FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 

Hírek

Filmes jukebox a Solo 4K-n!
2016. szeptember 8.

  Facebook oldalunkon már írtunk pár szót róla hétfőn, most részletesen bemutatjuk: végre Dune HD lejátszón is van belső jukebox-szkenner! Bár jelenleg (még?) csak a Solo 4K-ra elérhető, de elméletileg nincs akadálya annak, hogy korábbi modellekre is megérkezzen egy frissítés során a My Collection névre keresztelt alkalmazás.

  Ellentétben a korábbi Zappiti és egyéb megoldásokkal, nincs többé szükség számítógépre ahhoz, hogy filmgyűjteményünket (jelenleg csak a filmeket kezeli az új program) látványos, filmborítókat és a leírások alatt háttérképeket megjelenítő grafikus kezelőfelületen, úgynevezett jukeboxban láthassuk és böngészhessük. Ha van internetkapcsolat a Solo 4K-n, a filmfájlok neve alapján a lejátszó automatikusan letölti a szükséges adatokat és képeket, és a ROM-ban(!) tárolja azokat, így akkor is megjeleníthető a jukebox, ha a hozzájuk tartozó fájlok háttértára éppen nincs csatlakoztatva.

  »további részletek...


Jön a Dune HD Solo Lite!
2016. szeptember 6.

  Szívesen vennél egy Solo 4K-t, mert tetszik a VXP® képminősége, a 4K felbontás és felskálázás, de sokallod az árát? Nincs szükséged a Z-Wave kártyára benne? Nem tennél bele merevlemezt, így a belső fiók is felesleges Neked? Etherneten játszanál le, azaz nem tudod kihasználni a 802.11ac sebességű wifit sem? Nincs otthon DVB-T vagy DVB-C adás, vagy ezeket a TV-n is tudod fogni, rögzíteni? Az sem baj, ha az Android sem futtatható, hiszen egy profi médialejátszóra van csak szükséged?

  Nem vagy egyedül ezen igényekkel, és ezt a Dune HD-nél is jól tudják. Neked készítették a Solo Lite-ot, amely pár héten belül már kapható is lesz. Ára várhatóan 66 900 Ft lesz, 27% ÁFÁ-val együtt. Adatlapja hamarosan elérhető oldalunkon! További fotók a Facebook-on ITT.

  Frissítés: a legújabb infók szerint a My Collection jukebox és a Blu-ray lemezek menüs lejátszása fizetős funkció lesz a Solo Lite-on!Máris jön a következő frissítés a Solo 4K-ra
2016. május 24.

  Mi már teszteljük az akár órákon belül bárki számára elérhetővé váló új firmware-t, amely újdonságairól ITT írtunk. Az általunk lejelentett, számunkra legkomolyabb hibák kijavításra kerültek:

  • Működik a hazai Digi DVB-C adások keresése, a műsorújság és a felvétel is.
  • Apple (HFS/HFS+) fájlrendszerű háttértárakról is le tudunk már játszani, sőt az exFAT is támogatott (ez utóbbit írni is tudja a Solo 4K).
  • 4K-s kimenet mellett 3D Blu-ray lejátszás után nem szűnik meg a HDMI-jel.
  • Nem akad a DVD-k menüjének hangja.
  • Van immár VXP-demó mód is, osztott képernyővel.

  Továbbra is vannak még apróbb problémák, de látva a fejlesztés ütemét, heteken belül bizonyosan javítva lesznek ezek is. A főbb hiányosságok:

  • HD-s hang mellett bármely OSD kijelzésre akadozhat a hang továbküldés esetén.
  • A DLNA Media Renderer kliens még nem működik.
  • Teljes Blu-ray lejátszásnál az infó sávban minden HD-s hangsáv 7.1-esnek van jelölve.
  • Nincs még kész az Android oprendszer.
  • TIF képeket videónak hisz a lejátszó.
  • Nem lehet elmenteni a VXP bekapcsolt állapotát mint alaphelyzetet, minden filmnél külön aktiválni kell.
  • Nálunk az időjárás widget nem működik, és manuálisan sem adható meg a város.
  • Sztereó AAC és FLAC fájloknál előfordul, hogy az erősítő 7.1 csatornát érzékel HDMI-n.


Megérkezett a Solo 4K
2016. április 13.

