönhetően. Utána az egyel magasabb kategória képviselője (Max) frissült, majd a legkisebb Realtek-es modell (Real Vision 4K néven) újult meg. Hogy lesz-e „Vision” változat a korábban legnépszerűbb Pro 4K (II) helyett, vagy a belső lemezfiókos Pro Vision 4K Solo-ra egyszerűsödik le a korábbi választék a 100–200 ezer forintos ársávban, azt még nem tudjuk. Ami viszont bizonyos, hogy a következő újdonság az Ultra 4K utódja lesz, és júliusban érkezhet Dune HD Ultra Vision 4K néven!

  »további részletek...


Újabb, elérhetőbb Dolby Vision-képes modell
2021. május 12.

  Várható volt, hogy az ár/teljesítmény aránya miatt igen sikeres, de rövid ideig kapható Realbox 4K után valamivel be lesz tömve a keletkezett rés a Dune HD termékpalettáján. Jelenleg ugyanis a 23 980 Ft-os SmartBox 4K Plus és a 112 600 Ft-os Pro 4K II között nem találunk lejátszót a kínálatban. Ezen tarthatatlan állapot megszüntetésére hivatott a Real Vision 4K néven heteken belül érkező újdonság.

  »további részletek...


Plusz okosságok: SmartBox 4K Plus
2021. február 23.

  A Pro 4K II Plus rekordsebességű lecserélése után lehet, nem is lepődünk meg azon, hogy kb. fél év után a legkedvezőbb árú Dune HD lejátszó, a SmartBox 4K is megújul. Modernebb külsővel és gyakorlatilag csak pár hardveres és szoftveres újdonsággal érkezik a SmartBox 4K Plus! A beépített Wi-Fi immár kétsávos (2,4 és 5 GHz), és képes a 802.11ac sebesség kezelésére is. A 6.0.1-es Android rendszer helyett pedig 7.1-est találunk az újdonságban. A külső kicsit talán dizájnosabb lett, de továbbra is mindössze 101×101 mm alapterületű, és maradt a 26 mm-es magasság is. Hasznos fejlesztés, hogy végre a legkisebb lejátszóból sem hiányzik a Bluetooth, így játékvezérlők, headsetek és akár a Dune HD AirMouse is csatlakoztatható.

  Bár hivatalosan a SmartBox 4K még nem szűnt meg, a Plus változat csak minimálisan drágább, így azt gondoljuk, nincs értelme mindkét modell forgalmazásának. A SmartBox 4K Plus már kapható a forgalmazóknál, jelenleg a SmartBox 4K-val azonos ajánlott áron: 23 980 Ft-ért.Max Vision 4K: Kihozták belőle a maximumot?
2021. február 6.

  Bár úton még nincs a kereskedőkhöz, de március első felére már várható a második Dolby Vision-képes Dune HD modell, amely a korábbi Max 4K-t hivatott leváltani. A Max 4K és a jelenleg is kapható Ultra 4K már a high-end készülékek kategóriájában játszik (legyen szó akár kép-, akár hangminőségről), ennek megfelelően válogatott alkatrészekből – pl. toroid mágneses stabilizált tápegység –, különleges megoldásokkal készült (lásd pl. korábbi hírünkben ITT. Az új, kisebbik csúcsmodell Max Vision 4K névre lett keresztelve, és ellentétben a Pro Vision 4K Solo-val, nem csak a Dolby Vision képesség az egyetlen újdonság, amit kínál.

  »további részletek...


A HDR10+ után érkezik a Dolby Vision is a Dune HD lejátszókra
2021. február 4.

  Közel 1 éve jelentette be a gyártó az első HDR10+ színkódolás megjelenítésére (pontosabban feldolgozására) képes modelleket; a RealBox 4K-t és a Pro 4K II-t. Most két újabb – igaz magasabb árkategóriájú – Dune HD lejátszót mutatunk be, amelyek a Dolby Vision színrendszerű videokat is kezeli, így gyakorlatilag a képfeldolgozás tekintetében végre a médialejátszók is utolérik az asztali Blu-ray lejátszókat, illetve a jóval nagyobb adatfeldolgozási (bit)sebesség miatt többet tudnak azoknál. Köszönhető mindez annak, hogy a Dolby Laboratories, Inc. végre megvásárolhatóvá tette a Dolby Vision licencét médiaprocesszorok mellé is, a legújabb Realtek RTD1619DR CPU pedig tartalmazza a feldolgozáshoz szükséges elektronikát.

