Utólag telepített Transmission

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Utólag telepített Transmission

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.13. 19:51

Igen. leírtad. Én meg leírtam azt, hogy telepített apk-val nem tudok torrentezni, mert nem engedi beállítani a letöltési mappát a SATA-n rádugott HDD-re! Csak olvasni tudja, egyfolytában ezt írja mindegyik torrent program! A 10.-nél járok de egyik sem engedi, úgyhogy máshol van a hiba. Már leformáztam a HDD-t is, de így sem jó! Belsőre enged, de az lófing méretű ebből a szempontból. Ami a sebességet illeti : a Realtek nem lehet akadálya, mert az A300-al is töltöttem 50-nel ha épp lehetett. Pedig abban még csak olyan proci sem volt, mint ebben. Tökéletesen ellátta egy "NAS" szerepét a maga kis 5W fogyasztásával. Ezért szeretném ezen is elérni, hogy így tudjak torrentezni. Ez is volt az egyik oka, amiért ez mellett döntöttem : mert bármilyen apk rátelepíthető. Jó lenne nekem úgy is, ahogy írtad. Nem is lenne gond, ha a telepítő mappa útvonalát el tudnám fogadtatni vele. De nem tudom, mert valamiért nem lehet. Az Aria2 egyébként megint meghalt, már torrentet sem enged hozzáadni. Leszedett négy filmet oda ahova szerettem volna. Aztán ki kellett lépnem, majd amikor hazaértem, már újra halott volt. Még csak azokat sem látja, amiket leszedett. Tudom, ez még csak egy induló készülék. De hogy egy nyavajás jól működő torrent kliens sem sikerült beletenni....
Mindegy, várok, mert ez így ebből a szempontból "kuka". Minden mással meg vagyok elégedve, ügyes, gyors és tetszik is nagyon. Meglátjuk mi lesz a későbbiekben, de ez így nyitásnak egy nagy negatívum.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.13. 18:11

maxhim írta:...Ugyan is 10MB/sec fölé nem megy de általában csak 6-7-8, míg ha ugyan ezt a torrentet elindítom a PC-n, 50-60 a sebessége...

Ugye a PC-dben nem egy Realtek médiaprocesszor van? Nem gondolom, hogy sokkal többet lehet tőle várni, főleg hogy párhuzamosan fut a teljes Android. Torrentezni NAS-sal érdemes... De miért ezzel kísérletezgetsz, maikor leírtam, hogyan lehet kényelmesen használni a qTorrentet vagy a Bittorrent néven telepíthető Play Store-os alkalmazást az Android rendszer alatt? Szerintem az OpenWRT rész még nem elég stabil.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.13. 15:36

Átnéztem mindent. Rájöttem, hogy az Openwrt felületén van egy olyan beállítása az Aria2-nek, hogy RPC port. Ugyan ez megtalálható a Frontend-ben is, de már egy elérési útvonallal együtt :

http://192.168.1.9:****/jsonrpc

Na már most : az RPC port-hoz beírt szám nem egyezett a linkben lévő port számmal. Átírtam mindkettőt azonosra (próbaképp 6880-ra) és elmentettem. Így már tudok torrentet hozzá adni, és bár néha még kiírja az Internal server error-t, de szedi a filmet - úgy ahogy. Ugyan is 10MB/sec fölé nem megy de általában csak 6-7-8, míg ha ugyan ezt a torrentet elindítom a PC-n, 50-60 a sebessége. Ráadásul a WEB-es felülete is katasztrófa és ezt nem az egyszerűsége miatt mondom, hanem mert semmit sem jelez ki jól. Ez is ugyan úgy megáll néha, mint a Transmission, csak éppen nem írja ki, nem mutatja sehol. Egyébként amit kibogarásztam azt erről az oldalról szedtem, remélem nem gond, ha belinkelem. Az is célom ezzel, hogy hátha Te aki jobban értesz hozza találsz még benne valamit, amit én nem értek :

http://blog.pzheng.me/2014/05/18/aria2-on-archlinux/
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.12. 19:57

Ez egy Huawei HG8245H ONT. Itt írja ki a hibát :

Kép
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.12. 19:43

maxhim írta:...Ezt írja ki : Error: Internal server error...

Mármint mi és mikor írja ezt? A port forwardolása nélkül is működik, csak legfeljebb lassan. Nem ismerem ezt a routert, de ha ez a port forward ablaka, akkor jól van beállítva.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.12. 18:52

Semmi sincs rádugva csak az egy terrás HDD. Egy pendrive volt még rajta, de az a képernyőfotó készítésekor pont nem volt bedugva. A baj az, hogy sok pótolhatatlan videó van rajta, azokat előbb le kell mentenem, majd formázás után vissza. Nem kis idő lesz, de nem hagyhatom veszni őket.
Közben megcsináltam amit írtál, de nem megy. Ezt írja ki : Error: Internal server error A Port Forward mindenképpen kell? Ha igen mit cseszek el?

Kép

Megpróbáltam e nélkül is, de úgysem jó.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.12. 17:40

maxhim írta:...Ami még furcsa, hogy Te mindig a sataa1-et írod, de nálam a HDD a Disk_sataa4 néven szerepel...

Ez attól is függ, hány partíció van az általad használt HDD-n. De lehet, Te már dugtál rá több lemezt, nem csak egyet. Formázd le a lemezt az OpenWRT-ben, hátha megoldódnak a jogosultsági gondok!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.12. 17:19

Köszi, erre ráhasalok. Azóta újra feltelepítettem mindegyik torrent apk-t amiket eddig töröltem mert nem hagyott nyugodni a dolog, és arra a következtetésre jutottam, hogy van amelyiknek működik a WEB-es felülete PC-ről (tTorrent). A baj csak az, hogy ha megpróbálom beállítani (bármelyik programban) azt, hogy az alapértelmezett letöltési mappa a HDD-m DOWNLOAD könyvtára legyen, kiderül, hogy ehhez nincs jogom. Azt írják a programok, hogy ehhez a merevlemezhez csak olvasás szintjén férek hozzá, ergo nem tudnak rá írni. Ami érdekes, mert PC-ről tudok rá másolni, tehát itt valami anomália van. Nem értem.
Ami még furcsa, hogy Te mindig a sataa1-et írod, de nálam a HDD a Disk_sataa4 néven szerepel.

Én ezt látom a hálózati beállítások alatt :

Kép

Ennek így kell kinéznie? :)
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.12. 16:01

Kipróbáltuk az OpenWRT-n belül alaphelyzetben telepített Aria2 letöltőklinest. Ez torentet is tud, és úgy tűnik nem áll le, a Transmission-nel ellentétben. Ha belépsz az OpenWRT webes felületére a Pro4K_IP-címe:8080 webcímen, akkor a NAS Services menüben válaszd az Aria2 Settings menüpontot! A Default download directory-nál meg tudod adni a külső SATA lemezt (/mnt/sataa1), a Task Settings alatt meg a sebességkorlátokat, akár feladatra lebontva is. A routerben forwardolt a BitTorrent listen port sorban beállított porttartományt (6881-6999 a javasolt) a Dune IP-címére, és kb. ennyi! Az oldal jobb felső sarkában megtalálod a gombot, ami az Aria2 webes felületére visz, de a Dune_IP-címe:8080/yaaw/ lesz az. Ha a 8080-as portot is forwardolod a routeredben, akkor akár a világ másik oldaláról is tudod menedzselni a letöltéseidet a Pro 4K-n, csak adjál valami komoly jelszót az OpenWRT-nek!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.12. 11:27

maxhim írta:...Rátettem a torrent fájlokat a HDD-re, de azokra hiába nyomok rá a távirányítóval, nem nyit meg semmilyen feltelepített torren programot...

Azt gondolom, Te a Dune médialejátszós felületének a fájlböngészőjéről beszélsz, ami médiafájlokat indít, nem mást. Ha telepítesz a Play Store-ból egy fájlkezelőt (pl. ES File Explorer), akkor máris ki tudsz tallózni a tárhelyeiden bármilyen .torrent fájlt, és rákattintva megkérdezi, hogy mivel nyissa meg (pl. qtorrent). Vagy ha eleve a Dune-ön futtatod a webböngésződet (pl. Chrome), amivel a torent oldalon letöltöd a .torrent fájlt, akkor a böngésző is engedi megnyitni azt a telepített torrentkliensek bármelyikével.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: A torrentkliens használata