  Ma déleben megérkezett az országba az első Solo 4K szállítmány, így 1–2 napon belül bármely hivatalos forgalmazónál átvehető! A jövő hétfőn újabb szállítmány érkezik, amivel reményeink szerint pár hétig bizonyosan biztosítható a folyamatos ellátás a magyar vásárlók számára. Köszönjük az eddigi előrendeléseket, ezek alapján a Solo 4K minden idők legsikeresebben induló Dune HD lejátszója lett!

  A fórumban már használható a saját topikja, de kérjünk, ide csak olyan problémákat írjatok, amelyek vélhetően csak ezzel a modellel kapcsolatosak (pl. VXP, 4K, Andorid), a többi Dune HD lejátszót nem érintik!További részletek a Solo 4K-ról
2016. március 2.

  Ahogy közeledik a Solo 4K érkezése, újabb részletekről és módosításokról érkezett hír. Változik a korábban bejelentett ár, így 349 EUR-ért (19%-os áfával együtt) vihetik haza a legtöbb EU-s országban. Ez jelen állás szerint – köszönhetően a HUF/EUR árfolyamnak és a 27%-os magyar ÁFÁ-nak – kb. 116 ezer forintos hazai árcédulát vetít előre.

  A többi új részlet a Solo 4K-ról azonban már mind jó hír. Eldőlt ugyanis, hogy:

  – nem csak wifi Access Point-ként, de akár routerként is használható lesz (bizonyos korlátokkal),
  – nem csak DVB-T/T2, de digitális kábeltéve, azaz DVB-C adások vételére is képes lesz a belső tuner,
  – az opciósnak ígért Z-Wave adapter alapfelszereltség lesz, gyárilag telepítve az alaplapra.4K-s Dune HD márciustól
2016. január 15.

  Várhatóan 2016 márciusában kerül a boltokba az első Dune HD lejátszó, amely már 4K-s kimenettel rendelkezik. Mivel a Sigma Designs SMP8758 processzorra épül, így nem marad ki az integrált VXPŸ képfeldolgozás sem – végre! A Solo 4K névre keresztelt újdonság a TV-303D utódjának is tekinthető abból a szempontból, hogy ő is 2,5"-es merevlemezt fogad a hátulról elérhető fiókján keresztül. A dupla antenna a 802.11ac szabványú belső wifi-kártyához csatlakozik, így akár 300+ Mbit fölötti sebességű filmek (ha lesznek egyszer ilyenek) is lejátszhatóak vezeték nélküli hálózaton. Bár a 4K-s videókimenetre (HDMI1.4b, tehát max. 30 fps sebességig) szerintünk még évekig nem igazán lesz szükségünk, a Blu-ray ISO-k és mappák (2D és 3D is) lejátszása teljes menüvel együtt különlegessé teszi a Solo 4K-t a jelenleg kapható konkurensek között. Ha pedig a gyártó komolyan gondolja az androidos támogatást is, akkor egy teljes értékű asztali számítógépet kapnak a leendő vásárlók, nem csak egy kiváló kép- és hangminőségű hardveres médialejátszót...

  »további részletek...


Visszatért a Smart D1!
2015. november 24.

  Az idei karácsonyi szezonra visszatért minden idők legsikeresebb Dune HD lejátszója, a Smart D1!
  A gyártó raktárának mélyén talált néhány kartonból Magyarországra is jutott, így megint kapható újonnan, 2 év garanciával, ráadásul most ajándék – 9 ezer forint értékű – Dune HD Air wifi-adapterrel csomagolva a Smart D1.

  A 2010 elején bemutatott Smart család lejátszói még Blu-ray licenc alatt készültek, azaz a BD ISO fájlokat és mappákat pont úgy játszák le, mint az asztali BD-lejátszók az optikai lemezeket: menüvel együtt. Viszont még nem érintette őket a 2012 márciusától kötelező CINAVIA másolásvédelem, azaz gond nélkül lejátszanak olyan film- és zenefájlokat is, amelyek védett Blu-ray lemezről lettek rippelve. Ráadásul hibátlanul továbbítja a HD-s hangsávokat is (DTS-HD, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos) a Smart D1 HDMI 1.3-as kimenetén a házimozi-erősítőre , így akinek nincs szüksége BD 3D és 4K-s videókimenetre, azok számára a mai napig tökéletes lejátszó lehet a kép- és hangminőségéről egyaránt híres, VFD-kijelzőjén keresztül TV nélküli zenehallgatásra is jól használható Dune HD Smart D1. Ha erősítő nélkül, közvetlenül TV-re kötjük a D1-et, akkor a DTS és Dolby dekódolási képességének köszönhetően analóg kimenetén is megjelenik minden hangsáv. A Smart D1 + Air csomag ajánlott ára bruttó 74 900 Ft, a héten már kapható lesz forgalmazóinknál!Ismét kapható a Dune HD Connect első változata
2015. július 14.