  »további részletek...


Dune HD Pro 4K Plus II még decemberben!
2020. december 5.

  Nem csak a szoftverfejlesztés folyamatos a Dune HD-nél, de újabb és újabb készülékek is készülnek. Még ebben a hónapban megjelenik a hazai kereskődőknél a Pro 4K Plus továbbfejlesztett változata – a Pro 4K II után nem meglepő módon – Pro 4K Plus II néven. Akár csak az elődmodell, az új is az aktuális Pro 4K (jelenleg Pro 4K II) alapjaira épül, de belső HDD-fiókot is tartalmaz. A külső alapvetően nem változott, de praktikusan az előlapra került a főkapcsoló és egy USB-port is. Idén viszont nem csak ennyi az újdonság...

  »további részletek...


Még kedvezőbb áron kapható a két legkisebb Dune!
2020. szeptember 29.

  A Dune HD számottevően csökkentette a SmartBox 4K és a RealBox 4K modellek árait Európában! Így a belépő szintű készülék 29 900 Ft helyett mától 23 980 Ft, a már HDR10+ megjelenítésre is képes, VFD-kijelzős, gigabites hálózati lejátszó, a RealBox 4K pedig 69 900 Ft helyett 58 390 Ft (ajánlott bruttó fogyasztói ár) lett. Jelen ismereteink szerint nem akcióról, hanem végleges árkorrekcióról van szó, bár a forint rohamos gyengülése még változtathat a következő napokban és hetekben az árakon – főleg, hogy a RealBox 4K következő szállítmánya 7–10 napon belül érkezhet az országba, jelenleg nincs készletünk belőle. Azt természetesen garantálni tudjuk, hogy aki a mától érvényes új áron előrendeli a RealBox 4K-t viszonteladóinknál, az biztosan nem drágábban fogja megkapni, illetve aki már régebben vár erre a típusra, de még a magasabb áron rendelte elő, annak is a kedvezőbb árat kell majd átvételkor fizetnie.Érkeznek végre a 2020-as Dune HD lejátszók!
2020. július 18.

  Március 17-i hírünkben bemutattuk a 3 új Dune HD készüléket, amelyekkel az orosz gyártó az idén megújítja a belépő- és középkategóriás kínálatát. Most, hogy a SmartBox 4K, a Realbox 4K és a Pro 4K II első szállítmánya napokon belül megérkezik hozzánk, ismertté váltak a hazai árak és a boltokba kerülés dátuma is. Nézzük tehát, mikortól, mennyiért, és milyen különbségek alapján választhatunk új Dune HD lejátszót, amely szinte bármilyen film-, zene- és képfájlt hibátlanul képes lejátszani még 4K felbontás és hálózati forrás esetén is!

  »további részletek...


Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellek
2020. március 17.

  Immár több hónapja, tavaly november óta hiánycikk a legnépszerűbb Dune HD lejátszó, a Pro 4K Európában, az utóbbi hetekben, napokban pedig a többi modell elérhetősége is bizonytalanná vált. Jelenleg csak a linuxos Duo 4K, Solo 4K és Solo 4K Base van nálunk idehaza raktáron, semelyik androidos lejátszó sem kapható. A Koronavírus kínai megjelenése csak részben okolható az ellátási problémák miatt, mivel gyökeres változások történnek a gyártó értékesítési láncában is, miközben újabb modellek piacra dobására is készültek. Hamarosan megoldódni látszik a helyzet, és olyan újdonságok érkeznek az olcsóbb kategóriákba, mint a SmartBox 4K, a RealBox 4K és a – dobpergés! – Pro 4K II.

  »további részletek...  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .