Dolby Vision P5

Olyan kérdések helye, amelyek a Pro One 8K Plus egyedi hardverével (új, korábban nem használt Amlogic processzor) függhet össze.

Re: Dolby Vision P5

HozzászólásSzerző: biiird » 2025.11.28. 13:37

Kicsit utánnanézegettem mit lehetne tenni és találtam egy MKVToolNix nevezetű ingyenes alkalmazást, ami nem csak Windowsra, de Linux meg talán Mac is elérhető
Ez egy remuxing tool, ahogy olvastam és újra kódolás nélkül át tudom rakni a .TS-ben lévő audió/videó streameket (és a külső sub-okat is, ha van) egy mkv file-ba.
Elég gyorsan is csinálja egy 80Gb film kevesebb mint 30 perc alatt megvan (egy 10 éves i5-ös gépen)
Leteszteltem több .TS file-al is, nem csak azzal amiket nem vitt a Dune meg a VLC, minden prímán megy.
Szóval, eddig nagyon hasznos kis tool-nak tűnik...
biiird

HozzászólásSzerző: biiird » 2025.11.23. 16:27

Hali,

Köszönöm a gyors válaszodat!
Így is tettem :) elküldtem a logot a lejátszóról, aztán írtam egy mailt a supportnak angolul.
Amint írnak updatelem itt is a threadet.

Am van egy hasonló hibája egy másik codecnél a VC-1-nél (ezt is megírtam a supportnak már így egy füst alatt)
Itt is jó az audió, de fekete a marad a screen lejátszáskor (sima 1080p mkv-k csak a codec VC-1 )
De ha rányomsz a fast forward-ra és play megint, akkor előjön a kép (ez mind2 régi Sigma chipes Dune lejátszómon jól megy, nem kell ilyen work-around :) )

De ezek minimális dolgok...
biiird

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.11.23. 15:55

Így elsőre azt mondanám – tekintve, hogy egy számítógépen futó VLC sem boldogul ezekkel –, hogy nem úgy készültek ezek a fájlok, ahogy kellett volna nekik. Én sosem találkoztam ilyenekkel, igaz eleve ritkán látok olyat, hogy .ts lenne egy normális filmfájl végső formátuma. Lejelentheted hibának, de nincs okod többet várni egy médialejátszótól, mint a VLC-től egy sokkal erősebb hardveren. Szabványos fájlokkal (pl. a Blu-ray az, egy 1:1-es Blu-ray másolatokkal nincs is hasonló probléma) várható el, hogy jól működjön.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Dolby Vision P5

HozzászólásSzerző: biiird » 2025.11.23. 13:45

Sziasztok!

Átnéztem a fórumot és a külföldi oldalakat is, de nem akadtam a válaszra sehol ezért megkérdezem most itt.
Nem vagyok egy nagy szakértő a témában, a Dune-HD lejátszókkal azonban nem most találkozom először.
Körülbelül egy éve vettem ezt a fajta dune lejátszót, mindent visz elég jól, de a Dolby Vision P5 filmeknél nincs kép.
Ha rányomok az info-ra, akkor a kodeknél H.265 jelenik meg.
Ezt csak .TS fileoknál tudtam megfigyelni (.TS P7,P8 megy gond nélkül), .MKV-nál még nem találkoztam P5 kódolással, vagy ott nem jelentkezik ez a hiba.
Ha a lejátszó kódol, akkor se megy, ha a kijelző akkor se. (Ezeket a fileokat a PC-men lévő VLC player se játsza le.)

A régebbi lejátszómat nem adtam el, így megnéztem azon mi a helyzet. Az egy Dune-HD Duo 4K (van egy Dune-HD max-om is, de az ugye nem boldogul a 4K-val).
Az a lejátszó viszi ezeket a filmeket is (a 23.976Hz-es DV P5 videókat simán viszi az 59.94Hz-eseknél kiír egy üzit, hogy ez a képfelbontás és frekvencia még nem támogatott, de a kép ott is megjelenik, csak kb egy lassított felvételt lát az ember)
ott a kodek info-nál ez jelenik meg: H.265HDR/BT.2020 (konverzió bekacsolva)
Ez ugye egy Sigma chipes lejátszó még, a Realtek-eseken nem tudom mi a helyzet, lehet ott se jelentkezik ez a hiba...

Hibajelentést még nem küldtem róla, meg nem is tudom, hogy belekerülne-e, mivel elindul a film csak fekete...
Nem egy hű de nem lehet vele élni dolog, mert én is az mkv-t preferálom, csak gondoltam rákérdezek, hátha tudtok rá valamit...
biiird

Vissza: Pro One 8K Plus specifikus kérdések