  Valószínűleg csak a legelső Connect WiFi tulajdonosok tudnak arról, hogy ezen a remek mini lejátszón régebben még több csatlakozó volt, mint manapság. Az apró készülékházra a külső antenna, az ethernet, az infra vevő, a HDMI, az USB csatlakozók és az SD-kártyaolvasó nyílása mellett még ráfért egy további aljzat, amely kompozit és komponens analóg videókimenetet, sztereó analóg és koax digitális hangot továbbított elsősorban régebbi, még nem digitális tévék felé, illetve nem HDMI-s erősítőhöz. Mindezek mellett, ez a legelső, csak pár hónapig gyártott Connect DTS-licenszt is tartalmazott, így nem volt szükség a nem hivatalos patch-fájl telepítésére sem, ha a tévén szerettük volna megszólaltatni a DTS formátumú hangsávokat egy-egy film lejátszása közben. A költségek csökkentése érdekében azonban hamar lebutította a gyártó a Connect-et :(

  Az analóg videókimenetek elhagyása lehetetlenné tette, hogy ezt a remek lejátszót régebbi tévékkel, projektorokkal használjuk, illetve olyan helyen élvezhessük kiváló képminőségét és fájlkompatibilitását, mint pl. egy autó vagy más jármű, ahol pedig apró mérete és minimális fogyasztása révén igen csak volna „keresni valója” a Connect-nek.

  Bár a Dune HD nem kezdte el ismét gyártani a mindentudó Connect modellt, de raktára mélyéről előkerült egy „adag” ebből az igen értékes legelső szériából, amelyből nekünk is sikerült szerezni. Így most utoljára, csak a készlet erejéig, a régi (fehér dobozos) és az új (fekete csomagolású) Connect is kapható forgalmazóinknál!Onkyo és Dune HD nyereményjáték
2015. május 11.

  Facebookos nyereményjátékban való részvételre buzdítjuk angolul tudó olvasóinkat. A Dune HD gyártói Facebook oldalán az ONKYO-val közösen meghírdetett játékra jelentkezve egy csapásra megújíthatod az otthoni házimozid két legfontosabb komponensét, az erősítőt és a médialejátszót is.

  A nevezéshez a Dune HD vagy az ONKYO Facebook oldalát kell lájkolnod, Teljes neved, országod és emailcímed megadása mellett pedig röviden meg kell írnod, melyik filmet és miért azt néznéd meg legszívesebben barátaiddal a megnyerhető erősítővel és lejátszóval.

  Június 4-én kiderül, hogy ki nyert és pontosan mit is (vélhetően egy Base 3D-t és egy 2015-ös ONKYO házimozi-erősítőt). Ugyanis a jelenleg látható feltételek oldalon – ezen írás pillanatában – még a 2013-as játék díjai szerepelnek...DTS dekódolás minden Dune HD modellen
2015. május 8.

  Jelenleg hivatalosan csak a két 3D-s Dune HD lejátszó, a TV-303D és a Base 3D képes a DTS hangsávok dekódolására (azaz analóg kimenetein is megszólaltatni), a többi modell csak digitálisan tudja továbbküldeni ezt a formátum és HD-s változatát a DTS-HD-t, így egy házimozi-erősítőre is szükségünk van, hogy élvezhessük a DTS-hangzást. Mindennek természetesen anyagi okai vannak: a készülék olcsóbb lehet, ha a processzorhoz nem kéri a lejátszó gyártója a DTS-licenszt. Viszont éppen az olcsóbb Dune HD modelleknél jellemző, hogy közvetlenül TV-kötve, nem pedig komolyabb házimozi-rendszerben használjuk őket, így éppen ezeknél okoz sokaknak problémát, ha egy-egy film csak DTS formában tartalmazza a hallgatni kívánt nyelvű hangsávot.

  Találtunk azonban házilag készített (tehát nem a gyártó által kiadott) plugint, amely engedélyezi az eredetileg letiltott dekódolást, így minden aktuális és régebbi Dune HD lejátszón élvezhető lesz a DTS/DTS-HD. A funkciót engedélyező és kikapcsoló szervizfájlok letölthetőek gyűjteményünkből. Az aktuális firmware-rel garantáltan működnek, legalább is az általunk próbált TV-102-T2-re telepítve.
  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .