DVD lejátszása HDD-ről

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: DVD lejátszása HDD-ről

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2011.03.22. 00:54

Nem több filmet pakoltam fel egy lemezre(azt csak a példa kedvéért írtam),hanem:
1.: a filmet,és utána azokat az extrákat amik érdekelnek.(DVD9-ről DVD5-re alakítás)
2.:sorozatok epizódjait (2,3 rész)pl.Róma,Maffiózók, stb,de nem több mint kb. 2h15min
A menüt pedig pont a minőség miatt hagytam le,hogy ne foglalja a helyet a DVD-n és jobb legyen a minősége !
3.:Panasonic Diga felvevővel DVD-RAM lemezre rögzített saját kamerás videók,szintén menü nélkül,akár 20-25 cím,de nem több mint összesen 2h !Ebben az esetben még lehetőségem sem volt menüt kreálni.
Csodálkoznék ha az egész országban csak nekem lennének menü nélküli lemezeim.
Balázs
Mikrobi74

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.21. 22:54

A következő firmware-ben már az újraírt DVD-lejátszó program (is) benne lesz, meglátjuk, az tud-e ilyet. Megjegyzem, szerintem rajtad kívül nincs még valaki az országban, aki több DVD-filmet pakolt volna egy korongra (már csak a minőség miatt is), ráadásul bármiféle menü nélkül :) Tehát ha lehet is majd egyszer címet választani, annak valami más oka lesz, mint az ilyen lemezek könnyebb kezelhetősége.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2011.03.17. 01:34

Nem a fejezetekről beszélek,természetesen elolvastam.Mindig elolvasom a használati útmutatót mielőtt kérdésem lenne!Sosem a fejezetek közti váltás okozott nehézséget, hanem a címek közti váltás(title )!A kettő nem ugyanaz!Nem tudom milyen szót használjak,ezt használják a lejátszók is!(talán fogalmazhatnék úgy,hogy film)
pl.:több kis film van egy DVD-n,menü nélkül,nem tudom egyszerűen kiválasztani,hogy melyiket nézzem,csak végigtekerem őket sorban amíg oda nem érek.tehát nem a fejezetek közti váltás a probléma,hanem a filmek közti,ha nincs menü a lemezen.(és nekem sajna sok ilyen van,a menüt lespóroltam róluk)
Egyébként nem nagy probléma,mert az egyik title(film) végére ugorva utána elkezdi a következőt lejátszani.
Amúgy maga Dune HD Smart D1 nagyon jó ,élmény használni :D !
Köszönettel
Balázs
Mikrobi74

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.17. 00:00

Annál is egyszerűbben, hogy megnyomod a fejezet számának megfelelő számbillentyűt a távvezérlőn? Illetve továbbra is azt kérdezem, hogy elolvastad a kézikönyvben, hogyan kell?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2011.03.16. 23:07

Lehet,hogy valamit elrontottam,most meglett a 2.-ik title .Azért,ha egyszerűbben meg lehetne keresni a címeket a DVD-n az jó lenne.
Köszönöm a választ.
Balázs
Mikrobi74

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.16. 22:14

Azt mondod, hogy nem működik úgy, mint ahogy a kézikönyv 31–32. oldalán le van írva, vagy nem olvastad el a kezelési útmutatót? Ha nem találja a 2. fejezetet, akkor lehet, hogy hibás a lemez tartalomjegyzéke, esetleg egy asztali lejátszóban érdemes megnézni, hogy kiírva a lemez máshogy működik-e?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2011.03.16. 21:21

Konkrétan arra gondolok,hogy ugye több title van a lemezen(menü nélkül) egymás után és nem lehet választani (vagy nem tudom hogyan) melyiket játsza.Ráadásul nekem az előbb egy lemezen(iso) amin 3 title volt csak az 1. játszotta le,miután végigléptettem a 3.-ra ugrott a 2.-at nem tudta megtalálni.
Legtöbb DVD lejátszón van lehetőség kiválasztani melyik title,melyik chapter -re ugorjon,itt meg tényleg csak marad a végigtekerés,vagy léptetés.
Köszönöm,Balázs
Mikrobi74

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.03.16. 20:51

A DVD-lejátszásban két hibáról tudunk:
– a több kamerállást tartalmazó filmeknél nem lehet váltani a nézőpontot, és ugrálva játssza le őket.
– bizonyos esetekben az adott fejezet utolsó pár másodperce alatt nincs hang.

Amit írsz, azt vagy nem értem, vagy nem hiba. Ha egyszer nincs menü, akkor hogyan lehetne váltani bármi között is? DVD iso lejátszásnál elindul a .ifo fájl szerint a film. Ha nincs menü, akkor folyamatosan lejátssza a .vob fájlokat. Ez így rendben van. Ha kiveszed az iso-ból a .vob fájlokat, akkor mint fájlok között, közöttük is tudsz választani, ha tudod, hogy melyik film melyik vob-bal kezdődik. De az már nem DVD-lejátszás, hanem vob fájlok lejátszása. Hol itt a hiba? Vagy félreértettelek?
Kyle
Adminisztrátor

DVD lejátszása HDD-ről

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2011.03.16. 18:52

Sziasztok.
Hát a DVD-iso lejátszás tényleg hagy kívánni valót maga után.
Menü néküli lemezeim vannak,egymás után akár több címmel,és nem lehet választani köztük,sőt némelyiket nem is látja ! :(
Említetted,hogy a DVD player rész tényleg gyenge,a közeljövőben várható a javítás ?
Köszönettel
Balázs
Mikrobi74

Vissza: SD filmek (pld. avi) lejátszása