E-AC3 hang HDMI-n keresztül

Re: E-AC3 hang HDMI-n keresztül

HozzászólásSzerző: Arpido » 2023.10.02. 20:44

Szia! Először is nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál! A távirányító így sima ügy, nem voltam elég kitartó a böngészésben. Ami a hálózati kapcsolatot illeti, használom a Zappiti programot. A fájlkezelő meg a Total Commander rendesen kezeli a Dune-be rakott HDD-ket (bár a rendelkezésre álló tárhelyet nem nagyon mutatják). A Zappitiben viszont ilyenkor nem lehet kitallózni a könyvtárakat, egy segédprogramot (ftpuse) használok ahhoz, hogy meghajtó betűt tudjak rendelni az egyes HDD-khez (lehet, hogy én vagyok béna). Ez nehezítés. de bajnak azért nem baj. Ami az E-AC3 hangot illeti, megerősítettél abban hogy lassan érik a TV csere. A hely (a bútor miatt) adott, de most már egy 43" befér egy régi 37" helyére. Figyelni fogok arra, hogy ne régi modellt válasszak hanem olyat ami a lehető legtöbb új szabványt támogatja.

Most szedtem szét a először a Dune-t a zörgő ventilátor cseréje miatt, és a belső kialakítása illetve a minősége meglepett. Látszik rajta a gondos munka, nem végtelenségig minimalizált a műszaki tartalom. A tápegységben a kondenzátorok 10 év után is jó állapotúak, minőségi alkatrészekből van összerakva. Ez a szakterületem, ezt azért írtam ide hogy ha valaki olvassa azt megerősítse abban, hogy jó választás a Dune. Üdv: Árpi
Arpido

Re: E-AC3 hang HDMI-n keresztül

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.10.02. 09:11

Arpido írta:Lehet tudni, hogy mekkora méretig fogadja be a merevlemezeket (már úgy hogy használja is őket)?...i

1. Nincs korlát tudomásom szerint, hiszen 64-bites a rendszer rajta.
2. A termékek oldalunkon láthatod, mit lehet kapni jelenleg a forgalmazóinknál. A Premium IR Remote teljesen jó a Tiédhez is.
3. Nem tudom, mit jelent, hogy „nem tudja látni normálisan”. Ha van SMB szerver a Duo-n, akkor az vélhetően SMB1 még. Az újabb Windows-ban engedélyezni kell, hogy ezt használhassa, alapból le van tiltva. De FTP-n is el lehet érni, ha jól rémlik, kb. bármely FTP-klienssel vagy Total Commander-rel is.
4. A 16-bites, max. 5.1-es Dolby Digital mag kerül optikán az erősítőre ebből a hangsávból, mivel csak az továbbítható optikai kimeneten. A TV-d nem fogad HDMI-n HD-s hangot (vagy ha igen, max. 2-csatornásat), ha jól sejtem. A Dune vagy továbbküldi, vagy dekódolja PCM-be, nem lehet az, hogy az optikai kimeneten és a HDMI-n másként jelenik meg. Nem csak itt, más készülékeken sem tudok ilyen lehetőségről.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

E-AC3 hang HDMI-n keresztül

HozzászólásSzerző: Arpido » 2023.09.30. 22:25

Van egy HD Duo lejátszóm, amit itthon vettem sok-sok évvel ezelőtt. A rajta levő file-ok tanulsága szerint 2011 elejei, esetleg 2010 év végén vásárolt lehet. Regisztrációs kártya akkor még emlékezetem szerint nem volt. Pár évig nem használtam, most viszont előkerült (az egyre "jobb" TV műsorok miatt). A zörgő ventilátort simán ki tudtam cserélni benne, viszont volna pár kérdésem, amire talán választ kapok itt. 1. 2db 2TB-os WD green HDD volt benne. Mivel nem volt rajta üres hely, a másodikat gyorsan kicseréltem a 4TB-os WD red-re. Lehet tudni, hogy mekkora méretig fogadja be a merevlemezeket (már úgy hogy használja is őket)? 2. Lehet kapni még hozzá fekete távirányítót? Hibátlanul működik, de kopott egy kicsit. 3. Win 10 alatt nem bírja látni a gépem normálisan (most egy ftp emulátort használok, ami néha hibásan ír). Van erre jó megoldás? 3. Az utolsó kérdésem a Dolby Digital Plus vagy E-AC3 5.1 hangokkal kapcsolatos. Az ilyen hangot tartalmazó mkv fájloknál a TV-m (az is régi Samsung UE37D5500) USB-n keresztül simán dekódolja és sztereóban lejátssza a hangot. A DUNE is kezeli, az optikai PCM kimeneten simán átmegy az 5.1-es hang a házimozi erősítőre. A TV és a Dune HDMI-n keresztül van összekötve, és a TV-n viszont nincs hang ilyenkor. Nem tudom, hogy a Dune nem küldi ki a hangot ilyenkor a HDMI-re, vagy a TV nem tudja HDMI-n keresztül fogadni és dekódolni? Ha a Dune-vel lekevertetem sztereóba a hangot, akkor az optikai kimenet is csak sztereó. Mindkét cucc specifikációit igyekeztem megnézni neten, de nem jutottam döntésre. Üdv: Árpi
Arpido

Vissza: HD Duo specifikus kérdések